Elisa Sähköposti - Webmail-palvelu

Elisan ja Saunalahden Webmail-palvelut ovat uudistuneet, ja jatkossa kaikilla asiakkaillamme on yhteinen Webmail-palvelu. Jos sinulla on sähköposti Elisalta tai Saunalahdelta, pääset lukemaan sitä Webmail-palvelun kautta.

Kirjautuminen Webmailiin / Unohtunut salasana

Kirjaudu Webmail-palveluun sähköpostiosoitteellasi ja sähköpostilaatikon salasanalla.

Mikäli sähköpostisi salasana on unohtunut, klikkaa kirjautumissivulta Salasana hukassa? -linkkiä siirtyäksesi OmaElisaan. Kirjaudu sisään OmaElisaan Elisa-tunnuksella ja valitse vasemmalta Sähköposti. Katso ohje salasanan vaihtoon.

Kolumbuksen ja Saunalahden Webmail-palvelusta siirtyneet asiakkaat

Uuteen Webmail-palveluun kirjaudutaan sähköpostiosoitteella (esim. sähköpostiosoite@kolumbus.fi) ja salasanalla. Sähköpostilaatikon tunnuksella kirjautumista ei enää tueta.

Siirron yhteydessä sähköpostiosoitteet ja palvelimella tallessa olevat viestit säilyvät ennallaan. Ainoastaan postien lukeminen ja lähettäminen selaimella on uudistunut. Voit edelleen käyttää sähköpostien lukemiseen ja lähettämiseen myös erillistä sähköpostisovellusta tietokoneessa tai mobiililaitteessa.

Ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä nykyinen osoitekirjasi kopioidaan uuteen palveluun. Kirjautuminen voi tästä syystä kestää ensimmäisellä kerralla normaalia pidempään.

Jos et kirjautumisen jälkeen näe kaikkia postilaatikkosi kansioita ja niissä olevia viestejäsi, valitse kansionäkymän vasemman alalaidan ratas-kuvakkeesta "Kansioiden hallinta" ja klikkaile näkyviin tällä hetkellä mahdollisesti piilossa olevat kansiot.

 • Esimerkiksi Kolumbus-Webmailin vanha Lähetetyt -kansio löytyy Elisa Webmail -palvelusta kansiohallinasta nimellä SentMail. Merkitse se ruksilla näkyviin. Tämän jälkeen saat määritettyä vanhan kansion oletuskansioksi lähetetyille posteille valitsemalla Asetukset > Erikoiskansiot ja valitsemalla Lähetetyt-kohtaan "SentMail".

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset liittyen Webmail-uudistukseen

Miksi en pääse kirjautumaan sähköpostiini?

Webmailiin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja sähköpostilaatikon salasanalla. Jos olet unohtanut sähköpostisi salasanan, saat luotua sen uudelleen OmaElisassa

Jos olet unohtanut tai sinulla ei ole tunnuksia OmaElisaan, saat luotua ne OmaElisan etusivulta. Palvelu pyytää sinua tunnistautumaan pankkitunnuksilla OmaElisa-tunnuksia luotaessa.

Ohjeet sähköpostilaatikon salasanan vaihtamiseen OmaElisassa löydät täältä.

Miksi osoitekirjani ei ole siirtynyt?

Mikäli otit uuden webmailin käyttöön beta-vaiheessa on osoitekirja siirtynyt jo tässä vaiheessa uuteen Webmailiin. Jos olet lisännyt vanhaan webmailiin tämän jälkeen osoitteita, niin näitä osoitteita ei ole enää siirretty uuteen Webmailiin.

Minne osa viesteistäni on kadonnut uudistuksen yhteydessä?

Osa viesteistäsi saattaa olla kansioissa, jotka eivät ole oletuksena näkyvillä uudessa Webmailissa. Esimerkiksi vanhan Webmail-palvelun lähetetyt viestit saattavat olla uudessa Webmail-palvelussa toisessa kansiossa (esim. Sent Messages). Klikkaa Sähköposti-näkymässä vasemman alalaidan ratas-kuvaketta ja valitse "Kansioiden hallinta". Täällä voit valita päänäkymässä näytettävät kansiot.

Miten saan tallennettua käyttäjätunnuksen ja salasanan?

Käyttäjätunnuksen ja salasanan tallentaminen kirjautumisikkunaan onnistuu tällä hetkellä vain Chrome-selaimella. Pyrimme mahdollistamaan tallentamisen myös muilla selaimilla mahdollisimman pian.

Miksi en pääse enää sähköpostiini puhelimella?

Webmaililla on mobiilisivusto m.webmail.elisa.fi, joka on parhaimmillaan tablet-käytössä. Esimerkiksi Lumia-puhelinten kanssa on havaittu ongelmaa Webmailin käytössä. Sähköpostin lukemiseen puhelimella suosittelemmekin puhelimen omaa Sähköposti-sovellusta. Ohjeet sähköpostitilin määrittämiseen puhelimeen löydät täältä.

Vinkkejä muilta Webmailin käyttäjiltä ja asiantuntijoidemme vastauksia löydät Palstalta.

Webmail-palvelun välilehdet

Voit navigoida Webmail-palvelussa yllä näkyvien välilehtien avulla. Sininen viiva ilmaisee aktiivisen näkymän.

Sähköposti-välilehti

 1. Päivitä sähköposti-näkymä ja hae uudet postit
 2. Kirjoita uusi sähköpostiviesti
 3. Vastaa lähettäjälle
 4. Vastaa kaikille
 5. Välitä viesti eteenpäin
 6. Poista viesti
 7. Merkitse viesti luetuksi/ei-luetuksi tai korostetuksi/ei-korostetuksi
 8. Lisää toimintoja (esim. viestin tulostus, muokkaa, näytä lähdekoodi ym.)
 9. Valitse, mitkä viestit näytetään luettelossa
 10. Hae viestejä kirjoittamalla hakusana ja painamalla Enter

Kansio-näkymässä näet ne kansiot, jotka on kansiohallinnassa merkitty näytettäväksi sekä postilaatikon täyttöasteen. Kansiohallintaan pääset klikkaamalla näkymän alaosassa olevaa ratas-kuvaketta ja valitsemalla "Kansioiden hallinta".

 1. Valitse näytettävät kentät (Aihe, Lähettäjä ym.) sekä minkä kentän mukaan viestit lajitellaan
 2. Viestiluettelo. Viestin voit avata tuplaklikkaamalla sen otsikkoa
 3. Valitse, näytetäänkö viestit luettelona vai viestiketjuina
 4. Valitse viestejä kriteerin mukaan (kaikki, lukemattomat, korostetut ym.)
 5. Mikäli viestit on valittu näytettäväksi viestiketjuina, voit valita laajennetaanko vai tiivistetäänkö kaikki viestiketjut
 6. Sivulla näytettävien viestien määrä / Viestien kokonaismäärä
 7. Siirry seuraavaan/edelliseen viestiin / Siirry luettelon alkuun/loppuun
 8. Näytä/piilota viestin esikatseluruutu
 9. Muuta esikatseluruudun kokoa
 10. Viestin esikatseluruutu

 

Saapunut liitetiedosto näkyy avatussa sähköpostissa oikeassa laidassa. Liitetiedoston saa auki napsauttamalla linkkiä ja valitsemalla joko Avaa tai Tallenna.

Osoitekirja-välilehti

 1. Tuo yhteystiedot toisesta osoitekirjasta (Tuetut muodot vCard ja CSV)
 2. Tallenna yhteystiedot tiedostoon.
 3. Luo sähköpostiviesti valitun ryhmän vastaanottajille
 4. Tarkennettu haku. Voit hakea eri hakutekijöillä vastaanottajia osoitekirjasta
 5. Hakukenttä

 

Ryhmät-näkymässä näet koko osoitekirjan merkintöjen lisäksi luomasi erilliset ryhmät.

Valittaessa "Henkilökohtaiset osoitteet" tulee oikealle viereen näkyviin kaikki tallentamasi yhteystiedot. Valittaessa jokin tietty ryhmä, tulee näkyviin ryhmään liitettyjen yhteystiedot.

+ -painikkeella voit luoda uusia ryhmiä.

Ratas -kuvaketta napsauttamalla voit nimetä jo luomiasi ryhmiä uudelleen tai poistaa ryhmiä.

 

+ -painikkeesta voit lisätä uusia yhteystietoja.

Roskakori -painikkeella voit poistaa valitut yhteystiedot.

Henkilö -painikkeella voit poistaa valitut henkilöt ryhmästä.

 

Muokkaa yhteystietoa -painikkeesta voit lisätä erilaista lisätietoa yhteystietoon, kuten puhelinnumeron, osoitteen ja muita henkilökohtaisia tietoja.

Asetukset-välilehti

Asetukset-valikosta voit muokata Webmail-palvelun ulkoasua ja toimintoja.

Käyttöliittymä

Voit muuttaa kieliasetusta, aikavyöhykettä sekä ajan ja päiväyksen muotoa.

Nätit päiväykset: Muuttaa sähköpostiviestien päiväyksen joko muotoon "pp.kk.vvvv klo xx:xx" tai esim. "Tänään klo xx:xx"

Postilaatikkonäkymä

Voit määrittää, näytetäänkö viestien esikatselulehti sekä monta riviä näytetään per sivu. Voit myös valita tarkistetaanko kaikki kansiot uusien viestien varalta.

Viestien näyttäminen

Voit määrittää, avataanko viesti uudessa ikkunassa, näytetäänkö sähköpostiosoite näyttönimen kanssa uutta viestiä lähetettäessä, näytetäänkö viestit HTML-muotoisena ja näytetäänkö kuvat saapuneessa viestissä.

Viestien kirjoittaminen

Voit määrittää avautuuko Lähetä viesti uudessa ikkunassa, kirjoitetaanko viesti HTML-muodossa, tallennetaanko luonnos automaattisesti, pyydetäänkö kuittausviesti sekä lisätäänkö allekirjoitus automaattisesti.

Osoitekirja

Voit määrittää oletusarvoisen osoitekirjan sekä osoitekirjan merkintöjen lajittelun.

Erikoiskansiot

Voit määrittää esim. mihin kansioon luonnosviestit tallennetaan.

Palvelinasetukset

Voit määrittää mm. mitä tehdään poistettaville viesteille ja roskaposteiksi merkityille viesteille.

 

Kansiot -valikosta voit määrittää mitkä alakansiot näytetään.

Kuvan esimerkissä näkyviin on määritetty Saapuneet-, Lähetetyt-, sekä Roskakori-kansiot. Saapuneet-kansioon on luotu alakansiot "Testilaatikko" sekä "Mainospostit" jotka eivät oletuksena näy Sähköposti-välilehden näkymässä. Mikäli kansioiden ja niiden sisältämien postien halutaan näkyvän, tulee niiden kohdalle laittaa ruksi.

+ -painikkeesta voit luoda lisää alakansioita.

Ratas -painikkeella voit poistaa valittuja kansioita.

 

Identiteetit -valikosta voit määrittää mm. lähtevissä sähköposteissa näkyvän nimen, vastausosoitteen ja allekirjoituksen.

 

Vastaukset-valikosta voit määrittää itsellesi halutessasi valmisvastauksia.

 

Yleiset Webmail-ohjeet 

 

Usean postin yhtäaikainen käsittely

Elisa Webmail -palvelussa voit käsitellä useampia posteja yhtäaikaa valitsemalla posteja Ctrl-painike pohjassa ja suorittamalla halutun toimenpiteen, esim. Poista.

Roskakorin tyhjentäminen

Valitse vasemmalta aktiiviseksi Roskakori-kansio, siten että lukuikkunassa oikealla sinulla näkyy roskakoriin siirretyt viestit. Valitse alhaalta Ratas-kuva ja "Tyhjennä".

Postilaatikon täyttöaste päivittyy seuraavan kirjautumisen yhteydessä.

Webmailin käyttö puhelimella

Suosittelemme mobiililaitteessa käytettävän niiden omaa sähköpostisovellusta. Voit luoda puhelimeen sähköpostitilin tämän ohjeen avulla. Voit käyttää myös webmailin mobiiliversiota m.webmail.elisa.fi, joka on parhaimmillaan tablet-käytössä.

Sähköpostin linkkien näkyminen linkkinä

Sähköpostia kirjoittaessa voit vaihtaa kohdasta Editorin tyyppi: HTML. Tällöin viestiin liittämäsi linkit näkyvät sinulle linkkeinä. Vaikka käyttäisit Editorin tyyppinä valintaa Tavallinen teksti, voi linkki näkyä oikein vastaanottajalla (riippuen vastaanottajajan sähköpostista).

Vastaanottajaryhmän luonti

Lisää osoitekirjaan ryhmä +-painikkeesta. Valitse tämän jälkeen yhteystiedoista henkilö, jonka haluat lisätä ryhmään. Henkilön yhteystiedon ominaisuuksista  voit valita mihin ryhmään henkilö kuuluu. Viestiä kirjoittaessa voit valita yhteystiedoista aiemmin luomasi ryhmän viestin vastaanottajaksi.

Lomavastaaja

Voit asettaa sähköpostitilillesi lomavastaajan, jolloin sähköpostistasi lähtee automaattinen vastaus saapuneisiin viesteihin. Lomavastaajan kytket päälle OmaElisassa

 1. Kirjaudu OmaElisaan. (OmaElisaan kirjaudutaan Elisa-tunnuksella, lue lisää Elisa-tunnuksesta täältä.)
 2. Valitse vasemmalta Sähköposti
 3. Valitse sähköpostilaatikko, jolle haluat lisätä lomavastaajan ja lisää valinta kohtaan Lomavastaaja päällä.
 4. Määrittele vastaustapa, voimassaoloaika ja viesti.
 5. Paina lopuksi Tallenna.
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!

0600 900 500

Ark. 8-21, la 9-17 2,19 €/min + mpm/pvm

Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Omaguru vinkkaa:
Tuntuuko hankalalta? Meiltä apu kätevästi etäyhteydellä puhelun aikana. www.omaguru.fi
Oliko tästä ohjeesta sinulle apua?

Todella paljon

Ei yhtään

Miten voimme parantaa tätä ohjetta?

Huomioithan, että emme käsittele tätä kautta tulevia liittymämuutos- tai yhteydenottopyyntöjä.
Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme >

Kiitos vastauksestasi!

Oletko jo tutustunut Palstaan? Tervetuloa keskustelufoorumillemme kysymään neuvoja, antamaan palautetta ja tapaamaan elisalaisia asiantuntijoita.

Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!