Huippunopea langaton verkko tarjoaa yrityksille paljon uusia mahdollisuuksia. Nyt on yrityksille juuri oikea aika lähteä pilotoimaan uusia 5G-mobiiliverkkoon perustuvia ratkaisuja. 5G:stä tiedetään jo niin paljon, että suunnittelu yrityksen prosessien ja palvelujen parantamiseksi kannattaa aloittaa heti.

Ota yhteyttä

Massiivinen IoT

5G-verkkoon mahtuu 10-100 kertaa nykyistä enemmän IoT-laitteita ja -sensoreita. Niiden akut kestävät parhaimmillaan 10 vuotta, ne ovat huoltovapaita ja edullisia. 5G:n ansiosta mobiiliverkkoon yhteydessä olevien IoT-laitteiden määrä tulee kasvamaan paljon.

Lue miten Elisa auttaa parantamaan kaupunkien ilmanlaatua NB-IoT:n avulla.

LUE TÄSTÄ

Verkon räätälöinti

5G-mobiiliverkon räätälöinti (network slicing) onnistuu 5G:n avulla nykyistä paremmin. Esimerkiksi saman tukiaseman käyttäjistä yksi voi kokea yhteyden luotettavuuden nopeutta tärkeämmäksi, jolloin verkko priorisoi hänen käyttämälleen (esimerkiksi lääketieteelliselle) sovellukselle luotettavuutta, osin muiden ominaisuuksien kustannuksella

Etäohjaus

5G:n mahdollistama mobiiliyhteyksien erittäin pieni viive, eli latenssi, tuo uudenlaisia käyttökohteita laitteiden ja ajoneuvojen etäohjaukselle. Se mahdollistaa erilaisten koneiden ja robottien joustavan liittämisen verkkoon, jolloin niiden ohjaaminen tehostuu ja muuttuu viiveettömäksi.

Älykkäät tehtaat

Huippunopeiden 5G-yhteyksien avulla tuotantoprosesseja voidaan seurata reaaliaikaisesti ja pilvipalveluita hyödyntää kattavasti. Tehtaan toiminnan laatu ja tehokkuus paranevat, kun kaikenlaisen datan keruu ja prosessointi on luotettavaa ja nopeaa. Sama koskee myös esimerkiksi tuotantolaitteiden kunnossapidon prosesseja.

Tutustu Elisan Smart Factory -ratkaisuun.

TUTUSTU

Terveyspalvelut

Etäseuranta ja etähoito mahdollistuvat erilaisten sensoreiden, nanobottien  ja 5G:n ansiosta, ja sijainnin merkitys vähenee – terveyspalvelu on useammin mahdollista tarjota paikasta riippumattomasti. Jopa kirurgiset toimenpiteet etänä tulevat mahdollisiksi.

Miten pääsemme alkuun?

Teemme asiakkaidemme kanssa jatkuvasti kokeiluja ja pilotteja 5G:n tiimoilta. Järjestämme myös neljän viikon palvelusprinttejä, joiden avulla yritys pääsee alkuun oman liiketoimintansa muuttamisessa yhä mobiilimmaksi.

Kiinnostuitko?

OTA YHTEYTTÄ

Lue lisää artikkeleita.

ARTIKKELEIHIN