Elisa Kirjan käyttövinkit - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Elisa Kirjan käyttövinkit

Kuinka saat Elisa Kirjasta irti enemmän hyötyä ja viihdettä? Tältä sivulta löydät kivoja vinkkejä palvelun käyttöön.
 

Hyvästit lukulaseille!

Kun e-kirjaa lukiessasi kosketat näytön keskiosaa, saat esiin valikon, jossa voit säätää tekstin kokoa. Kätevää, jos vaikka lukulasit eivät olekaan aivan käden ulottuvilla!
 

Kirjanmerkki on jokaisen tuttu juttu, mutta tiesitkö miten käytät sitä sähköisessä kirjassa?

Kun haluat palata myöhemmin jollekin tietylle kirjan sivulle, oikea sivu löytyy kätevästi lisäämällä sivulle kirjanmerkin. Kirjanmerkki on erityisen kätevä, jos luet kirjoja usealla eri laitteella, esimerkiksi kotona tabletilla ja työmatkoilla puhelimella.
 

Kirjanmerkin lisääminen on helppoa:

 1. Napauta sormella sivun keskeltä ja sovelluksen valikot avautuvat.
 2. Kirjanmerkki löytyy näytön oikeasta yläkulmasta, tunnistat toiminnallisuuden vaalean harmaana näkyvästä nauhamerkistä.
 3. Klikkaa sormella nauhamerkkiä, jolloin merkki muuttuu siniseksi. Näin helposti tärkeä sivu on merkitty!
   

Myös kirjanmerkin poistaminen onnistuu helposti, samalla tavalla kuin lisääminenkin, nauhamerkkiä napauttamalla.

Kirjanmerkkejä voi lisätä kirjaan myös useampia, kaikki tekemäsi kirjanmerkit löydät kootusti yhdestä paikasta. Kirjanmerkkejä pääset tarkastelemaan napauttamalla sormella sivun keskeltä ja sen jälkeen sovelluksen yläpalkkiin näkyviin tullutta valikkomerkkiä. Kirjanmerkit löytyvät valikon takaa avautuvasta näkymästä, aivan oikeasta reunasta heti kirjan sisällysluettelon toiselta puolelta.


Järjestä kirjahyllyäsi - merkitse kirja luetuksi, poista kirja hyllystä

Oman kirjahyllyn järjestäminen onnistuu kätevästi merkitsemällä jo lukemasi kirjat luetuiksi.
 
 1. Pääset Kirjan tiedot -valikkoon painamalla pitkään kirjan kansikuvaa kirjahylly-näkymässä.
 2. Valikossa voit merkitä kirjan luetuksi/lukemattomaksi tai halutessasi voit poistaa kirjan laitteelta. Poistetun kirjan voit ladata halutessasi uudelleen kohdasta Kaikki kirjani.


   
 3. Kirjahyllyssä voit oikean ylänurkan kuvakkeella järjestää ja valita Laitteella- ja Kaikki kirjani -näkymissä näkyvät kirjat. Voit lajitella kirjat kirjailijan, kirjan nimen, ostohetken tai lukuhetken mukaan.

Löydä oikealle sivulle etsimättä 

Kytkemällä Elisa Kirja -sovelluksessa lukukohdan synkronoinnin päälle, lukemiesi kirjojen viimeisimmät lukukohdat tallentuvat automaattisesti aina, kun lopetat lukemisen. Näin voit lukea kirjoja kätevästi myös eri laitteilla, esimerkiksi kotona tabletilla ja reissussa puhelimella, ja jatkaa lukemista suoraan siitä kohdasta mihin edellisellä lukukerralla jäit. Myös kirjoihin tekemäsi kirjanmerkit ja muistiinpanot synkronoituvat automaattisesti.
 
Lukukohdan synkronoinnin kytket päälle sovellusasetuksista, jotka löytyvät sovelluksen vasemmasta yläkulmasta avautuvasta valikosta. 

 Torkkuhälyttimen avulla äänikirjan kuuntelukohta ei karkaa

 Äänikirjaa on usein mukava kuunnella illalla nukkumaan mennessä ja rentoutuessa. Eikä torkahtaminen haittaa, sillä sovelluksen torkkuhälytin pitää huolen, ettei kirja jää pitkäksi aikaa päälle jos uni pääsee yllättämään.
 
Torkkuhälyttimen kytket päälle sovelluksen äänikirjanäkymästä löytyvästä Torkku-napista. Valitun ajan jälkeen hälytin pysäyttää kirjan eikä jatka, ennen kuin olet kuitannut, että olet hereillä ja haluat jatkaa kuuntelemista.
 
 

Lataa ilmaisia klassikkoteoksia kirjahyllyysi

Ilmaiset klassikot-kategoriasta voit ladata maksutta kirjoja satojen teoksien valikoimasta. Ilmaisilla kirjoilla voit myös helposti tutustua sovelluksen käyttöön.
 

Vaihda kirjan taustaväriä lukiessasi

Valikon saat esiin koskettamalla näytön keskiosaa. Esimerkiksi illalla säätämällä sovelluksesta taustavärin mustaksi, voit lukea myös pimeässä häiritsemättä vieruskaveria. Kätevä myös iltasatua lukiessa!
 

Hämärää tai kirkasta - lukunäkymän kirkkautta säätämällä lukeminen helpottuu!

Voit säätää lukunäkymän kirkkautta omille silmillesi ja kulloiseenkin lukutilanteeseen sopivaksi. Esimerkiksi illalla hämärässä lukiessa silmät eivät väsy, kun säädät näytön kirkkautta hieman matalammaksi. Ja vastaavasti taas voimakkaammassa valossa lukeminen helpottuu, kun lisäät näytön kirkkausprosenttia.
 

 1. Kirkkautta pääset säätämään napauttamalla lukunäkymässä sormella kirjan sivun keskeltä.
 2. Kirkkauden säätö löytyy alareunaan avautuvasta valikosta, aivan oikeasta reunasta (aurinkokuvake).

   

Valitse mieluinen sivunkääntöanimaatio 

Halutessasi voit vaihtaa kirjan sivunkääntöanimaatiota tai poistaa animaation kokonaan. Vaihtoehtoina on tarjolla sivun kääntyminen, sivun liukuminen sekä animaation pois kytkeminen. 
 
Muuta animaatiota seuraavasti:
 1. Klikkaa sovelluksen Kirjahylly-näkymässä vasemmassa yläkulmassa olevaa Valikko-kuvaketta.
 2. Kuvakkeen takaa avautuu uusi valikko, valitse kohta Asetukset ja sen jälkeen Yleiset asetukset.
 3. Haluamasi sivunkääntöanimaation pääset asettamaan avautuvan näkymän alareunasta.

   

Tee muistiinpanoja e-kirjoihisi

Lukiessasi voit korostaa kirjan tekstiä, tehdä muistiinpanoja ja lähettää lainauksia kirjasta sähköpostina. Halutessasi voit myös jakaa korostetun tekstin esim. kavereille Facebookissa.

Valikko avautuu, kun pidät hetken aikaa sormea valitsemasi tekstikohdan päällä.

 Vaikuta saamiesi uutiskirjeiden sisältöön ja lähetysväliin

Määrittelemällä Elisa Kirjan uutiskirjeen asetuksissa minkälaisista kirjoista olet kiinnostunut, saat sähköpostitse vinkkejä ja tarjouksia juuri sinua kiinnostavista kirjoista.

Uutiskirjeiden asetuksissa voit säätää myös kirjeiden lähetysväliä (tihentää tai harventaa), sekä määritellä minkälaisista aiheista toivoisit sähköpostitse tietoa. Uutiskirjeen asetuksia voit säätää koska tahansa jokaisen kirjeen alareunasta löytyvän linkin kautta.

Jos et ole vielä uutiskirjeen tilaaja, voit tilata kirjeen osoitteessa http://kirja-news.elisa.fi/

Liity Dekkaripiiriin, saat etuja!

Elisa Kirjan dekkaripiiriläisenä voit halutessasi ostaa kuukauden dekkarin edullisemmin. Jäsenyys ei velvoita sinua ostamaan mitään. Lisätiedot ja liittyminen elisa.fi/kirja/dekkaripiiri.

Saitko Elisa Kirjan lahjakortin tai etukoodin?

Erilaisten kampanjoiden tai arvontojen yhteydessä olet saattanut saada etukoodin Elisa Kirja -palveluun. Etukoodeja on erilaisia, esim. prosenttialennus tietystä kirjasta tai kirjavalikoimasta. Etukoodi voi myös oikeuttaa kirjan lataamiseen veloituksetta. Etukoodeilla on usein rajattu voimassaoloaika.

Miten voin käyttää lahjakorttia kirjaostossa?

Näin käytät lahjakorttia kirjaostoksessa:

1) Rekisteröidy palveluun tai kirjaudu sisään tunnuksillasi.
2) Valitse kirja ja klikkaa Osta-nappia.
3) Oston vahvistussivulta löydät Syötä alennus- tai lahjakoodi -kentän ennen maksutavan valintaa. Syötä lahjakortistasi löytyvä koodi tähän kenttään ja klikkaa Käytä-nappia.

Lunasta lahjakortti -sivulla voit ladata saamasi lahjakortin käyttäjätunnuksellesi ja käyttää sen arvon myöhemmin. Lahjakortti tulee lunastaa kuuden kuukauden sisällä ostopäivästä. Etukoodeja ei voi muuttaa arvoksi.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!