Elisa Kirja ja Adoben kopiosuojausvaltuutuksen lisääminen ja poistaminen - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Elisa Kirja ja Adoben kopiosuojausvaltuutuksen lisääminen ja poistaminen

Tästä ohjeesta löydät apua kopiosuojavaltuutuksen lisäämiseen tietokoneellesi Adobe Digital Editions -ohjelmalla, joka mahdollistaa kirjojen lukemisen suoraan tietokoneellasi.

Adoben kopiosuojausvaltuutuksen lisääminen tietokoneelle

Kun olet asentanut tietokoneellesi Adobe Digital Editions -ohjelman, seuraavaksi tietokoneesi tulee valtuuttaa avaamaan ostamasi kopiosuojatut e-kirjat. Valitse Help -valikosta kohta Authorize Computer…

Jos kohta Authorize Computer... on harmaana, mutta kohta Authorization Information... aktiivisena, niin tietokoneelle on jo annettu valtuutus joillekin tunnuksille. Jos et saa avattua Elisa Kirjasta ostamiasi kirjoja näillä tunnuksilla, niin katso täältä kuinka poistaa käytössä oleva tunnus koneelta.
 

Tietokoneen valtuuttamiseen on kaksi vaihtoehtoa riippuen siitä, milloin olet rekisteröitynyt Elisa Kirja -palveluun.

Jos olet rekisteröitynyt Elisa Kirja -palveluun ennen 16.5.2013 ja ostanut sieltä DRM-suojauksella suojattuja e-kirjoja, Elisa Kirja on halutessasi luonut sinulle automaattisesti Adobe ID - tunnuksen.

Jos taas olet rekisteröitynyt Elisa Kirja -palveluun 16.5.2013 jälkeen, sinulle ei ole luotu uutta Adobe ID:tä, vaan voit käyttää Elisa Kirja -tunnuksiasi valtuuttamiseen.
 

Jos käytössäsi on uudempi Elisa Kirja -tunnus (rekisteröity 16.5.2013 jälkeen), valitse eBook Vendor -alasvetolaatikosta vaihtoehto Elisa. Syötä Vendor Login ID -kenttään henkilökohtainen Elisa Kirja -tunnuksesi ja sen alle salasanasi. Elisa Kirja -tunnukset ovat samat kuin ne, joita käytät sisäänkirjautumiseen Elisa Kirja -palveluun.
 

Mikäli käytössäsi on vanhempi Elisa Kirja tunnus (rekisteröity ennen 16.5.2013), valitse eBook Vendor -alasvetolaatikosta Adobe ID ja syötä asianmukaisiin kenttiin Adobe ID -tunnuksesi.

Löydät oman Adobe ID -tunnuksesi Elisa Kirja -palvelun henkilökohtaisen Kirjahylly-osiosi Omat tiedot -sivulta. Klikkaa Adobe ID -kohdassa Näytä-painiketta, niin saat tunnuksesi näkyville.

Jos haluat käyttää aiemmin luomaasi Adobe ID -tunnusta, mutta olet unohtanut tunnuksesi tai salasanasi, voit pyytää Adobea lähettämään sen sinulle klikkaamalla Did you forget your Adobe ID? - tai Did you forget your password? -linkkiä.

Kun olet valinnut valtuuttamistunnuksen ja syöttänyt tietosi, klikkaa lopulta Authorize -painiketta.
 

Lukuohjelman käyttöönotto on nyt valmis ja voit lukea ja hallita e-kirjoja tietokoneellasi ohjelman avulla.

Adoben kopiosuojausvaltuutuksen poistaminen tietokoneelta

Joissakin tilanteissa saattaa tulla tarve poistaa Adobe Digital Editions -ohjelmaan asetettu kopiosuojausvaltuutus, jos ostamasi kirjat on ostettu esimerkiksi eri tunnuksella kuin joka tällä hetkellä on käytössäsi.

  1. Paina tällöin Adobe Digital Editions -ohjelman perusnäkymässä näppäimistöltäsi samaan aikaan näppäimiä Ctrl+Shift+D (Windows -tietokone) tai Cmd+Shift+D (Apple Mac).
  2. Klikkaa avautuvasta ikkunasta Erase Authorization -painiketta.
  3. Tämän jälkeen saat ilmoituksen, että kopiosuojausvaltuutus on poistettu tietokoneelta ja voit valtuuttaa tietokoneen uudestaan haluamallasi tunnuksilla.

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Omaguru vinkkaa:
Elisa Kirja on kätevimmillään tabletissa tai älypuhelimessa.
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!