Att betala fakturor- var hittar jag mina betalda och obetalda fakturor? - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Att betala fakturor- var hittar jag mina betalda och obetalda fakturor?

Som ägare av abonnemanget, tjänsten eller apparat hittar du dina fakturor för Elisa och Saunalahti i OmaElisa.

När du betalar din faktura via OmaElisa ser vi din betalning på en gång, utan fördröjning genom banken!

Fakturor i OmaElisa

Som ägare av abonnemanget, tjänsten eller apparat hittar du dina fakturor för Elisa och Saunalahti i OmaElisa. Om du endast är betalningsansvarig och ägaren är någon annan har du inte tillgång till att kontrollera fakturor kopplade till abonnemanget.

  1. Logga in till OmaElisa. För att logga in behöver du ett Elisa ID (användarnamn). Ifall du inte har ett användarnamn och lösenord till tjänsten, kan du skapa dem på inloggningssidan.
  2. Klicka på Fakturor i menyn till vänster. 
  3. I sidan som öppnas hittar du alla dina betalda och obetalda fakturor för Elisa och Saunalahti.        

Du kan även hitta fakturor för Elisa och Saunalahti i Mobiili OmaElisa -appen. 
Ladda ner Mobiili OmaElisa till din telefon: AndroidiOS 
Läs mer om applikationen >

Bläddra bland fakturor i OmaElisa

Som ägare av abonnemanget hittar du dina obetalda fakturor under Öppna fakturor och dina betalda fakturor under Betalda fakturor. I sektionen Betalda fakturor kan du även se fakturans betalningsdag samt den ursprungliga förfallodagen.

  • Fakturans leveranssätt: Genom att klicka på fliken Fakturans leveranssätt av kan du om du önskar ändra fakturans leveranssätt.
  • Mera betalningstid: Ifall du har obetalda fakturor, kan du vid behov flytta på fakturans förfallodag genom att välja Mera betalningstid. Detta alternativ visas endast om du har obetalda fakturor. Se detaljerade instruktioner om hur du gör en betalningplan här.
  • Öppna PDF-faktura: Genom att klicka på denna knapp öppnar du fakturan i sin helhet i PDF-format. PDF-filen innehåller en detaljerad specifikation. Om du vill kan du kontrollera fakturans innehåll. OBS: om fakturadatum ligger i framtiden, och det inte finns en PDF-fil att tillgå, kommer det finnas en PDF-fil inom ett dygn.
  • Betala faktura: Om du vill betala fakturan direkt klickar du på knappen Betala faktura. Därefter väljer du din nätbank, och du kommer att omdirigeras till din bank för inloggning och godkännande av betalningen. När du betalar din faktura på detta sätt ser vi din betalning på en gång utan fördröjning genom banken. Betalning av faktura via OmaElisa är endast möjligt i "klickögonblicket", till exempel är det inte möjligt att ställa betalning på förfallodagen i OmaElisa.

Du kan se betalda fakturor 18 månader bakåt. Äldre fakturor flyttas till arkivet och syns inte längre i OmaElisa. Om du behöver se fakturor som är äldre än 18 månader kan du beställa fakturakopior från vår kundtjänst. I samband med beställning av kopior debiteras en avgift enligt prislistan.

Om fakturan och månadsavgiften för användning av abonnemanget blir mindre än minimiavgiften (5 euro/mån) skapas inte fakturor månadsvis. I detta fall överförs beloppet till nästa faktura och skapas enligt normalt faktureringsschema efter en månad, så att avgiften överskrider 5 euro.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Fakturering – Ändring i abonnemang – Felanmälan

Behöver du hjälp? Elisas kundtjänst hjälper dig.
I OmaElisa sköter du dina tjänster behändigt på ett ställe.
LOGGA IN
Hittade du inte infot du letade efter? Sök!