Watson-palvelun päättyminen - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Watson-palvelun päättyminen

Keskitymme yhden viihdepalvelun tuottamiseen, jotta saamme kehitettyä asiakkaillemme laadukkaista palveluita entistä nopeammin. Tämän vuoksi Watson-palvelu päättyy kaikilla alustoilla 31.5.2019 mennessä.

Ymmärrämme, että tuotteen lopettaminen on harmillinen tieto palvelua käyttäneille asiakkaillemme. Pahoittelemme lopetuspäätöksen aiheuttamaa mielipahaa!

Jotta et jää ilman sopivaa palvelua, kokosimme vinkkejä Watsonin parhaiten korvaavista palveluistamme. Etuhintoineen löydät ne täältä.

Asiantuntevaa apua korvaavan palvelun löytämiseksi saat varaamalla soittopyynnön asiakaspalvelustamme tai käymällä lähimmässä myymälässämme. Alta löydät myös usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen lopetukseen.

Miksi Watson päättyy?

Keskitämme viihdepalveluiden kehityksen Elisa Viihteeseen, jotta voimme kehittää ja parantaa palveluitamme entistä nopeammin ja paremmin vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Olemme tuomassa Elisa Viihteeseen 2019 kesän aikana mm. seuraavia Watsonin tilaajien monesti toivomia parannuksia:

 • Ruotsinkielinen käyttöliittymä digiboksille
 • SmartTV-ominaisuuksien ja tuettujen tv-mallien laajennukset, jotta suurin osa äly-TV:stä on tuettuna. Tällä hetkellä tuettuna on jo AndroidTV (mm. Sony ja Philips). Tizen ja WebOS TV:lle (mm. Samsung ja LG) tuki tuodaan myöhemmin tänä vuonna. Nykyiset ominaisuudet löydät täältä.

Mikä on minulle sopivin korvaava palvelu?

Elisa Viihteestä on monta erilaista versiota, joista löytyy varmasti sopiva käyttötarpeesesi.

 1. Vuokrasin elokuvia: Elisa Viihde Online -tunnus 0€ /kk

Elisa Viihde Online -tilin voit luoda elisaviihde.fi -sivulla. Tili on kuukausimaksuton, maksat vain tilaamistasi elokuvista. Voit käyttää Watsonin tarjontaa laajempaa vuokraamoamme, sekä ostaa elokuvia. Lisäksi voit tilata paljon kotimaista sisältöä ja suositut alkuperäissarjamme sisältävän Aitio-kirjaston, lapsille suunnatun SF Kids-kirjaston tai Elisa Viihde Sport -paketin. 

 1. Tallensin äly-TV:llä: Elisa Viihde -sovellus ja Aitio 11,90€ /kk

Saat käyttöösi Elisa Viihde -sovelluksen ja Aitio-kirjaston. Tilaa palvelu ensimmäiseksi kuukaudeksi maksutta tästä.

Sovellusta voit käyttää kännykällä, tabletilla, AndroidTV:llä ja tietokoneen selaimessa. Voit tallentaa kaikkia peruskanavia ja lisäkanavia (pl. Eurosport ja Elisa Viihde Sport), sekä katsella tallenteita ja kanavien livelähetyksiä. Aition lisäksi sinun on mahdollista tilata SF Kidsin ja Elisa Viihde Sportin lisäksi suosittu HBO Nordic -kirjasto.

Elisa Viihde -älytelevisio sovellus Android TV:lle (mm. Sony ja Philips) on jo saatavissa Google Play sovelluskaupasta. Tizen ja WebOS -tuki (mm. Samsung ja LG) on tulossa myöhemmin tänä vuonna. Löydät tästä tarkemman kuvauksen palvelun ominaisuuksista.

 1. Haluan digiboksin ja maksukanavia: Elisa Viihde etuhinnalla 12,42 € /kk 12kk ajan (norm. 19,90€ /kk)

Saat täyden Elisa Viihde -palvelun, johon kuuluu sovellus ja digiboksi. Voit tallentaa, näet lisäkanavat nettiyhteyden kautta ja voit katsoa maksuttomia sisältöjä ohjelmakirjastoista mm. Elisa Viihde Play, YleAreena, Ruutu ja Katsomo. Voit tilata laajan valikoiman maksukanavia ja kaikki yllä mainitut ohjelmakirjastot. Tilaa palvelu täältä etukoodilla WATSON19.

 1. Haluan myös etuhinnan laajakaistalleni: Elisa Viihde laajakaistalla alk. 39,90€ /kk

Yllä mainitun täyden Elisa Viihde -palvelun lisäksi saat Elisan laajakaistallesi etuhinnan. Hinta lopulta määräytyy laajakaistan nopeuden mukaan, täältä voit tarkistaa millaisen laajakaistan saa kotiisi. Varaa soittopyyntö myyntipalvelustamme tai tule myymälään käymään, niin katsomme sinulle parhaan paketin.

Onko Elisa Viihteessä samat ominaisuudet kuin Watsonissa?

Elisa Viihde on monessa kohtaa monipuolisempi palvelu kuin Watson:

 • Saatavilla on enemmän sisältöjä, kuten maksullisia ja maksuttomia ohjelmakirjastoja, sekä maksukanavapaketteja
 • Tallenteet säilyvät 24kk ajan, verrattuna Watsonin 6kk säilymisaikaan
 • Vuokraamo on kattavampi ja se sisältää myös ostoelokuvia, jotka ovat usein saatavilla vuokraelokuvia aikaisemmin 

Lisäksi kehitämme Elisa Viihteen ominaisuuksia vastaamaan vielä puuttuvia Watsonin ominaisuuksia tänä vuonna:

 • Ruotsinkielinen käyttöliittymä
 • Elisa Viihde -älytelevisiosovellus Android-televisiohin (mm Sony ja Philips) on jo saatavissa Google Play -sovelluskaupasta. Tizen ja WebOS -tuki (mm. Samsung ja LG) on tulossa.

Täytyykö minun tehdä jotain Watson-palvelun päättyessä?

Palvelu päättyy automaattisesti 31.5.2019, eli sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Mikäli haluat korvaavan palvelun tilalle, saat henkilökohtaista apua myös varaamalla soittopyynnön myyntipalvelustamme tai vierailemalla myymälässämme.

Ohjeita netistä tilaamiseen löydät yllä olevasta kohdasta Mikä on minulle sopivin korvaava palvelu?

Voinko lopettaa Watsonin tilauksen etukäteen?

Voit päättää tilauksesi koska vain kirjautumalla Watson.fi -sivulle ja päättämällä tilauksesi.

Haluan apua Elisa Viihteen tilaamiseen

Asiantuntevaa apua saat:

Ohjeita netistä tilaamiseen löydät yllä olevasta kohdasta Mikä on minulle sopivin korvaava palvelu?

Saanko korvausta maksamastani Watsonin digiboksista?

Mikäli sinulla on alle kaksi vuotta sitten hankittu digiboksi Watsoniin, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Pyydämme esittämään ostokuitin. Mikäli digiboksi on hankittu jo pidemmän aikaa sitten, siitä ei enää ole mahdollista saada korvausta.

 • Elisa Viihteessä mukana tulee oma digiboksi ilman erillistä maksua, laite kuuluu palvelun hintaan.

Onko Elisa Viihteessä jotain parempaa verrattuna Watsoniin?

 1. Tallennukset säilyvät 2 vuotta Elisa Viihteessä, kun Watsonissa ne säilyvät 6 kuukautta. Elisa Viihteessä on muutenkin monipuoliset tallennusominaisuudet, kuten tallennussäännöt, mobiilitallennus, katsominen eri laitteilla, koko ohjelman tallentaminen kesken lähetysten, tallentaminen ja katsominen samaan aikaan. Voit myös organisoida tallenteita omiin kansioihin ja alikansioihin. Vahingossa poistetut tallenteet siirtyvät roskakoriin, josta ne on helppo tarvittaessa palauttaa.
 2. Elisa Viihteessä on useita ohjelmakirjastoja, mitä ei löydy Watsonista. Ohjelmakirjastoissa on mm. Aitio, Elisa Viihde Sport, Yle Areena, Katsomo, Ruutu, Netflix, HBO Nordic, C More, Viasat ja SF Kids. Kirjastosta voit katsoa ohjelmaa silloin kun sinulle sopii. Lisäksi monet lähetykset ovat poistuneet maksukanavista ja siirtyneet ohjelmakirjastoihin. Esimerkiksi C More on siirtänyt Formula1 -extrakanavat katsottavaksi vain ohjelmakirjastosta. Viasat näyttää kaikki IndyCar kilpailut ohjelmakirjastossaan, vain osan voi katsella maksukanavilta.
 3. Elisa Viihteessä saat aina parhaan kuvalaadun mikä on saatavilla, myös tallenteissa.
 4. Elisa Viihteen elokuvavuokraamon tarjonta on laajempi ja voit myös ostaa elokuvia omaksi.

Minulla on määräaikainen sopimus, joka sisältää laajakaistan sekä Watson-palvelun, mitä tapahtuu?

Määräaikaiset sopimukset Watsonin osalta päättyvät myös 31.5.2019 automaattisesti.

Olemme yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin ja ohjeistamme tarkemmin miten asiakkaat saavat omia tarpeita vastaavan Elisa Viihde -palvelun käyttöönsä.

Voinko siirtää vanhoja tallenteita Watson-palvelusta Elisa Viihteeseen?

Vanhoja tallenteita ei valitettavasti voi siirtää Watsonista Elisa Viihteeseen. Watsonin tallenteet lakkaavat toimimasta palvelun päättyessä 31.5.2019.

Voinko Watsonin päättymisen jälkeen vielä katsoa paikallisia tallenteita?

Valitettavasti paikallisia tallenteita ei voi katsoa sen jälkeen kun palvelu päättyy.

Voinko käyttää vanhoja Watson-laitteita Elisa Viihteessä?

Watson-laitteet eivät toimi Elisa Viihteessä. Elisa Viihteellä on oma digiboksi, joka sisältyy kuukausimaksuun, kun tilaat digiboksillisen Elisa Viihteen.

Elisa Viihteen sovellus on ladattavissa Google Play -ja Appstore sovelluskaupoista, sekä AndroidTV:lle (mm Sony ja Philips) sovelluskaupasta. TV-sovellukset laajenevat vuoden 2019 aikana Tizen ja WebOS TV-alustoille (mm. Samsung ja LG).

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Laskutus - Liittymämuutokset - Häiriöilmoitukset

Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa sinua.
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!