5 keinoa ottaa parempi selfie

Suomalaiset jakavat sosiaalisessa mediassa joka viikko satojatuhansia selfietä. Lue vinkit, joilla saat selfieistäsi pikkuisen parempia kuin muilla.

Teksti: Olli-Pekka Komonen (vinkit)

1. Asettele itsesi oikein

Niin sanottu kultainen leikkaus toimii edelleen: sijoitu kuvaan niin, että olet hieman enemmän toisessa reunassa ja silmäsi ovat noin kolmanneksen kuvan yläreunasta. Keskellä kuvaa poseeraaminen kuuluu vain passikuviin.

Asettelu on tärkeää: suoraan edestä on huono, hieman oikealta tai vasemmalta parempi, yläviistosta kuvattuna silmät näyttävät suuremmilta eikä sieraimia näy. Päätä kannattaa työntää eteenpäin kaksoisleukaefektin välttämiseksi.

Vaikka olet itse pääosassa, kiinnitä huomiota myös taustaan. Päästä kasvava katulamppu tai sotkuinen huone eivät ole toivottuja elementtejä.  Napsi samasta tilanteesta useampi kuva, kääntyen hieman välillä. Mikäli haluat taustaa kunnolla mukaan, ota panoselfie kameran panoraama-toiminnolla.

Kokovartalo-selfie onnistuu peilin kautta, mutta tarkista ensin, mitä kaikkea muuta peilistä näkyy. Kuvaa ottaessa työnnä lantiota hitusen samalle puolelle, jossa pidät kameraa, näin keho näyttää paremmalta. Voit myös kokeilla ristiä jalat nilkkojen kohdalta.

2. Valitse sopiva etäisyys ja laukaisutapa

Älä ota kuvaa liian läheltä. Nenän edestä napsaistussa kuvassa kasvonpiirteet vääristyvät. Mikäli oma käsi tuppautuu kuvaan, voit käyttää apuna selfietikkua tai virittää puhelimen/kameran vaikka hyllyyn ja napata kuvan ajastimella.

Laukaisemin käsivaralta voi olla joskus hankalaa. Selfietikun kanssa voi käyttää kaukosäädintä, mutta kannattaa varmistaa tikun kauko-ohjaimen toiminta oman puhelimen kanssa ennen ostamista. Kaikki ratkaisut eivät ole yhteensopivia kaikkien mallien kanssa.

 

3. Tarkista valaistus

Valaisu on äärimmäisen tärkeää. Epäsuora luonnonvalo on paras kasvoille. Ohuen verhon läpi suodattunut valo on parempi kuin suora päivänpaiste. Käytä salamaa vain hätätapauksessa.

Muista myös puhelimen takakamera! Puhelinten etukamerat ovat kehittyneet, mutta eivät ole kovin valovoimaisia. Vaikka et näe sillä kuvaa ottaessa tarkalleen, millainen kuvasta tulee, laatu on aina parempi kuin etukamerassa. Uusissa huippupuhelimissa etukameroihinkin on jo satsattu.

 

4. Käytä selfie-sovelluksia

Kuvankäsittelyohjelmia on tarjolla pilvin pimein. Et luultavasti tarvitse kuitenkaan kuin yhtä: YouCam Perfect (Androidille ja iOS:lle) tekee kaiken mahdollisen. Sillä saa ihosta sileän, silmistä suuremmat, kropasta kiloja pois ja jopa jaloista pidemmät. Myös meikkaaminen onnistuu jälkikäteen.  Ohjelmaa kannattaa kokeilla rauhassa ja plärätä läpi kaikki ohjelman toiminnot. Varo ettei mene överiksi!

 

5. Ole luova

Kokeile perusnaamakuvan sijasta välillä jotain muuta. Napsauta vaikka kuva kengistäsi futismatsin katsomossa tai rajaa kuva yllättävästi.

bearded hipster man selfie