9 vinkkiä matkalle – älypuhelimesta ilo irti reissatessa

Älypuhelimia ja tabletteja voi hyödyntää reissatessa lukemattomin tavoin – niin Suomessa kuin maailmalla. Omaguru vinkkaa, kuinka laitteet voivat auttaa sinua matkallasi.

Erilaisiin laitteisiin on saatavilla monenlaisia sovelluksia, joilla saat matkasta enemmän irti. Jos matka suuntautuu ulkomaille, kannattaa liittymän nettikäytöstä koituvat kustannukset tarkistaa etukäteen, ja tarvittaessa vaihtaa liittymätyyppi soveltuvammaksi. Ulkomailla voit lisäksi hyödyntää kahviloiden ja hotellien langattomia verkkoja tai hankkia paikallisen liittymän.

 

Vie lomakuvat uudelle tasolle

Nykypuhelimien kamerat ovat laadukkaita ja helppokäyttöisiä. Lomakuvista saat halutessasi pienellä tuunauksella vieläkin upeampia, sillä kuvien nopeaan muokkaamiseen löytyy näppäriä sovelluksia. Kuvien arkistoimiseen kannattaa hyödyntää pilvipalveluita ja ystäville lähettämiseen pikaviestimiä.

Testaa:

Adobe Photoshop Express

Testaa:

Instagram

Pysy kartalla

Useimmille tutuimmat reissussa käytettävät sovellukset ovat kartta ja navigaattori. Kohdealueen kartat kannattaa ladata laitteeseen jo kotona, jolloin niiden käyttö on vaivatonta, kun mahdolliset katveet ja nettiyhteyden hidastelut eivät vaikuta toimivuuteen. Suomen tiettömille taipaleille on tarjolla maastokarttoja, joita voi hyödyntää puhelimen sisäisen kompassin kanssa.

Testaa:

Here we go

Testaa:

Suomen kartta

Matkaopas taskussasi

Varsinkin kaupungeista löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Erilaiset matkaopassovellukset helpottavat niiden löytämistä ja reissun reittien suunnittelemista etukäteen. Moniin sovelluksiin voi myös tallentaa nähtyjä paikkoja, joten kotona sovelluksen avulla voi kätevästi palata reissun tunnelmiin!

Testaa:

Trip Advisor

Matka-arjen helpottajat

Muita matkailijan arkea helpottavia sovelluksia ovat esimerkiksi sanakirjat ja valuuttamuuntimet. Hyötyä on taatusti myös hotelli- ja matkavarausten tekemiseen tarkoitetuista sovelluksista. Lippujen ja tositteiden muistaminen helpottuu, kun kaikki löytyvät mukana kulkevasta puhelimesta. Virran loppumisen voit välttää ottamalla matkaan mukaan varavirtalähteen.

Testaa:

Skyscanner  –  lento- ja hotellivarauksiin

Testaa:

Tripit –  säilö matkadokumenttisi digitaalisessa muodossa

Testaa:

Google Translate –  kääntäjä

Testaa:

Forex Bank –  valuuttamuunnin

Turvallista käyttöä reissussa ja kotona

Tietoturva on tärkeää niin kotona kuin reissussakin. Ulkomailla tietoturvan merkitys korostuu erityisesti. Laitteiden oletuskoodit kannattaa vaihtaa, ja salasanat sekä tunnukset on hyvä pitää suojassa ulkopuolisilta. Mobiililaitteet saa parhaiten suojattua kattavalla tietoturvasovelluksella.

Vinkkejä älypuhelimen hyödyntämiseen ja apua ongelmatilanteisiin saat asiantuntijalta.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Jari Puustinen

Tutustu Elisan Omaguruun

Täältä löydät huippuluokan kameralla varustetut älypuhelimet