Alcatel Idol4 -puhelimet ovat ajan hermolla

Alcatelin uutuuspuhelimet kosiskelevat nuoria aikuisia. Ne näyttävät hyvältä ja houkuttelevat hinnoillaan.

Teksti: Osku Kannisto

 

Alcatel Idol4 ja Idol4S –puhelimet ovat trendikkäitä ja ajan hermolla. Ne on rohkeasti suunnattu nuorille aikuisille, jotka elävät some- ja viihdepalveluiden aikaa. Muotoilultaan puhelimet istuvat käteen tukevasti ja sujahtavat taskuun helposti. Metallinen reunus ja litteä muotoilu läpäisevät kriittisemmänkin tarkastelun.

Idol4 on kaksikosta hieman pienempi niin näytön kuin painonkin osalta. Ero isompaan Idol4S:ään jää kuitenkin erittäin pieneksi. Mallien tekniset erot liittyvät takakameraan, näytön tarkkuuteen ja vakiomuistin määrään, jotka ovat S-mallissa paremmat.

Puhelinten oikeaan kylkeen asennettu Boom Key on hauska erikoisuus. Sitä voi käyttää vaikka nopeaan kuvien ottamiseen suoraan lukitustilasta. Kun nappia painaa kotinäytöllä, ilmestyy ruudun päälle esimerkiksi animaatio nykyisestä säätilasta tai taustakuva herää henkiin.

Alcatelit ansaitsevat kiitosta tukevasta äänentoistostaan. Kuvaruudun kapeille reunoille asetetut stereokaiuttimet sopivat viihdekäyttöön hyvin. Puhelinten mukana tulevien JBL-kuulokkeiden ääntä voi luonnehtia muhkeaksi: äänessä on tukevuutta ja läsnäoloa. Litteän kaapelin ansiosta kuulokkeet on helppo tunkea taskuun ilman, että johto sotkeutuu.

 

VR valmiina paketista

Virtuaalitodellisuus on molemmissa puhelimissa huomioitu heti perusohjelmissa. Isomman S-mallin mukana tulee muoviset lasit, joihin puhelimen voi asettaa käyttöä varten. Virtuaalinen työpöytä on hauska tapa tutustua lasien käyttöön. Lasien alle sijoitetuilla napeilla yhteensopivia sovelluksia on helppo ohjata. VR-materiaalia löytyy puhelimelta valmiina ja YouTubesta saa lisää.

Kameran kuvanlaadussa Idol4-puhelimet eivät pysty haastamaan kalliita lippulaivapuhelimia. Kuvat näyttävät ruudulla hyvältä ja toimivat some-palveluissa. Tietokoneen näytöltä katseltuna Idol4:n hämärässä otetuissa kuvissa on häiritsevää pehmeyttä. Laatu paranee merkittävästi valoisassa.

Idol4S:n kuvat kestävät tarkastelua paremmin, mutta absoluuttinen tarkkuus jättää toivomisen varaa. Videoissa on käytössä kuvanvakain, joka poistaa käden tärinät kuvasta. Tarkennus toimii asiallisesti, mutta videoiden tarkkuus voisi olla parempi.

Alcatelin uutuudet ovat mielenkiintoisia tuttavuuksia, joihin nuorten ja nuorekkaiden aikuisten kannattaa tutustua. Ne ovat täydellinen vastakohta Lumia-työpuhelimille niin ominaisuuksiensa, käyttötarkoituksen kuin sovellustensa osalta. Idol4:t toimivat parhaiten vapaa-ajalla ja viihteessä!

 

 

large_alc_idol4_hoAlcatel IDOL4

Hinta: 299 €
Näytön koko: 5,2 tuumaa
Ruudun tarkkuus: 1920 x 1080 pikseliä
Muisti: 16 Gt + muistikorttipaikka
Kamerat: 13 ja 8 MP
Paino: 135 g
Hyvää: Kevyt, pysyy hyvin kädessä, äänentoisto, pikalataus
Huonoa: Kuvanlaatu hämärässä
Kenelle: Erilaista trendipuhelinta etsivälle.

 

 

 

 

large_alc_idol4s_kuAlcatel IDOL4S

Hinta: 449 €
Näytön koko: 5,5 tuumaa
Ruudun tarkkuus: 2560 x 1440 pikseliä
Muisti: 32 Gt + muistikorttipaikka
Kamerat: 16 ja 8 MP
Paino: 149 g
Hyvää: Hyvä näyttö, VR-lasit mukana, äänentoisto, akkukesto
Huonoa: Ulostyöntyvä kamera
Kenelle: VR-kiinnostuneille aktiivikäyttäjille.

 

 

Alcatel-puhelimet Saunalahden verkkokaupassa.