Asenne ratkaisee

Myymäläpäällikkönä työskentelevä Vili Mononen päätyi työhönsä kaverin houkuttelemana. Tavoitteellinen myyntityö on Vilillä verissä, ja hän nauttii työskentelystä ihmisten parissa.

Teksti: Riikka Hollo Kuvat: Paula Virta

Elisalla on yli 4000 työntekijää. Tässä sarjassa tutustutaan elisalaisiin ja heidän työhönsä.

6.00

Herätys ja aamutoimet.

”Kaksivuotias poikani pitää huolen siitä, että yöunet eivät veny. Vien pojan päiväkotiin, hyppään bussiin ja suuntaan työpaikalleni Helsingin Kamppiin.”

 

7.30–9.00

Vili valmistautuu tulevaan päivään yhdessä aamuvuoron kanssa.

”Meillä työskennellään kolmessa tai neljässä vuorossa. Jokaisen vuoron kanssa käydään läpi päivän tehtävät ja painopisteet. Myyntityö perustuu tavoitteisiin ja tiukkaan dataan.”

Myymäläpäälliköllä on oltava vahva usko tiimiin ja tuotteisiin.

”Sparraan myyjiä henkilökohtaisilla valmennuskeskusteluilla parin viikon välein. Kun tekeminen on kunnossa, tulosta tulee varmasti.”

 

Vili_pallo

 

divider-grey

Kuka hän on?

Vili Mononen, 29, Myymäläpäällikkö, Elisa Oyj. Koulutus: Yo-merkonomi. Perhe: Vaimo Prayoon ja 2,5 v. poika Michael. Harrastukset: Koripallo, musiikki. Motto: Jos ongelman voi ratkaista, ei murehtiminen auta. Jos ongelmaa ei voi ratkaista, murehtiminen ei tuota mitään hyvää. Älä siis murehdi, vaan ole positiivinen! Voimabiisi: Iron Maiden: Can I Play With Madness?

divider-grey

9.00–13.00

Myymälä avataan. Vili seuraa vuorossa olevien työskentelyä ja huomauttaa ystävällisesti, jos sovitut tehtävät ja tavoitteet eivät näytä täyttyvän.

”Kannustan, opastan ja tuen työntekijöitä parhaani mukaan. Tiimissämme työskentelee 14 myyjää ja minä. Myyntityössä pitää olla vahva halu kehittyä ja päästä eteenpäin. Hyvän tiimin lisäksi parasta työssäni on johtaminen, onnistumiset ja vaikeistakin ajoista selviäminen”

13.00–16.00

Lounaan jälkeen loppupäivä kuluu myymälärutiinien hoitamisessa ja asiakaspalvelussa.

”Päivän loppuun varaan vielä tunnin, jolloin vastailen sähköposteihin ja hoidan muita paperihommia.”

 

17.00

Kotiin Espoon Matinkylään.

”Kun poikani juoksee vastaan ja sanoo iti, työasiat unohtuvat saman tien.”

Ilta sujuu lapsen kanssa touhutessa.

”Kun poika on saatu nukkumaan, saatamme katsoa vaimoni kanssa elokuvan tai rentoudun yksikseni musiikkia kuunnellen.”

 

 

Lue lisää elisalaisten uratarinoita täältä.