Auta yli 300 000 kotitaloutta viihtymään paremmin

Jokainen meistä on kokenut ongelman, miten löytää juuri tähän hetkeen sopiva leffa tai sarja katsottavaksi. Nyt etsimme ideoita, miten luoda täydellinen henkilökohtainen elokuvakokemus.

“Haastamme Junction 2017:ssa osallistujat kehittämään tulevaisuuden käyttökokemuksen elokuvien ja sarjojen etsimiseen, löytämiseen ja katsomiseen”, tiivistää viihtymisen liiketoimintajohtaja Sami Aalto Elisan haasteen Junctionissa: Täydellinen henkilökohtainen elokuvakokemus.

“Haluamme saada kehittäjiltä sellaisia ideoita, joilla voitetaan Junctionissa palkintoja ja joita voimme sen lisäksi lähteä yhdessä kehittämään eteenpäin kuluttajille asti”, Aalto kertoo.

Vaikka Elisan haaste on vakavalla tahdolla heitetty, 1500 osallistujan Junctionissa on kyse myös viihtymisestä ja hauskanpidosta. Elisa on rakentanut oman osallistumisen Junctioniin viihteelliseen muotoon Elisa Viihde -palvelun luonteen mukaisesti. Onhan Elisa Viihde Suomen suosituin viihdepalvelu, jonka asiakkaat – yli 300 000 kotitaloutta – katsovat muun muassa alkuperäissarjoja, kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia sekä urheilua.

Mentorit tuovat oppia ja hauskanpitoa

Kehityspäällikkö Sakari Volanen on yksi Elisan sadoista ohjelmistokehityksen ammattilaisista. Hän ja 14 muuta kokenutta elisalaista toimivat Junctionin aikana hackatoniin osallistuvien mentoreina Elisan haasteessa.

“Me tuomme mukanamme Junctioniin paljon kokemusta viihdepalvelun suunnittelusta ja ohjelmoinnista, niin teknistä kuin liiketoiminnallista. Tuomme mukanamme leffa-katalogin ja leffojen metadatan sekä muita tärkeitä tietolähteitä ja niiden rajapinnat. Lisäksi kehittäjien käytettävissä on älytelkkareita, VR-laseja, pelikonsoleita ja mobiililaitteita uusien ideoiden testaamiseen”, Volanen kertoo.

“Haluamme tukea ideoiden kehittelyä, mutta emme ohjata liikaa mihinkään tiettyyn suuntaan, sillä haluamme saada yllättäviä “out of box” -ehdotuksia. Yllättäkää meidät, millainen voisi olla tulevaisuuden käyttäjäkokemus viihdepalveluissa”, hän heittää pallon Junctioniin tuleville.

Volanen toimii development managerin roolissa Elisan sadan ohjelmistokehittäjän Software Services -yksikössä, joka vastaa muun muassa Elisa Viihteen sovelluskehityksestä. Kaikkiaan Elisassa työskentelee useita satoja ohjelmistokehittäjiä eri tehtävissä.

Palkintona pääsy viihdesarjan kulissien taakse

“Meidän haasteessa on mainio tilaisuus päästä kehittämään ideoita, jotka toteutuessaan näkyvät yli 300 000 Elisa Viihdettä käyttävälle kotitaloudelle. Onhan tämä kehittäjälle mielenkiintoinen tilaisuus, kun saa tehdä asioita, jotka näkyvät suurelle joukolle ihmisiä”, Sami Aalto kertoo.

Haasteen voittajatiimi pääsee täysin yllättävään ja salaiseen kokemukseen, jota ei voi ostaa rahalla. Palkintona on ainutlaatuinen kokemus Elisa Viihteen alkuperäissarjan kuvausten kulissien takana.

“Uskon, että me kaikki tulemme oppimaan paljon Junctionin aikana, me teiltä ja te meiltä. Ja pitämään yhdessä hauskaa. Tästä tulee elokuvallinen viikonloppu, joka päättyy onnellisesti”, Sakari Volanen vihjaa yllätyksistä. Saa nähdä mitä kaikkea Junction 2017:ssa tapahtuukaan.

Mikä on Junction?

Junction on vuosittain järjestettävä Euroopan suurin hackathon, johon tänä vuonna osallistuu 1500 sovelluskehittäjää 96 eri maasta. Espoon Otaniemessä järjestettävä Junction 2017 yhdistää hakkerit, suunnittelijat, partneriyritykset ja uusimmat laitteet yhden viikonlopun ajaksi, jolloin koodataan, opitaan ja luodaan ideoista prototyyppejä.