Barcelonan Formula 1 -testiajot oli huikea elämys

Palkintomatka Barcelonan F1-testiajoihin oli mahtava yllätys Elisan ja C Moren arvonnassa reissun voittaneille.

Teksti: Hanna Kangasniemi
Kuvat: Pekka Mäntylä ja Antti Repo

 

Seija Lappalaiselle olisi ollut kosolti matkaseuraa tarjolla, kun hän kertoi voittaneensa kahden hengen matkan Barcelonan F1-testiajoihin maaliskuussa.

“Moni formulakisoja seuraava ystäväni oli kateellinen, kun kerroin voittaneeni C Moren ja Elisan arpoman matkapaketin testiajoihin”, Seija Lappalainen kertoo. Matkakumppaniksi tuli etuoikeutetusti oma mies Tapio Lappalainen, jonka kanssa hän muutenkin seuraa ahkerasti urheilua maksukanavilta.

Mahtava yllätys

Barcelonan testiajomatka tuli Lappalaiselle yllätyksenä. Elisa Viihteen asiakkaille markkinoitu kisa oli unohtunut ja kun soitto voitosta tuli, hän luuli sitä ensin pilailuksi ja kieltäytyi kunniasta. Voittokirjekin oli mennyt vahingossa roskapostiin.

“Kun ymmärsin, mitä olimme voittaneet, olin todella innoissani”, hän hehkuttaa. Matka oli Lappalaisen mukaan täyttä luksusta alusta loppuun ja antoi aivan uuden näkökulman formulamaailmaan

C More Sportia Lappalaiset alkoivat seuraamaan aikoinaan golfin takia.

“Olemme itsekin aktiivisia golfaajia ja seuraamme siksi sitä myös televisiosta. Kohta meillä on golfin takia jo kolme eri kanavapakettia, koska seuraavaksi pitää nähdä myös Augusta Masters 2018”, Lappalainen kertoo.

Seija ja Tapio Lappalainen nauttivat mahdollisuudesta nähdä paikan päällä urheilua, jota he seuraavat aktiivisesti televisiosta.
VIP-alueella näkyi paljon tunnettuja kasvoja, kuten Keke Rosberg.

Vaimostakin tuli formulafani

Matka oli iloinen yllätys myös toiselle voittajalle, Antti Revolle, 56, joka lähti reissuun vaimonsa Tiina Revon, 46, kanssa Töysästä. Antti Repo on innokas penkkiurheilija, jota autourheilu kiinnostaa. “Omat urheilut ovat jääneet vähemmälle”, harmittelee aktiivisesti nuorempana lasketellut Repo.

Palkintoreissulla Tiina Repo pääsi tapaamaan formulaväkeä.

“Seuraan aktiivisesti urheilua maksukanavilta. Elisa Viihteen boksi kulkee mukana asuntovaunussa, koska olen puolet vuodessa reissutöissä”, kertoo tivolissa töitä tekevä Antti Repo.

“Monenlaisia autoja itsekin rassanneelle” Antti Revolle oli mahtava kokemus päästä katsomaan formula-autoja lähes kosketusetäisyydeltä. “Esimerkiksi ohjaamoihin tällä kaudella tulleen turvakaaren näkeminen käytännössä oli kiinnostavaa”, hän kertoo.

Sekä Seija että Antti arvostivat mahdollisuutta saada sisäpiirin tietoa asiantuntijoilta matkan yhteydessä. Tapaaminen ja mahdollisuus keskustella Formula 1 -asiantuntijoiden, Niki Juuselan ja Ossi Oikarisen, kanssa antoi syvyyttä testiajojen seuraamiselle.

“Opin muun muassa, että autot ajavat jopa 300 km/tunnissa. Sen nopeuden tajuaa vasta, kun seuraa starttia. Yritin ottaa kuvia startista, mutta kamera ei ollut edes naksahtanut, kun autot olivat jo menneet. Seurasimme testiajoja myös bussista. Bussista näimme radan muodot kunnolla ja saimme paremman käsityksen ajoista kuin pelkästä pääkatsomosta. Se hurja voima ja vauhti, mikä autoissa on, ei välity televisiosta samalla tavalla kuin paikan päällä. Olin todella otettu”, Seija kuvailee.

Molemmat pariskunnat arvostivat myös mahdollisuutta päästä VIP-vieraille tarkoitetulle alueelle. Sekä Seijaa että Anttia kiinnostivat myös formulaväen hulppeat toimisto- ja asuntobussit sekä esimerkiksi Valtteri Bottaksen isän kertomukset poikansa junnuvuosilta. “Siitä,miten tärkeää on tukea lasta, joka on tosissaan innostunut jostain lajista”, Antti summaa.

Valtteri Bottaksen komea asuntobussi ihastutti.

Antti Revolle hienoin kokemus oli kuitenkin oman vaimon innostuminen: “Emännän mielestä F1 on aina ollut vain isojen miesten leikkiä muoviautojen kanssa. Tällä reissulla hänen käsityksensä muuttui ja arvostus lajia kohtaan kasvoi.”

Suomalaisia seurataan Australian kisoissa

Sekä Seija Lappalainen että Antti Repo aikovat katsoa Australian kisoja. Kummassakin perheessä jännätään ennen kaikkea suomalaisten Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen puolesta ja seurataan jännityksellä, miten tallikavereiden Sebastian Vettelin (Ferrari) ja Lewis Hamiltonin (Mercedes) kanssa käy.

Seijaa kiinnostaa myös nuori tulokas Max Verstappen: “Altavastaajat ovat aina kiinnostavia, ja Verstappen on uhkarohkea ja jännittävä ajaja.”

Australian formulakisat alkavat 25.3. Aitiopaikka formuloiden seuraamiseen löytyy C More Sportista, josta näet F1-kauden tapahtumat suorina lähetyksinä. Kanavapaketin tilaat kätevästi Elisa Viihteen kautta.