Saatko arjen järjestykseen tämän sovelluksen avulla?

Koulut alkavat, harrastukset käynnistyvät ja arki räjähtää käsiin? Työpaikoille tarkoitettu organisointityökalu helpottaa myös perhearjen pyörittämistä.

Teksti: Tapio Berschewsky

Perhearjen organisoinnissa järeistä työkaluista on hyötyä. Slack on pienten yritysten ja tiimien organisointiin tarkoitettu apuväline, mutta helppokäyttöisyytensä ansiosta se toimii mainiosti myös perheen asioiden järjestämiseen. Slackin avulla on mahdollista keskittää koko perheen kaikki digitaalinen keskustelu samaan paikkaan. 

Slack-keskustelut jakautuvat kanaviin, jotka voi nimetä haluamallaan tavalla. Näin esimerkiksi viikonloppumenojen suunnittelulle, kotitöille, yleiselle jutustelulle, valokuvien jakamiselle, harrastuksille, tai lomille voi olla omat keskustelukanavansa, jotka eivät sotke toisiaan. Voit myös lähettää yksityisviestejä, joita ei näe kuin vastaanottaja.

Jokainen perheenjäsen, jonka haluat tuoda Slackiin, tarvitsee sähköpostiosoitteen. Jos jollakin ei vielä ole sähköpostiosoitetta, luo sellaiset ennen palvelun käyttöönottoa. Se helpottaa käyttöönottoa, kun kutsuja ei tarvitse lähettää myöhemmin erikseen.

Slackia voi käyttää niin tietokoneella, kuin puhelimella ja tabletillakin. Sille on omat sovellukset kaikille tärkeille alustoille ja harvinaisemmilla laitteilla se toimii myös selaimessa.

digivinkki-slackvinkkijuttu

Näin otat Slackin käyttöön – tämän teet vain kerran

 1. Avaa selaimeen Slack.com. Anna etusivulla sähköpostiosoitteesi ja klikkaa “Create new team”.
 2. Kirjoita vasemmalla alhaalla olevaan tekstikenttään uuden tiimin nimi. Valitse nimeksi mitä tahansa sopivaa ja paina “Next ->”.
 3. Seuraavaksi valitaan osoite, jolla tiimi voi käyttää Slackia verkossa. Slack ehdottaa osoitteeksi nimi.slack.com jossa nimi on sama minkä annoit edellisessä kohdassa. Mikäli se on jo käytössä jollain muulla, Slack tarjoaa vaihtoehtoja kuten nimi-group.slack.com tai nimitalk.slack.com. Voit valita jonkun näistä tai keksiä oman. Paina “Next ->”.
 4. Syötä etunimi, sukunimi, ja käyttäjätunnus. Käyttäjätunnukseksi kannattaa valita joko etunimi tai lempinimi jonka kaikki tunnistavat. Paina “Next ->”.
 5. Tarkasta antamasi tiedot. Jos joku kohta ei miellytä, paina “edit” ja muokkaa sitä. Jos et halua Slackilta sähköpostia uusista ominaisuuksista, poista ruksi kohdasta “It’s ok to send me email about the Slack service”. Paina lopulta “Create my new Slack team ->”.
 6. Anna perheenjäsenten sähköpostiosoitteet. Paina “Send Invites”. Slack-tiimisi on nyt perustettu, sinulle on tehty tunnus, ja olet kutsunut perheenjäsenet mukaan.
 7. Jokaisen perheenjäsenen tulisi kirjautua sähköpostiinsa ja painaa kutsupostista nappia “Join team”. Näin he liittyvät tiimiinne.

Näin asennat Slackin iPhoneen tai Android-puhelimeen – tämän teet jokaisen käyttäjän jokaisella laitteella kerran

 1. Hae Slack AppStoresta tai Google Playsta ja asenna se.
 2. Käynnistä sovellus ja paina “Sign in”. Anna käyttöönoton 3. kohdassa määritelty hallintaosoite. Paina “Next”.
 3. Anna puhelimen käyttäjän sähköpostiosoite. Paina “Next”.
 4. Klikkaa “Send magic link”.
 5. Avaa puhelimella Slackilta tullut sähköposti ja klikkaa siinä olevaa linkkiä. Tämä avaa Slackin verkkosivun puhelimen selaimeen.
 6. Paina “Launch Slack” -nappia. Olet nyt kirjautunut puhelimestasi Slackiin ja voit alkaa käyttämään sitä.

iOSille

Androidille

Windowsille

Slack on ilmainen kaikilla alustoilla, mutta siitä on myös yrityksille tarkoitettu maksullinen versio.