Näin yhdistät langattomat kuulokkeet ja kaiuttimen puhelimeen

Jos sinulla on älypuhelin, voit kuunnella musiikkia langattomilla kuulokkeilla tai langattomalla kaiuttimella. Katso tästä ohjeet laitteiden langattomaan yhdistämiseen.

Teksti ja kuvat: Osku Kannisto

 

Musiikki siirtyy langattomiin kuulokkeisiin ja kaiuttimiin bluetooth-yhteyden kautta. Jotta puhelin tietää, millä laitteella se äänet toistaa, täytyy ensin muodostaa pariliitos puhelimen ja kuulokkeiden välille. Liitos täytyy luoda vain kerran, jonka jälkeen laitteet tunnistavat toisensa automaattisesti.

Helpointa yhteyden luominen on nfc-yhteensopivilla kuulokkeilla ja kännykällä. Silloin useimmiten riittää, kun puhelimella koskettaa päälle kytkettyjä kuulokkeita. Kaikki laitteet, kuten iPhone-puhelimet, eivät kuitenkaan nfc-kytkentää tue.

Varmin ja kaikilla laitteilla toimiva tapa kytkeä langaton ääni käyttöön on siirtyä puhelimen bluetooth-asetuksiin ja kytkeä bluetooth päälle. Samalla kuulokkeet tai kaiutin pitää kytkeä bluetooth-paritustilaan. Paritustilaan siirrytään yleensä painamalla pitkään kuulokkeiden virta- tai bluetooth-näppäintä. Kuulokkeet kertovat olevansa paritustilassa vilkuttamalla yleensä kahta eri valoa.

 bluetooth-paritus-2

Tee näin:

Avaa puhelimen bluetooth-asetukset. Kytke kuulokkeet tai kaiutin paritustilaan. Valitse kuulokkeet tai kaiutin havaittujen bluetooth-laitteiden listalta. Odota, kunnes puhelin kertoo yhteyden olevan muodostettu ja kuulokkeiden tai kaiuttimen valo lopettaa vilkkumisen. Voit aloittaa musiikin kuuntelun.

 

Hankkimassa langattomia kaiuttimia? Katso valintaoppaamme.