Ehdinkö vielä päivittää tietokoneeni Windows 10:een?

Kysymys: Hei, mietin vielä tietokoneeni päivittämistä Windows 10:een. Ilmainen Windows 10 -päivitys on pian loppumassa. Mikä on viimeinen päivä tehdä päivitys ilmaiseksi ja miten päivityksen saa myöhemmin, mikäli en ehdi sitä ajoissa päivittää?

Vastaus: Windows 10 -päivitys on saatavilla 29. heinäkuuta saakka kaikkiin Windows 7- ja Windows 8.1 tietokoneisiin. Mikäli olet aikeissa päivittää, suosittelen tekemään sen mahdollisimman pian.

Päivitystä ei kannata jättää viimeisille päiville, koska halukkaita päivittäjiä voi olla paljon ja päivityksen saamisessa voi olla haasteita. Palvelimet voivat ruuhkautua, kun suuri joukko ihmisiä haluaa päivityksen samaan aikaan.

Heinäkuun 29. päivän jälkeen Windows 10 on maksullinen ja sen voi ostaa esimerkiksi suoraan päivityksenä Microsoftilta sekä alan myymälöistä tai vaihtoehtoisesti täytenä versiona. Täysi versio ei tarvitse alleen vanhempaa Windows-versiota.

Windows 10 -päivitys kannattaa tehdä, sillä siten varmistat käyttöjärjestelmän pitkän tuen ja päivitykset, sekä varmistat toimivan käyttöympäristön nykyisille ja tuleville sovelluksillesi. Windows 10 sisältää myös uusia ominaisuuksia verrattuna edellisiin versioihin. Windows 10:n käyttäminen ei eroa kovinkaan suuresti edellisistä versioista, vaan siihen on otettu niiden parhaat ominaisuudet.

Mikäli vielä mietit, kannattaako tietokoneesi päivittää, et ole varma jaksaako tietokoneesi pyörittää uutta järjestelmää tai tarvitset apua päivityksen kanssa, suosittelen kysymään asiantuntijan apua.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun