Elämä paremmaksi? Testaa näitä sovelluksia

Voisiko teknologia tulla avuksi elämänhallinnassa? Testasimme kolmea elämää helpottavaa sovellusta.

Teksti: Osku Kannisto

mindsurf

1. Kun haluat muuttaa arkeasi

MindSurf on sovellus arjen seuraamiseen ja stressin vähentämiseen. Ohjelmaa käytetään omien tavoitteiden saavuttamiseen. Sen avulla voi tarkkailla esimerkiksi työntekoon kulutettua vapaa-aikaa, perheen kanssa vietyn ajan määrää tai kuntoilun toteutumista.
Ohjelmaan luodaan kyselyitä, joita sovellus lähettää käyttäjälle aina tiettyyn aikaan. Graafien avulla on helppo nähdä, kuinka todellisuus vastaa kuvitelmia ja toteutuuko ajankäyttö tarkoitetulla tavalla.
Sovellus kyselee englanniksi myös erilaisia kysymyksiä pitkin päivää, jos käyttäjä näin haluaa. Kysymykset liittyvät elämänlaatuun, sen hetkisiin tunteisiin ja stressitason tunnistukseen. Kysymyksiin voi vastata kirjoittamalla tai puhumalla ja tallentaa ne halutessaan.
Sovelluksen hyöty on suurin, kun oman elämän tärkeimmät asiat osaa muotoilla sopiviksi kysymyksiksi. Tarkkailusta on oikeasti hyötyä elämän hallinnassa.

Android
iOS

lifesum

2. Kun haluat pudottaa painoa

Lifesum on helppokäyttöinen, englanninkielinen sovellus, joka auttaa saavuttamaan ruokailutavoitteet.
Sovellus asettaa päivittäiset määrät eri ravintoaineille käyttäjän suunnitelman perusteella. Esimerkiksi painonpudotukseen voi valita päivittäisen kalorimäärän, jonka perusteella sovellus laskee painonpudotukseen arvioidun ajan kuukausissa. Liikkuminen palkitaan lisäkaloreilla ruokailuihin. Sovellus lähettää käyttäjälle muistutuksia, jotka motivoivat jatkamaan.
Sovelluksen päivittäinen käyttö vaatii kärsivällisyyttä. Jokainen syöty ateria on etsittävä tietokannasta, jotta tiedot ovat oikeat. Lifesum:sta on aitoa hyötyä, mutta tuloksien saavuttaminen vaatii määrätietoisuutta ja tahdonlujuutta. Sovellus toimii lahjomattomana personal trainerina, josta saa tukea ravintosuunnitteluun ja onnistumisiin pitkäaikaisten tavoitteiden saavutukseen.

Android
iOS

avocado

3. Kun haluat kommunikoida paremmin

Avocado on kahden ihmisen väliseen yhteydenpitoon suunniteltu erikoisappi, jolla elämänkumppanin voi ottaa paremmin huomioon ja sulavoittaa arkea. Se toimii iOS- ja Android-laitteiden välillä sekä selaimella.
Avocadolla hoituu perusviestittely valitsematta vastaanottajaa erikseen. Kaikki viestien kuvat kerääntyvät automaattisesti yhteiseen kuvagalleriaan. Yhteinen kalenteri auttaa arjen askareissa ja synkronoituu halutessa myös Googlen kalenteriin. Ominaisuuksiin kuuluvat myös jaettavat listat, joita voi käyttää kauppalistojen ohella esimerkiksi resepteihin.
Sovelluksen erikoisuutena puolisolle voi lähettää haleja pitämällä kännykkää rintakehää vasten. Pieni ele voi kuulostaa lapselliselta, mutta piristää aidosti arkipäivän aherruksessa.

Android
iOS

Lue lisää vinkkejä digiarkeen täältä.