Elisa Viihde Viaplayn parhaat alkuperäissarjat

Elisa Viihde Viaplay on myös kotimaisten ja pohjoismaisten sarjojen näyttämö, jossa Elisa Viihde ja Viaplay Originals -alkuperäissarjat näkee aina ensimmäisenä. Tänäkin vuonna palvelussa on kansainvälisten sarjojen ja Hollywood-elokuvien lisäksi yli 60 uutta sarjaa, uutuuksia melkein joka viikko. Katsottavissa alkuperäissarjojen kaikki tuotantokaudet. Uusimpana palvelussa Jälkeläiset.

Pohjoismaiset poliisisarjat

Ivalo 2 mikko nousiainen
Ivalo-sarjaa on tehty jo kaksi kautta.

Ivalo kausi 2: Nordic noiria Lapin ruskassa

Suosikkisarjan kakkoskaudella Nina Kautsalo (Iina Kuustonen) on päätynyt tekemään poliisin rutiinihommia Rovaniemelle. Veri vetää kuitenkin taas tiukempiin haasteisiin, ja hän lähtee mukaan yhteistyöhön venäläisten poliisien kanssa. Samaan aikaan selvitetään urheilijapariskunnan hämärää tapausta. Kautsalon pitäisi huolehtia myös tyttären avuntarpeista ja vakavasti sairaasta äidistä. Päähenkilön siskoa esittää Pihla Viitala. Ivalon ykköskausi teki katsojaennätyksiä ja se löytyy myös palvelusta. Koukuttavaa katsottavaa pohjoismaisten rikossarjojen uskollisille ystäville.

Katso Ivalo, 2 kautta

Kylmäävä tapaus: Takuuvarmaa ruotsalaista rikosviihdettä

Epäsosiaalinen rikoskomisario Peter Wendelin johtaa selvittämättömien tapausten pientä yksikköä, jossa kaikki ovat vähän surkimuksia mutta silti taitavia työssään. Sarja on taattua ruotsalaista rikosviihdettä, ja koomikkona paremmin tunnetun Robert Gustafssonin roolisuoritus menee tunteisiin. Kakkoskaudella Wendelin tutkii kollegan raakaa murhaa.

Katso Kylmäävä tapaus, 2 kautta

Furia: Norjalaista toimintajännitystä

”Superkyttä” Asgeir muuttaa pienen tyttönsä kanssa maaseudun rauhaan norjalaisen vuonon rannalle ja päätyy jahtaamaan äärikoikeistolaista verkostoa yhdessä näiden piireihin soluttautuneen Ragnan kanssa. Laadukkaan jännityssarjan pääosia näyttelevät Pål Sverre Hagen ja Ine Marie Wilman, molemmat tuttuja Exit-sarjasta.

Katso Furia

Kun kaikki ei ole, miltä näyttää

Jälkeläiset
Jälkeläisissä geenimanipulaatio osoittautuu uhaksi.

Jälkeläiset: Geenitiede ottaa vallan

Nuori Liv Laine tuntee nahoissaan, että jotakin on pielessä. Hän kärsii epämääräisistä kivuista, joihin ei löydy syytä. Toisaalla tietoturva-agentti Markus Volf ryhtyy selvittämään, mihin katosivat biopankin dna-näytteet.

Jälkeläiset-sarjassa eletään lähitulevaisuudessa, ja ihmiskunnalla näyttää olevan uusi uhka: geenimanipulaatio. Joukko tieteentekijöitä uskoo tekevänsä suuria palveluksia, mutta tulokset ovat huolestuttavia ja täysin epäeettisiä.

Laatusarja on syntynyt yhteistyössä tanskalaisten kanssa. Pääosassa nähdään tuore kasvo Nika Savolainen ja sivurooleissa muun muassa Antti Virmavirta, Elmer Bäck ja Matleena Kuusniemi. Jännitystä muillekin kuin scifi-viihteen vakikuluttajille.

Katso Jälkeläiset

Huone 301: Perheen synkkä salaisuus

Pieni poika kuolee ampumaonnettomuudessa, ja syy lankeaa naapurinpojalle. Synkkä trauma nousee uudelleen pintaan vuosia myöhemmin, kun uhrin perhe lähtee lomalle Kreikkaan. Oliko Elias sittenkään syyllinen, ja missä hän on nyt? Hyytävä ja traaginen psykologinen trilleri pitää otteessaan koko kuuden jakson ajan. Kotimaisen sarjan päärooleissa nähdään muun muassa Jussi Vatanen, Leena Pöysti, Antti Virmavirta ja Kreeta Salminen.

Katso Huone 301

Mädät omenat
Mädät omenat sijoittuu Seilin saarelle.

Mädät omenat: Kauhun ja pelkojen saari

Mitä kummaa tapahtuu sairaalasaarella, jonne on suljettu mieleltään sairaita ihmisiä? Eletään 1970-lukua ja saarelle päätyy oudosti myös ärhäkkä sosiologian opiskelija, joka on ainakin omasta mielestään täysin terve. Vähitellen saaren muut asukit tulevat tutuiksi, mutta samalla todellisuuden rajat hämärtyvät ja jännitys tiivistyy. Intensiivinen sarja sopii mysteerien ja lähihistorian ystäville. Pääroolia näyttelee Satu Tuuli Karhu.

Katso Mädät omenat

Nyrkki: Kylmää sotaa Helsingin varjoissa

Suomi joutui 1950-luvulla suurvaltapolitiikan näyttämölle idän ja lännen väliin. Katri ja Kirsti Mannisen käsikirjoittamassa, vahvatunnelmaisessa vakoilusarjassa Supon erikoisryhmä Nyrkki puolustaa maan itsenäisyyttä tarvittaessa kovinkin ottein. Kekkosen noustua valtaan kierrokset kiihtyvät myös Nyrkin toiminnassa, ja Hannu-Pekka Björkmanin näyttelemän pomon menneisyydestä nousee uhka. Kotimainen historiallinen toimintasarja on harvinaista herkkua.Ykköskaudella Nyrkki ajaa Kekkosta presidentiksi, mutta työ ei päättynyt siihen. Pääosaa näyttelee Emmi Parviainen, kakkoskaudella mukaan tulee Eero Ritala.

Katso Nyrkki, 2 kautta

Pohjolan laki
Pohjolan laki on suomalaista oikeusdraamaa.

Pohjolan laki: Oikeusdraamaa suomalaisittain

Lakisarja on tervetullut lisä kotimaiseen tarjontaan. Lauri Tilkanen näyttelee nuorta ja kunnianhimoista asianajajaa, joka ajautuu eettisiin ristiriitoihin. Vaakakupissa painavat oma avioliitto ja ura, mutta appivanhempien hämäräpuuhia ei voi katsoa läpi sormien, sillä ne uhkaavat kaupunkilaisten terveyttä. Naispääosissa näyttelevät Iida-Maria Heinonen ja Anu Sinisalo

Katso Pohjolan laki

Suuria tunteita ja mutkikkaita suhteita

Mister8
Mister8 palkittiin Cannesissa parhaana tv-sarjana.

Mister8: Palkittu musta komedia

Krista Kosonen näyttelee naista, joka pyörittää sujuvasti pientä haaremiaan ja tapailee joka viikonpäivä eri miestä, kunnes kuvioon astuu liian omistushaluinen kahdeksas herra. Mustavalkoisena kuvattu, pikimustan huumorin sävyttämä sarja palkittiin parhaana sarjana kansainvälisillä Canneseries-festivaaleilla. Mister 8:n roolissa nähdään Pekka Strang.

Katso Mister8

Rakasta mua: Ihmissuhteiden loputon vaikeus

Tukholmalainen ylilääkäri Clara etsii elämänsä miestä, pikkuveli Aron sotkee omia suhteitaan, ja leski-isä Sten toipuu menetyksestään uuden naisen avulla. Solsidanin Mickanin roolista tutun Josephine Bornebuschin kirjoittama ja ohjaama, hitiksi noussut draamakomedia riipaisee ja naurattaa, nyt jo kahdella kaudella. Bornebusch myös näyttelee Claraa.

Katso Rakasta mua, kaksi kautta

Makkari: Intiimisti ja huumorilla

Mitä tapahtuukaan intiimeimmällä mahdollisella hetkellä pariskuntien makuuhuoneissa ja mistä siellä puhutaan? Draamakomediasarjassa on kahdeksan jaksoa, ja kussakin on luvassa käänne, kun sängyssä tulee esiin yllätyksiä. Huumorin avulla voi kohdata tuttuja ja kipeitäkin elämäntilanteita, yhdessä tai erikseen. Rooleissa näyttelevät muun muassa Inka Kallén, Mikko Leppilampi, Oona Airola, Tommi Korpela, Peter Franzén ja Krista Kosonen.

Katso Makkari

Thunder in my Heart
Kasvukipuja hyvässä nuoruuskuvauksessa Thunder in My Heart.

Thunder in My Heart: Nuoruuden kipuilua

Parikymppisenä menee lujaa, mutta samalla pitäisi kasvaa aikuiseksi, löytää oma identiteettinsä ja seksuaalisuutensa sekä ymmärtää omia vanhempiaan. Amy Deasismont on nuori ruotsalaislahjakkuus, joka on kirjoittanut ja osittain ohjannutkin upean nuoruuskuvauksen, ja hän näyttelee myös pääosaa Sigridiä. Isän roolissa näyttelee monista sarjoista tuttu Gustaf Hammasten.

Katso Thunder in my Heart

Jotain mätää maalaisidyllissä

Onnenlahti: Tunteita ja rikoksia pikkukaupungissa

Jos tuntee vetoa maalaisidyllin ja rikosten koukuttavaan yhdistelmään, Onnenlahti on juuri sopiva sarja. Se on Ruotsin menestyneimpiin kuuluvan rikoskirjailijan Camilla Läckbergin ensimmäinen aluevaltaus television puolella ja teemoiltaan hänelle tuttu. Päähenkilö, rikostutkija Johanna palaa pieneen kotikaupunkiinsa äidin kuoleman jälkeen, ja vastassa on sekä henkirikoksia että monenlaista ihmissuhdesotkua, nyt jo kahden kauden verran. 

Katso Onnenlahti, 2 kautta

Kaikki synnit
Kaikki synnit on kerännyt suosiota myös Suomen ulkopuolella.

Kaikki synnit: Sukupolvien taakka lakeuksilla

Oulun kupeessa, kuvitteellisessa Varjakan kunnassa tapahtuu synkkiä asioita lestadiolaisyhteisön painostuksen alla. Johannes Holopainen näyttelee nuorta poliisia, joka palaa kotiseudulleen selvittämään murhia ja omaakin menneisyyttään. Toinen kausi on takaumaa 1990-luvun lopulle, ja ensi vuodeksi on tekeillä vielä kolmas kausi. Kriitikoiden ja yleisön suosikki on palkittu muun muassa Göteborgin elokuvajuhlilla ja myyty yli 30 maahan. Sitä on kiitelty muun muassa pohjoispohjanmaalaisen mielenmaiseman kuvauksesta. Alueella kasvaneiden tekijöiden käsikirjoittama sarja kuvaa rohkeasti ja kaunistelematta uskonnon valtaa pienessä yhteisössä.

Katso Kaikki synnit, 2 kautta

 

Tutustu Elisa Viihde Viaplayn muuhun elokuva- ja sarjatarjontaan.

Lue Elisa Viihteestä alkuperäissarjojen tilaajana.

Lue Elisa Viihde Viaplaysta.