Näitä elokuvia ja sarjoja katsottiin 2016

Kotimaisen viihteen suosio vakuuttaa. Katso, mitkä elokuvat ja sarjat olivat Elisa Viihteen vuokratuimpia vuonna 2016. 

Kotimainen elokuva ja etenkin kotimainen komedia kiinnostavat Elisa Viihteen katsojia. Viime vuoden 20 vuokratuimman elokuvan listan ykkösenä loistaa Napapiirin sankarit 2, jonka kohellus ja sympaattinen päähenkilö Janne Syväjärvi (Jussi Vatanen) vetosivat katsojiin myös elokuvateattereissa. Syksyllä 2017 luvassa onkin jo kolmas osa Napapiirin sankarit -elokuva. 

Viime vuoden vuokratuin elokuva, Luokkakokous, jo ensi-iltaviikollaan kävijäennätyksiä elokuvateattereissa tehtaillut komedia, sijoittuu tänä vuonna kuudenneksi. Tanskalaisen esikuvan pohjalta tehty Luokkakokous on saavuttanutkin jo jonkinmoisen kansansuosikin aseman.

Kotimaisten elokuvien lisäksi myös Elisa Viihteen alkuperäissarjat kiinnostavat katsojia. Eturivin näyttelijöillä miehitetty, osuvaa sanailua ja hulvattomia käänteitä sisältävä Elisa Viihteen alkuperäissarja Downshiftaajat on vuokratuimpien listalla jo toisena vuonna peräkkäin. Vuodessa kolmannelta sijalta toiseksi nousseen sarjan ensimmäinen kausi on kaikkien aikojen katsotuin sarja Elisa Viihteessä. Myös 15.joulukuuta julkaistu Downshiftaajien toinen kausi nousi heti katsojamenestykseksi.

Downshiftaajat on itse asiassa vieläkin suositumpi: kaikkien aikojen katsotuinta sarjaa on pääasiassa katsottu kotimaisiin elokuviin ja sarjoihin keskittyvässä Elisa Viihteen kuukausimaksullisessa ohjelmakirjastossa Aitiossa, joten vuokraamon luvut ovat vain pieni osuus alkuperäissarjan kokonaiskatsojaluvuista.

20 katsotuimman elokuvan joukkoon pääsivät myös koskettava Lapin sodan aikaan sijoittuva rakkaustarina Kätilö, 90-luvun nostalgiaa tihkuva Apulanta-leffa Teit meistä kauniin, viehättävä perhe-elokuva Onnelin ja Annelin talvi sekä Samuli Edelmanin tähdittämä Tappajan näköinen mies.

Ulkomaisista elokuvista suosikkeja olivat ennen kaikkea toiminta- ja jännityselokuvat sekä perhe-elokuvat, kuten Quentin Tarantinon The Hateful Eight, Nälkäpeli-saagan päätösosa Nälkäpeli: Matkijanärhi – Osa 2, Matt Damonin paluu ikoniseen rooliinsa elokuvassa Jason Bourne sekä Lemmikkien salainen elämä. Myös tunnettujen lastenelokuvien jatko-osat Kung Fu Panda 3 ja Ice Age 5: Törmäyskurssilla menestyivät listalla.

 

Kotimaista elokuvaa katsotaan niin kodeissa kuin elokuvateattereissakin

Elisa Viihde on jo pitkään panostanut merkittävästi kotimaisiin elokuviin sekä alkuperäissarjoihin. Yhteistyötä tehdään niin uusien tekijöiden kuin televisio- ja elokuva-alan perinteisten toimijoiden kanssa, kun ohjelmatarjontaa kehitetään monipuolisesti asiakkaiden mieltymysten mukaisesti. Kotimainen viihde kiinnostaa Elisa Viihteen asiakkaita.

– Kotimaiset elokuvat ja sarjat kiinnostavat Elisa Viihteen asiakkaita – palvelussa on katsottavissa lähes 400 kotimaista elokuvaa.  Myös sarjojen katsominen on kasvussa: on hienoa, että asiakkaat ovat löytäneet etenkin alkuperäissarjamme, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnasta vastaava Ani Korpela.

 

Elisa Viihteen vuokratuimmat elokuvat ja sarjat vuonna 2016:

Napapiirin sankarit 2
Downshiftaajat (kaudet 1 ja 2)*
007 Spectre
The Revenant
Deadpool
Luokkakokous
Yksin Marsissa
Zootropolis – Eläinten kaupunki
Angry Birds -elokuva
Lemmikkien salainen elämä
Star Wars: The Force Awakens
The Hateful Eight
Kung Fu Panda 3
Nälkäpeli: Matkijanärhi – Osa 2
Teit meistä kauniin
Kätilö
Onnelin ja Annelin talvi
Ice Age 5: Törmäyskurssilla
Tappajan näköinen mies
Jason Bourne

*Downshiftaajat on Elisa Viihteen alkuperäissarja, laskettu yhteen kaikki jaksojen katselukerrat Vuokraamossa.

 

Loma, eikä mitään tekemistä? Yhdeksän elokuvaa lomapäiviin.

Tutustu myös Elisa Kirjan vuoden suosituimpiin kirjoihin.