Elisalla töissä – 10 asiaa, jotka kesätyö opetti

Kesätyö on monelle opiskelijalle tai vastavalmistuneelle tärkeä kokemus, jonka opit kulkevat matkassa myös kesän jälkeen. Eri tehtävissä työskennelleet Elisan kesätyöntekijät kertovat, mitä kesä heille opetti ja millaista oli olla Elisalla töissä.

Teksti: Netta Karttunen

Kannattaa uskaltaa hakea

”Työhaastattelukutsu tuli suurena yllätyksenä, sillä hakuprosessin aikana olin vasta toisella opiskeluvuodellani, jolloin työllistyminen ei ole kovin todennäköistä. Se, että valinta kohdistui minuun, tuli suorastaan järkytyksenä. On ollut hienoa huomata, että pystyn työskentelemään suuren yrityksen työtahdissa.”

David Spalding

Suuressakin yhtiössä voi olla rento yrityskulttuuri

”Vaikkei minulla ollut uutta työpaikkaa kohtaan suuria ennakkoluuloja, yllätyin silti vapaasta ja modernista organisaatiokulttuurista. Mahdollisuus etätyöskentelyyn toi paljon joustavuutta vapaa-ajan suhteen. Pystyin esimerkiksi matkustamaan tyttöystäväni luokse Helsinkiin ja työskentelemään sieltä käsin.”

Juuso Vallius

Asiakas edellä

”Olen oppinut todella paljon asiakaslähtöisestä toiminnasta. Erityisesti tietoliikennealan yrityksen erottuminen kilpailijoistaan on nykyään kiinni sen kyvystä luoda asiakkaalle arvokas kokemus. Tämä kokemus vaikuttaa vahvasti yrityksen tulokseen ja kannattavuuteen.”

Annika Kultalahti

Töissä pitää olla myös hauskaa

”Kesätyössäni parasta on ehdottomasti ollut työkaverini! En olisi voinut uskoa kuinka tiivis työporukkamme Tampereella on ja kuinka paljon hauskaa työn ohessa voi olla! Teimme esimerkiksi porukalla päivämatkan Hankoon työkaverin veneelle ja seilasimme Bengtskärin majakalle.”

Juuso Vallius

Kesätyö ei tarkoita pelkkiä nakkihommia

”Kiitollisin olen siitä, että työharjoittelua ei tarvinnut suorittaa nakkihommia tehden, vaan sain kullanarvoista työkokemusta oikeiden työhaasteiden parissa. Suurin haaste oli erillisen valvonnan integrominen erään uuden järjestelmän tietokantaan. Tehtävää varten piti opetella muun muassa skriptien tekemistä. Vastaan edelleen valvonnan ylläpidosta ja kehityksestä.”

David Spalding

Kannattaa oppia myös muiden alojen osaajilta

”Yhteistyö ja vuorovaikutus eri alojen ammattilaisten, kuten suunnittelijoiden ja ohjelmistokehittäjien kanssa on ollut todella arvokasta kokemusta opiskelijalle, jolla on täysin erilainen koulutustausta. Tällainen yhteistyö auttaa myös luomaan parempia tuotteita ja palveluja asiakkaille.”

Tung Hoang

Kokeneet kollegat inspiroivat

”Yllätyin siitä, miten pitkiä työuria ihmisillä on Elisalla ollut. Useat heistä ovat myös nähneet Elisaa monista eri näkökulmista työtehtävien muuttuessa vuosien varrella. On tosi arvostettavaa, miten nämä paljon tietoa näillä henkilöillä on. Olen saanut oppia heiltä siitä, miksi laitteita testataan, mitä teknologioita voidaan käyttää ja kuinka iso ja monimutkainen testiympäristö rakennetaan. Tahdon tulla jonain päivänä samanlaiseksi rautaiseksi asiantuntijaksi.”

Niina Rantanen

Kannattaa luoda kontakteja

”Suuressa yrityksessä on paljon erilaista toimintaa, toimintoja ja työtehtäviä. Olenkin päässyt luomaan hyviä kontakteja olemalla aktiivinen. Olen mennyt rohkeasti juttelemaan tai lounaalle eri työtehtävissä työskentelevien ihmisten kanssa, kysynyt apua muilta ja osallistunut erilaisiin tilaisuuksiin, joissa on helpompi lähestyä ihmisiä kuin työpöydän ääressä istuessa.”

Annika Kultalahti

Kesätyö voi poikia uusia mahdollisuuksia

”Kollegani ja esimieheni ovat tukeneet minua erittäin paljon. Olen saanut jopa mahdollisuuden suorittaa tutkintoni loppuun työn ohessa tekemällä pro gradu – työni Elisalle. Uskon myös, että työskentely suuressa suomalaisessa yrityksessä auttaa minua luomaan uraa Suomessa valmistumisen jälkeen.”

Tung Hoang

Omat urahaaveet eivät tunnu enää kaukaisilta

”Oman alan työtehtävät eivät tunnu enää kaukaiselta haaveelta, vaan tajuan, että minulla on kaikki mahdollisuudet selvitä näistä hommista ja olen saanut rutkasti itseluottamusta työelämää varten. Olen päässyt mukaan kaikenlaiseen: mielenkiintoisiin projekteihin, tapahtumiin, sekä kaikkeen tiimin toimintaan.”

Niina Rantanen

jvallius

Juuso Vallius, 23

Työskenteli Tampereella tietoverkkoasiantuntijaharjoittelijana. Vastuualueisiin kuului yritysasiakkaiden liittymien valmistelu Elisan runkoverkkoon sekä asiakaspäätelaitteiden esikonfigurointi. Opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyä.

 

akultalahti

Annika Kultalahti, 29

Toimi Elisan viestintäosastolla tutkimusharjoittelijana. Pääasiallinen työtehtävä oli tutkia millaiset asiat vaikuttavat Elisan NPS-lukuun, eli siihen, suosittelisivatko ihmiset Elisaa muille. Valmistui vuodenvaihteessa maisteriksi Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta ympäristöekonomian koulutusohjelmasta.

 

dspalding

David Spalding, 29

Oli mukana ylläpitotiimissä, joka vastaa Elisalla käytössä olevien verkonhallintajärjestelmien hallinnoinnista. Vastuualueisiin kuului tunnusten hallinnointi ja erilaisten tietokantojen käsittely. Opiskelee tietotekniikan insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa.

 

nrantanen

Niina Rantanen, 27

Työskenteli Elisan palvelutestauksen tiimissä, toimenkuvanaan testausautomaation ja raportoinnin kehitys. Opiskelee Metropoliassa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi ja on suuntautunut mobiilisovelluksiin.

 

thoang

Tung Hoang, 25

Työskenteli Business development traineena Elisa Viihteessä. Työtehtävät keskittyivät Elisa Viihde – palvelun kehittämiseen esimerkiksi asiakaskäyttäytymistä tutkimalla. Gradua vaille valmis kauppatieteiden opiskelija Aalto yliopistosta, pääaineenaan Business Analytics.

Haluatko kuulla lisää Elisasta työpaikkana? Tutustu Elisaan työnantajana täällä.

Lue myös:

Tältä näyttää työelämä vuonna 2030

Kolme naista ja kyberturvallisuus

Toimivien palveluiden ja turvallisuuden eturintamassa