Ensiapusovellukset auttavat hädän hetkellä

Tekevälle sattuu ja tapahtuu. Hätätilanteessa tärkeintä on ripeä toiminta ja oikeanlainen ensiapu. Näiden sovellusten avulla tiedät, miten toimia tilanteen yllättäessä.

Teksti: Osku Kannisto

Ensiavun aloittaminen ajoissa ja oikein on hätätilanteessa erittäin tärkeää. Kaikki eivät ole käyneet ensiapukurssia, ja monille voi iskeä paniikki tosipaikan tullen. Onneksi ensiapuohjeita löytyy nettisivuilta sekä sovelluksina suoraan puhelimelle.

Kattavat ensiapuohjeet löytyvät joka laitteella suoraan Punaisen ristin kotisivuilta. Pdf-muodossa olevat ohjeet voi ladata suoraan puhelimelle. Ytimekkäät ohjeet on kirjoitettu ensiapukoulutukseen osallistuneille, mutta selkeytensä ansiosta niistä on hyötyä kaikille.

112-suomi

112 Suomi

Hätätilanteessa on parasta aina soittaa hätäkeskukseen, josta voidaan neuvoa nopeasti tarvittavat jatkotoimet ja hälyttää paikalle lisäapua tarvittaessa. 112 Suomi -sovelluksella saat yhteyden hätäkeskukseen luotettavasti. Lisäksi hälytyskeskukseen välittyy automaattisesti puhelimesi paikkakoordinaatit, jotta apu löytää mahdollisimman nopeasti perille.

Androidille
iOSille
Windowsille

punainen-risti

Punainen risti

Punaisen ristin omasta sovelluksesta löytyy selkeät ensiapuohjeet ilman nettiyhteyttä. Ohjeet etenevät tunnistuksesta hoitotoimenpiteisiin. Kirjalliset ohjeet sopivat parhaiten ensiapukursseja käyneille, koska niissä ei ole kuvitusta. Sovellus opastaa myös ICE-kontaktihenkilön yhteystietojen tallennuksen puhelimeen ulkopuolista auttajaa varten.

Androidille
iOSille
Windowsille

ensiapu-hatatilanteessa

Ensiapu hätätilanteessa

Hyvä vaihtoehto ensiapusovellukseksi on Johanniittojen Ensiapu hätätilanteessa. Erilaiset tapaturmat, sairaskohtaukset ja myrkytykset on selkeästi jaoteltu omiin ryhmiinsä. Ratkaisun löytämistä auttavat joka ryhmään luodut tuntomerkit, joiden avulla tunnistaa vamman. Kuvitetut ohjeet ovat erittäin selkeät, joten niistä on hyötyä aloittelijallekin.

Androidille
iOSille
Windowsille

 

Lue myös: Näin varaudut hätätilanteeseen.