Ilaripron vinkit aloittelevalle tubettajalle: Älä matki muita

Mitä aloittavan tubettajan täytyy muistaa? Youtubesta tunnettu Ilaripro antaa tärkeimmät vinkit.

Teksti: Pauli Reinikainen

 

Moni tuntee 19-vuotiaan Ilari Hakalan paremmin nimellä Ilaripro. Youtube-kanavalla mies esittelee jalkapallotaitojaan ja opettaa katsojia vaativien potkujen saloihin. Yli 10 vuoden ajan seuratasolla pelannut Hakala keskittyy nykyisin lähes täysipäiväisesti videoiden tekemiseen eikä hänellä ainakaan tällä hetkellä ole aikomuksia palata jalkapallokentälle pelimielessä. Valinta on osoittautunut oikeaksi, sillä tällä hetkellä Ilaripron Youtube-kanavalla on yli 36 000 seuraajaa.

Kovassa nosteessa oleva tubevideoiden tekeminen on miehen mielestä varteenotettava vaihtoehto jokaiselle, jolla on jotain kiinnostavaa kerrottavaa.

”Muita ei kannata kopioida, sen kyllä huomaa heti. Tärkeintä on, että on oma tyyli ja että nauttii siitä mitä tekee”

Ilaripron temppuvideoita on katsottu jo lähes 3 miljoonaa kertaa. Hakala teki ensimmäisen videonsa jo vuonna 2011. Hiljalleen videot alkoivat kerätä katsojia ja mies uppoutui vakavissaan Youtuben maailmaan. Pallonkäsittelytaidot ovat parantuneet tiukan harjoittelun myötä jo sille tasolle, että Ilari lupaa päihittää jo idolinsa Cristiano Ronaldon.

”Osa tempuistani on sellaisia, joita Ronaldokaan ei osaa”, Hakala kehuu.

Jotkin tempuista vaativat lähes loputtomalta tuntuvaa harjoittelua. Viimeinen otto videolle saattaa olla tuntien yrittämisen tulos. Helpoimmillaan homma on purkissa selvästi nopeammin.

Kuvaamisen jälkeen alkaa vasta varsinainen työ, kun Hakala uppoutuu editoimaan videota kannettavan tietokoneen ääreen. Yhden videon editointiin voi kulua jopa 15 tuntia.

Videoiden tekemisen ohessa Hakala kiertää jalkapallotapahtumissa ja tekee juontokeikkoja. Tulevana viikonloppuna hänet voi bongata Elisa Viihteen välittämästä Tubecon-tapahtumasta. Hakala juontaa suoran lähetyksen perjantaina ja lauantaina.

Katso, miten Ilaripro kuvaa videonsa:

Katso Tubecon Elisa Viihteestä.

Tubettaja Thomas Böckerman kertoo, miksi Tubeconiin kannattaa mennä.

Katso myös Mariieveronican ja Annikan tubetuskurssi.