Insinöörien ja koodareiden tulkki

Noora Hostikka työskentelee 900 ihmisen yksikössä viestintäpäällikkönä. Hänen työnsä on toimia insinöörien ja muun Suomen välisenä tulkkina.

Teksti: Riikka Hollo Kuvat: Paula Virta

 

Elisalla on yli 4000 työntekijää. Tässä sarjassa tutustutaan elisalaisiin ja heidän työhönsä.

6.30

”Herään arkiaamuisin aina samaan aikaan. Ensimmäiseksi napsautan kahvinkeittimen ja aamu-tv:n päälle, haen Hesarin postiluukusta ja syön aamiaista ajan kanssa. Teen samalla mediaseurantaa eli pidän silmällä, mitä Elisasta on mediassa kirjoitettu ja lähetän tarvittaessa artikkelit eteenpäin talon sisällä. Joka päivä ilmestyy joku juttu, joka liittyy Elisaan.”

8.30

”Unohdun lehden äärelle usein turhan pitkäksi aikaa ja joudun lähtemään kotoa kiireellä. Minusta onkin tullut mestari meikkaamaan autossa, tietenkään en silloin itse aja. Olen työpaikalla Pasilassa puoli yhdeksän aikaan. Ihan ensimmäiseksi haen kahvia, jota juon aivan liikaa. Sen jälkeen tarkistan sähköpostit ja suunnittelen, mitkä asiat hoidan päivän aikana.

 

divider-grey

noorap

Kuka hän on?
Noora Hostikka, Tuotanto-yksikön viestintäpäällikkö, Elisa Oyj Harrastukset: Juoksu (maratonit ja puolimaratonit), ulkona syöminen ja matkustaminen. Voimabiisi: Zen Cafe: Todella kaunis. Tsemppibiisini on kulkenut mukanani ylioppilaskirjoituksista lähtien ja hoilaan sitä täysillä kun kaipaan tsemppiä. Erikoista: ”Sisälläni asuu pieni headhunter. Olen hyvä tunnistamaan ihmisten vahvuuksia sekä yhdistämään ihmisiä ja työpaikkoja”

divider-grey

9.00–10.30

”Lehdistötiedotteen kirjoittamista. Yritän hoitaa kirjoitustyöt heti aamusta. Työni on ajoittain hektistä ja vaatii nopeaa reagointia, iltapäivän aikataulusta ei voi koskaan olla aivan varma, joten keskittymistä vaativat tehtävät kannattaa hoitaa kun siihen on tilaisuus. Vastaan myös Elisan häiriö- ja kriisiviestinnästä ja autan viestinnässä, jos meillä tulee isompi verkon häiriö. Onneksi isoja häiriöitä on harvoin.

Työni on opettanut minua sietämään muutoksia ja epävarmuutta. Olen myös oppinut kärsivällisemmäksi enkä koe enää suurta tuskaa, jos en ole saanut kaikkia työtehtäviä saman päivän aikana hoidetuksi.”

 

10.30–11.00

”Ennen lounasta tarkistan sähköpostit ja edistän kiireellisimpiä asioita tai osallistun pikapalavereihin. Palavereissa pohdimme esimerkiksi, miten viestimme ajankohtaisista ja mediassa paljon puhuttaneista aiheista tai edistämme tietoisuutta sisäisistä projekteista. Yksinkertaistettuna työni on toimia insinöörien ja muun Suomen välisenä tulkkina. Kysyn paljon ja tyhmiä, jotta osaamme viestiä asioista mahdollisimman selkeästi ja ymmärrettävästi.”

 

Elisanet_Elisalainen_Noora_Hostikka_01

 

11.00–11.30

Lounasaika.
”Syön joko Tuotannon tai viestinnän kollegojeni kanssa alakerran henkilöstöravintolassa. Tiedän, että on klisee sanoa työn parhaaksi puoleksi kollegoita, mutta minulla on oikeasti mahtavia työkavereita ja talossa on hyvä henki. Teen melko harvoin etäpäiviä, koska viimeistään puoliltapäivin alan kaivata juttukaveria enkä malta pysyä poissa toimistolta.”

11.30–16.30

”Iltapäivä kuluu usein palavereissa. Työskentelen paljon Tuotannon johtoryhmän kanssa: meillä on kahden viikon välein Tuotannon johtoryhmän kokous, mutta sen lisäksi teemme töitä yhdessä lähes päivittäin. Johtoryhmätyöskentely on opettanut minulle valtavasti, erityisen mielenkiintoista on ollut strategiatyöhön osallistuminen ja siitä haluaisin oppia vielä lisää.

Elisassa johto on lähellä ja helposti lähestyttävää. Olemme mukana myös naisten johtajuutta edistävässä Dialogi-hankkeessa, jonka myötä olen saanut mentorin Elisan johtoryhmästä. Mentorin kanssa olen muun muassa pohtinut, mitä haluaisin tulevaisuudessa oppia, millaisia urapolkuja ihmisillä on ja mitä taitoja minun kannattaisi kehittää. Haluaisin olla mukana ihan kaikessa, joten on ollut todella antoisaa miettiä, mihin sitä seuraavaksi keskittyy.”

 

16.30–17.00

”Vastaan vielä viimeisiin sähköposteihin ja ruksin to do -listalta tehdyt työt. Kerään tavarat kasaan, laita musiikin Spotifyista soimaan ja lähden kävelemään kotia kohti. Kotimatkan kävely auttaa irtautumaan työmaailmasta ja keskittämään ajatukset tuleviin treeneihin. Luen silti sähköposteja iltaisin ja joskus myös viikonloppuisin. Minua sähköpostien lukeminen ei stressaa, päinvastoin, silloin tiedän, että kaikki on kunnossa.”

 

18.00

”Töiden jälkeen syön välipalaa ja lähden lenkille. Liikunta on minulle elinehto ja tulisin hulluksi, jos en pääsisi treenaamaan säännöllisesti. Tykkään tavoitteellisesta treenaamisesta ja harrastan maratoneja. Kun tietää, että parin kuukauden päässä odottaa maraton, se motivoi kummasti lähtemään lenkille myös pahimmilla pakkasilla. Jos en ole lenkillä, niin minut tapaa todennäköisimmin kaupungilta ja syömästä. Olen foodie eli rakastan ruokaa ja testaan mielelläni uusia ravintoloita poikaystäväni tai ystävieni kanssa.”

 

Elisanet_Elisalainen_Noora_Hostikka_07