Uusilla digitaalisilla palveluilla on merkittävä rooli Elisan toiminnassa. Meillä työskentelee kasvava joukko ohjelmistoarkkitehtejä, DevOps-guruja, testaajia, järjestelmäasiantuntijoita, muotoilijoita ja muita osaajia. IT- ja ohjelmistopuolen kesätyöntekijät kertovat, mitkä opit kulkevat matkassa myös jatkossa.
1. Etätöiden joustavuudesta voi nauttia, kun viestintä on sujuvaa ja apua tarjolla
”Olemme saaneet paljon tukea etätyön tekemiseen: meille kerrottiin heti, mistä saamme apua ja oppimisemme tueksi nimettiin mentorit. Työ itsessään on itsenäistä, mutta apu on tarvittaessa ollut puhelun, chatin ja näytön jaon päässä.”
-Ninja Luotonen
”Olen työskennellyt lähes täysin etänä, mikä on ollut positiivisella tavalla mielenkiintoinen kokemus. Olen nauttinut joustavuudesta ja siitä, että olen voinut tehdä töitä mökiltä käsin.”
-Onni Anttoora
”Vaikka näen kollegoitani vain virtuaalisesti, työnteko itsessään sujuu kotoa yhtä sujuvasti kuin toimistolta. Meillä on jokapäiväisiä virtuaalitapaamisia tiimin kesken ja viestintä toimii.”
-Larisa Pyykölä
”Työt ovat edistyneet hyvin myös etänä. Ajoittain työntekoa olisi helpottanut, jos kokeenempi kollega olisi istunut vieressä, mutta mielestäni etäviestintä on toiminut loistavasti. Välillä on ikävä tapaamisia kasvokkain, mutta myös päivittäiset virtuaalikahvit ovat olleet hauskoja!”
-Milla Lintunen
2. Virheistä ja kokeneemmilta kollegoilta oppii
”Olen oppinut parantamaan omaa koodiani vertaisarviointien avulla. Omista virheistään ja muilta oppien kehittyy mielestäni parhaiten.”
-Larisa Pyykölä
“Koodien vertaisarvioinnit ja keskustelut kokeneempien ohjelmoijien kanssa ovat olleet erittäin opettavaisia. Kollegat ovat olleet todella mukavia ja auttaneet meitä uramme alussa olevia kehittämään taitojamme monin tavoin.”
-Milla Lintunen
”Olen oppinut muutaman kuukauden aikana teknologioista niin paljon, että itsenäisesti opiskeltuna tiedon sisäistämiseen olisi kulunut huomattavasti enemmän aikana. Osaavat, aktiiviset ja avuliaat tiimikaverit ovat kannustaneet minua kehittämään taitojani seuraavalle tasolle.”
-Archana Karki
3. Kesätyöntekijöille on tarjolla monipuolisia oppimisen mahdollisuuksia
”Pääsin alusta saakka työskentelemään kunnon haasteiden parissa, mikä on ollut palkitsevaa. Toimin esimerkiksi tiimin Scrum Masterina kesän ajan. Olen oppinut eri teknologioista, Virtual NOC -tuotteesta ja tiimityöstä asioita, joita en välttämättä olisi itse osannut tulla ajatelleeksi.”
-Milla Lintunen
”On ollut yllättävää oppia, kuinka syvällisesti muotoilijan täytyy ymmärtää asiakasta voidakseen olla varma, että ehdotetut ratkaisut ovat arvokkaita asiakkaalle.”
-Onni Anttoora
“Kesätyössä mielenkiintoisinta on ollut oppia mobiiliverkoista ja DevOps-menetelmästä ja sitä tukevista teknologioista, kuten Dockerista ja Kubernetesistä. ”
-Archana Karki
”On ollut erityisen mielenkiintoista päästä tutustumaan Kubernetesiin ja KaaSiin (Kubernetes as a Service). Minulla on edelleen opittavaa, mutta olen ottanut haasteet innolla vastaan.”
-Ninja Luotonen
4. Suuressa yrityksessä on paljon mahdollisuuksia
”Olen ollut todella tyytyväinen Elisalta saatuihin työn tekemisen resursseihin. Meillä osaava tiimi, lukuisia työsuhde-etuja kuten lounas-, urheilu- ja kulttuuriedut sekä vapaus valita omalta kannaltamme mielenkiintoisia työtehtäviä.”
-Archana Karki
”Opiskelijana en ole nähnyt aiemmin tämän kokoluokan projekteja – opiskeluajan hankkeet ovat olleet pienempiä ja yksinkertaisempia. On ollut mielenkiintoista olla mukana oikeisa projekteissa ja oppia muun muassa koodin organisoinnista ja tiimityön käytänteistä, kuten Scrumista ja Kanbanista.”
-Larisa Pyykölä
”Kokonaisuudessaan työskentely Elisalla on ollut opettavainen kokemus. Erityisen mielenkiintoista on ollut tutustua muotoilun tekemiseen isossa yrityksessä.”
-Onni Anttoora
”Tämä oli ensimmäinen ohjelmistoalan työpaikkani, ja olen oppinut paljon millaista on ohjelmistokehitys yritystasolla. Olen kesätöiden aikana oppinut myös oppinut paljon Elisasta: en esimerkiksi aiemmin tiennyt täällä olevan niin paljon startup-projekteja.”
-Ninja Luotonen
Ninja Luotonen on neljännen vuoden opiskelija Metropoliasta ja nyt myös täysipäiväinen elisalainen Junior Software Developer. Ninja on työskennellyt Elisa Automatessa Virtual NOC -tuotteen kehittämisessä.
Onni Anttoora on työskennellyt Designer Traineena osana Elisa Viihde -tiimin palvelumuotoilutiimiä. Työtehtäviin on sisältynyt erilaisia muotoiluprojekteja, joiden tavoitteena on kehittää palveluun liittyvää asiakaskokemusta.
Larisa Pyykölä on työskennellyt Software Developer Traineena front-end -ohjelmointitehtävissä Elisa Viihde -tiimissä.
Milla Lintunen työskentelee tällä hetkellä Elisa Automatella Junior Software Developerina kehittäen Virtual NOC -tuotetta.
Archana Karki tekee töitä Junior Software Developerina Virtual NOC -tuotteen parissa.