”Junioriturnaukset olivat kesän kohokohta”

Epäonnistunut rangaistuspotku, hukattu läpiajo ja tolppalaukaus. Jalkapalloilija Tim Sparvin juniorivuosien Helsinki Cup -vierailu ei ollut tuloksekas, mutta kohotti joukkuehenkeä ja tutustutti Pohjanmaan pojat suureen Helsinkiin. Jokavuotinen lasten ja nuorten jalkapalloturnaus käynnistyi tänään.

Tanskan Midtjyllandissa jalkapalloileva Suomen maajoukkueen Tim Sparv pääsi tutustumaan Helsinki Cupin tunnelmaan Norrvalla FF:n osallistuttua turnaukseen.

– Olin ehkä 13- tai 14-vuotias. Oli hienoa matkustaa pikkukylästä Pohjanmaalta suureen Helsinkiin, Sparv, 29, muistelee.

Norrvalla FF:n joukkue oli tottunut voittamaan otteluita kotiseudullaan.

– Yleensä pelasimme Pohjanmaalla ja saldona oli voittoja tyyliin 8-0 tai 9-0.

– Helsinki Cupissa potkaisin rangaistuspotkun yli maalin, hukkasin läpiajon ja vedin tolppaan. Emme päässeet lohkostamme jatkopeleihin. Tuloksellisesti se oli huono turnaus, mutta muuten ne olivat kesän kohokohtia. Oli hienoa kohdata kansainvälisiä vastustajia ja päästä hetkeksi pois kotimiljööstä.

Sparv muistaa turnausmatkojen toimineen myös joukkuehengen kohottajina.

– Istuimme yhdessä bussissa, söimme vähän karkkia, juttelimme. Vietimme öitä vieraassa kaupungissa. Siinä yhteishenki tiivistyi, Huuhkajien keskikenttäpelaaja luonnehtii.

 

Järjestyksessään 41. Helsinki Cup -turnaus pelataan 11.-16. heinäkuuta. Elisa Viihde näyttää yli 200 tuntia juniorijalkapalloa Helsinki Cupista.

Lue lisää täältä.

 

Ex-futisammattilainen Jarkko Wiss ja Käpylän Pallon futisjuniori Aaron Härkönen esittelevät parhaat pallotemppunsa.