Kaipaatko viihdykettä syysiltoihin? Kurkkaa kiinnostavimmat kotimaiset sarjat Elisa Viihde Viaplaysta

Syksyn tullen jää enemmän aikaa tv-sarjojen katseluun. Elisa Viihde Viaplayn valikoimista löytyy monipuolinen kattaus kotimaista sarjaviihdettä. Näiden joukosta löydät varmasti kiinnostavaa katsottavaa.

Sijainen: Hitchcockmaista jännitystä arkkitehtimaailmasta

Sarjauutuus Sijainen on arkkitehtimaailmaan sijoittuva psykologinen jännäri. Arkkitehti Ella (Maria Ylipää) jää äitiyslomalle kesken uransa isoimman rakennusprojektin. Hänen sijaisekseen palkattu yksinhuoltaja Paula (Pamela Tola) on ristiriitainen hahmo, joka uhkaa pilata koko Ellan elämän. Kolmiosainen minisarja perustuu brittiläiseen The Replacement -sarjaan. Sarja käsittelee myös vanhemmuuden ja tavoitteellisen työelämän yhdistämiseen liittyviä teemoja. Tässä sarjassa kihelmöivä jännitys pysyy yllä loppuhetkille saakka.

KATSO SIJAINEN

Pohjolan laki: Todentuntuista lakimiesdraamaa

Teppo Airaksisen ohjaama lakimaailmaan sijoittuva draamasarja on kiinnostava yhdistelmä jännitystä, kimurantteja oikeustapauksia ja ihmissuhdedraamaa. Pääosassa on Lauri Tilkasen esittämä asianajaja Matti Pohjola, joka työskentelee asianajajavaimonsa perheen lakitoimistossa ja on nousemassa yhtiön osakkaaksi, mutta valitseekin työpaikakseen pienen lakitoimiston. Sarja on avartava ja todentuntuinen kertomus tasapainottelusta ulkopuolisten odotusten ja omien elämänarvojen välillä sekä juristiperheen kulissien kaatumisesta.

KATSO POHJOLAN LAKI (uusi kausi julkaistaan vuonna 2023)

 


Häräntappoase: Räiskyvän herkkä nuorisokuvaus

Häräntappoase on nykyaikaan päivitetty sarjaversio Anna-Leena Härkösen vuonna 1984 julkaisemasta samannimisestä klassikkoromaanista. Helsinkiläisteini Alexandra ”Allu” Korvan (Carola Hakola) joutuu kesäksi sukulaisten luokse maaseudulle. Kesään mahtuu kasvukipuja, kulttuurien yhteentörmäyksiä ja ensirakkauden huumaa. Häräntappoase on hauska, räiskyvä ja herkkä nuorisokertomus, joka tarjoaa varttuneemmalle katsojalle näköalan nuorten maailmaan. Maaseutu näyttäytyy sarjassa kesäisen kauniina ja kiehtovana.

KATSO HÄRÄNTAPPOASE

 


Nyrkki: Vakoiluviihdettä tuutin täydeltä

Pimeisiin syysiltoihin tarjoilee vauhdikasta toimintaa vakoilujännäri Nyrkki. AJ Annilan ohjaama sarja sijoittuu 1950-luvulle kylmän sodan ajan Helsinkiin. Supon salainen iskuryhmä Nyrkki pyrkii suojelemaan Suomen itsenäisyyttä keinoja kaihtamatta. Yli 40 maahan myyty sarja yhdistää historiallisia tositapahtumia ja fiktiota. Helsinki taipuu kuvissa kiehtovalla tavalla 50-luvun miljöihin. Pääosissa loistavat mm. Emmi Parviainen ja Hannu-Pekka Björkman.

KATSO NYRKIN KAKSI KAUTTA

 

Sipoon herttua: Huumoritykitystä hämäräbisnesmiehen maailmasta

Komediasarjan päähahmona on Kari Hietalahden esittämä sipoolainen bisnesmies Pasi Kovalainen, joka haistaa löysän rajan ja pyrkii rikastumaan härskejä keinoja kaihtamatta. John Lundstenin ja Atte Järvisen (Pasila, Downshiftaajat) käsikirjoittama sarja yhdistelee tositarinoita suomalaisesta korruptiosta mustan komedian muotoon. Sipoon herttua pursuaa jännittäviä juonenkäänteitä ja koomisia tilanteita. Tässä sarjassa on naurutakuu.

KATSO SIPOON HERTTUAN KAKSI KAUTTA

 

Munkkivuori: 80-luvun idyllinen lapsuudenkesä muuttuu tragediaksi

Jani Volasen ohjaama ja käsikirjoittama draamasarja sijoittuu 80-luvulle Helsingin rauhalliseen Munkkivuoren kaupunginosaan. Sarja seuraa kerrostalon lapsiporukan näkökulmasta kesää, joka kääntyy tragediaksi, kun pihapiiristä katoaa lapsi ja aikuiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Murheellisena tarinan vastapainona on hersyvää iloa, lapsuuden leikkejä, riipaisevaa nuoruutta ja 80-luvun nostalgiaa. Sarja on saanut ylistäviä arvosanoja ennakkoon.

TULOSSA 16.10

 

Muista myös! Kaikki synnit -sarjan odotettu kolmas kausi julkaistaan joulukuussa 2022.