Kehitä itseäsi Khan Academyn kursseilla

Tahtoisitko oppia astronomian perusteita, tutustua taidehistoriaan tai kerrata kouluaikojen matematiikkaa? Khan Academyn avulla voit opiskella omassa tahdissasi vaikka laiturin nokassa.

Haluatko sivistää itseäsi omalla ajallasi ja omassa tahdissasi? Khan Academy on järjestänyt 10 vuotta verkkokursseja erilaisilta tieteenaloilta juuri tähän tarpeeseen. Sen yli 10 000 videokurssia mahdollistavat uuden oppimisen yksityisesti ja mukavasti, vaikka omalta kotisohvalta.

Kurssien avulla esimerkiksi matematiikan, historian ja talouden aihepiirit avautuvat katsojalle uudella tavalla. Videot ovat englanninkielisiä, mutta isoon osaan on saatavilla suomenkieliset tekstitykset.

Khan Academyn puhelinsovelluksilla voit katsoa videoita missä tahansa. Videoita on kaiken tasoisille oppijoille. Esimerkiksi matematiikan kurssit alkavat esikoulussa opituista asioista ja jatkuvat aina yliopistotasolle asti.

Palvelun avulla voit paitsi kouluttaa itseäsi, myös testata tietosi. Kurssien välissä on tehtäviä, jotka paljastavat, kuinka hyvin kurssin asiat ovat jääneet mieleen.

Valitettavasti testit eivät vielä toimi Khan Academyn puhelinsovelluksissa, vaan ainoastaan iPad-sovelluksessa sekä palvelun sivustolla selaimessa. Selainta käyttämällä testit voi suorittaa myös puhelimella, mutta niitä on mukavampi tehdä tabletin tai tietokoneen isommalta ruudulta.

viikonsovellus-khan-academy-virallinen

Khan Academyn virallinen sovellus

Virallinen mobiilisovellus vaihtelee hieman sen mukaan, käytetäänkö sitä iPhonella, iPadilla, vai Android-laitteella. Kaikissa on kuitenkin saatavilla koko palvelun kaikki videokurssit.

Androidin ja iPhonen versioissa näkyy videot, mutta tekstitykset ovat saatavilla vain englanniksi. Versiot eivät myöskään tue kurssien välissä olevia testejä, joten testit joutuu tekemään erikseen puhelimen selaimella, tabletilla, tai tietokoneella.

Paras versio virallisesta sovelluksesta on iPadille tarkoitettu versio. Se näyttää videoiden tekstitykset kaikilla niillä kielillä, joille ne on käännetty. Siihen voi myös ladata sisältöä katsottavaksi myöhemmin, kun on verkon ulottumattomissa. Lisäksi iPadilla voi suorittaa kurssien välissä olevia testejä.

Jos palveluun kirjautuu sisään, se pitää myös kirjaa opintojen etenemisestä, jolloin on helppo jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi. Jos ei tahdo seurantaa, voi videoita katsoa myös ilman sisäänkirjautumista.

Ilmainen lataus iPadille ja iPhonelle

ilmainen lataus Androidille

viikonsovellus-gallery-for-khan-academy

Gallery for Khan Academy

Khan Academyn videokursseja voi Android-laitteella katsoa myös epävirallisen Gallery for Khan Academyn kautta.

Gallery for Khan Academyn isoin etu viralliseen sovellukseen verrattuna on se, että se tarjoaa videoihin tekstitykset myös Android-käyttäjälle kaikilla niillä kielillä, joille ne on käännetty.

Koska Gallery for Khan Academy ei tue palveluun sisäänkirjautumista, sen kautta katsotut videot eivät tallennu omaan profiiliin. Sen kurssilistaa on myös hieman hankalampi selata, kuin virallisen sovelluksen kurssilistaa.

Ilmainen lataus Androidille