Kehitysvastaava liitää läpi haasteiden

Varjoliitoa harrastava mobiilisovellusten kehitysvastaava Joonas Kukkonen vastaa muun muassa Elisa Viihteen, Elisa Lompakon ja Elisa Kirjan sovellusten kehityksestä.

Teksti: Riikka Hollo, kuvat: Paula Virta

Elisalla on yli 4000 työntekijää. Tässä sarjassa tutustutaan elisalaisiin ja heidän työhönsä.

9.00

Joonas saapuu työpaikalleen, joka voi päivästä riippuen olla joko Helsingissä tai Tampereella.

”Työni on melko liikkuvaista ja palavereja on paljon. Suurin osa palavereista on työstöpalavereita, joissa mietitään yhdessä ohjelmistokehittäjien, liiketoimintaväen sekä erilaisten kumppanien kanssa, miten ongelmat ratkaistaan tai miten uusi mobiilisovellus lanseerataan asiakkaille.”

 

10.00–11.30

Töitä yhdessä tiimin kanssa.

”Toimin tiiminvetäjänä Sofware Services -tulosyksikössä ja minulla on muutamia alaisia. Vaikka nykyään hoidetaan asioita sähköisesti, läsnäolo ja ajan pyhittäminen olemassa oleville projekteille, asioille ja ihmisille on todella tärkeää. Mielestäni työelämän uusi arvo on yhteistyö.”

 

Elisanet_elisalainen_joonas_kukkonen_MG_7091

11.30­–12.00

Lounastauko.

divider-grey

 

kukkonen_pallo

Kuka hän on?

Joonas Kukkonen. Head of Mobile App Development eli mobiilisovellusten kehitysvastaava. Kohta 6 vuotta Elisalla. Koulutus: Kandin paperit yliopistosta, Johtajan erikoisammattitutkinto (oppisopimus) työn alla. Perhe: Sinkku. Harrastukset: Varjoliito. Motto: ”Ainoa vakio on muutos.” Voimabiisi: David Higgensin pianomusiikki. Erikoista: Työskenteli aiemmin yliopistolla tutkimusavustajana.

divider-grey

12.00–16.00

”Avustan uusien mobiilisovellushankkeiden käynnistyksessä, koordinoin sovellusten teknistä kehitystä, vastaan kehityskyvykkyyksien luomisesta ja konsultoin ongelmatilanteissa. Työnkuvani on siis hyvin vaihteleva, mutta pääsääntöisesti se on ongelmanratkaisua ja asioiden organisointia.

Nopeasti kehittyvällä alalla omaa osaamista täytyy jatkuvasti päivittää ja uusia ajatuksia pitää pystyä omaksumaan nopeasti.”

 

Elisanet_elisalainen_joonas_kukkonen_MG_6971

16.00–21.00

”Jatkan töitä usein illalla kotona enkä juuri katso tehtyjen tuntien perään, mutta se sopii minulle. Luovassa työssä uudet ideat syntyvät usein ihan jossain muualla kuin toimistolla, kuten varjoliitäessä. Tarvitsen toki myös rauhallista ”latausaikaa”, jolloin olen vain itsekseni, lepään, luen ja katson sarjoja tai elokuvia Netflixistä ja Elisa Viihteestä.”