Koko Hubara: Nämä kirjat luen tänä kesänä

Ruskeat tytöt -bloggaaja Koko Hubara kertoi, millaisesta kirjallisuudesta hän inspiroituu tänä kesänä. Lue Kokon kesäkirjavinkit ja innostu.

 

hothouseBoris Kachka: Hothouse

Työstän parhaillaan esikoiskirjaani, Ruskeat tytöt -blogiteksteihini löyhästi perustuvaa esseekokoelmaa, ja aion kesällä matkustaa pariksi päiväksi Lontooseen kirjoittamaan. Inspiraatiota luomistyöhön saan muun muassa Boris Kachan Hothouse -kirjasta. 70-luvun julkaisubisneksen keskelle sijoittuva teos kertoo Yhdysvaltain tunnetuimman kustantamon, Farrar, Straus & Girouxin tarinan.

Rakastan yli kaiken kirjoista kertovia kirjoja; kustantamoihin, kirjakauppoihin ja taiteilijoiden luomisrutiineihin liittyviä tarinoita. Lisäfiilistä tuovat nostalginen 70-luvun New York ja tieto siitä, että kustantamo on julkaissut minulle tärkeitä kirjalijoita kuten Joan Didionia.

 

between_world_and_meTa-Nehisi Coates: Between the World and Me

Käsittelen omissa teksteissäni paljon identiteettiä ja sitä, mistä se rakentuu. Taustani on kolmen maan ja kulttuurin risteyskohdassa, ja pohdin, miten olla olemassa, kun oma tarina ei ole luettavissa historiankirjoista.

Identiteetistä kirjoittaa myös toimittaja Ta-Nehisi Coates. Between the World and Me on Coatesin pojalleen kirjoittama kokoelma neuvoja ja ajatuksia siitä, millaista on olla musta mies Yhdysvalloissa. Minulla on pieni lapsi, ja vietän kesäni hänen kanssaan. Coatesin palkittu teos on täynnä asioita, joita jokainen lapsi haluaisi kuulla vanhemmiltaan. Ehkä kirjasta löytyy ajatuksia, jotka haluan kertoa myös tyttärelleni.

 

keskilannen_keittiotRyan J. Stradal: Keskilännen keittiöt

Vaikka vietän kesäni töiden merkeissä, on välillä hyvä irtautua omista projekteista. Tätä ruoan ympärille kietoutuvaa kirjaa on suositeltu minulle ”älykkäänä hömppänä”, eli tartun siihen hyvällä omallatunnolla. En ole intohimoinen kulinaristi, eikä ruoka kosketa elämääni mitenkään syvällisesti. Fiktiivinen maailma, joka on mahdollisimman kaukana omasta arjesta nollaa pään tehokkaasti – erityisesti jos kirjaan voi tarttua sadepäivänä mökillä, ison irtokarkkipussin äärellä.

 

 

 

 

Katso myös: Koko kertoo videolla, mitä lukeminen hänelle merkitsee.

 

Katso myös koodariguru ja lastenkirjailija Linda Liukkaan kesäkirjavinkit