Kuka tarvitsee älykelloa?

Jos et vielä tiedä, mihin ihmeeseen älykelloa voisi tarvita, tämä juttu on sinulle. Ainakin näillä viidellä tavalla älykello voi helpottaa arkea.

 

1. Säästää aikaa

Enää ei tarvitse kaivaa puhelinta esiin joka viestiä ja ilmoitusta varten. Tekstiviestin, WhatsApp-viestin, Facebook-päivityksen ja kalenterimuistutuksen voi nopeasti vilkaista kellosta samalla kuin kellonajankin.

2. Pitää huolta liikkumisesta

Aina ranteessa olevat älykellon terveyssovellukset mittaavat muun muassa pulssia ja liikkumista päivän aikana. Kellosta saa sovelluksella personal trainerin, joka komentaa liikkumaan, jos on istunut liian pitkään paikoillaan.

3. Helpottaa navigointia

Reittisovellusten käyttäminen on mukavaa, varsinkin jos on liikkeellä jalkaisin. Puhelinta navigointiin käyttäessä huomio kiinnittyy liikaa laitteeseen, karttaa tulee selailtua edestakaisin ja välillä käytyä ehkä somessa. Älykellon kanssa navigoidessa ympäristön havainnointi on helpompaa. Kello osaa myös kertoa värähtelemällä, kun on aika muuttaa suuntaa. Näyttöä tarvitsee siis vilkaista vain silloin, kun ranteessa tuntee värinää.

4. Vähentää puhelinstressiä

Kellon avulla voi tehdä puhelimella yleensä tehtäviä rutiiniasioita paljon aiempaa nopeammin ja helpommin. Tämän ansiosta ”puhelinstressi” vähenee. Hermot säästyvät, kun turhat viestit voi kuitata yhdellä vilkaisulla.

5. Nopeuttaa vastaamista

Vastaamaan pääsee nopeasti, eikä puhelinta tarvitse kaivaa repun pohjalta. Käytössä on instant-kaiutinpuhelin, jonka kanssa saa helposti muodostettua myös ex-tempore-konferenssipuheluita. Kun puhelut tulevat kellon kautta, saat kelloon puhumisesta kaupan päälle siistin agenttifiiliksen.

Vinkkejä antoi uuteen teknologiaan erikoistunut viestintäkonsultti Toni Stubin Netprofilesta.

Haluatko seurata aktiivisuuttasi, mutta älykellolle ei ole tarvetta? Tutustu  juttuun liikkumaan kannustavista sovelluksista.