Viime hetken lahjat: nämä hankit nopeasti verkosta

Anna joululahjaksi aineeton lahja, jonka voi ostaa nopeasti netistä tai jonka saaja voi lunastaa mobiililaitteella. Tässä viisi ideaa.

Teksti: Elina Jäntti

1. Pelaajalle, lukijalle ja musiikin ystävälle: Koodi verkkokauppaan

Mobiili- tai tietokonepelaaja arvostaa lahjakoodia, jolla saa ostaa uusia pelejä ja pelien lisäosia. Hanki lahjakoodi verkosta ja lähetä se suoraan sähköpostilla tai tekstiviestillä lahjan saajalle.

Esimerkiksi iOS-laitteen omistaja hyötyy iTunes-lahjakortista . Android-laitteita käyttävälle sopii lahjakoodi Google Play -kauppaan. Tietokoneella paljon pelaavalle kannattaa harkita lahjakorttia Steam-palveluun, josta ladataan uusimmat tiekokonepelit. Lahjaksi voi ostaa myös esimerkiksi musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn tilauksen tai sähköisiä kirjoja.

2. Elämyksiä kaipaavalle: Lahjaksi seikkailu

Jos lastenhuone pursuaa jo leluja tai aikuisen koti tavaroita, tavaroiden sijaan voi lahjoittaa elämyksiä. Aikuisten seikkailua ovat room escape – tai adventure room -pakopelit, joissa yritetään tehtäviä ratkomalla ulos lukitusta huoneesta. Elämyksistä innostuva lapsi riemastuu lahjakortista seikkailupuistoon.

Seikkailulahjakortteja saa seikkailunjärjestäjien sivustoilta: Esimerkiksi Room Escapella on pelihuoneita Helsingistä Rovaniemelle. Kokemuskauppa– ja Elämyslahjat-sivustot myyvät erihintaisia lahjakortteja erilaisiin elämyksiin kuumailmapallolennosta hemmotteluhierontaan.

HopLop-sisäseikkailupuistoja löytyy useista isoista kaupungeista.

3. Kulttuurista ja matkoista nauttivalle: Pesämuna harrastukseen

Lahjoita sähköisiä pääsylippuja, joilla voi nauttia kulttuurimenoista pitkin vuotta, tai kartuta pesämunaa reissuun.

Vuoden voimassa oleva Museokortti käy 240:een Suomen museoon ja saapuu perille sähköpostilla tai tekstiviestillä. Lippukaupoista, kuten Lippu.fi:stä tai Ticketmasterista, saa eri hintaisia sähköpostitse toimitettavia lahjakortteja, joiden saaja voi lunastaa pääsynsä haluamiinsa tapahtumiin.

Yllätyksen voi järjestää myös lentopisteiden muodossa: matkakassaa kartuttavia Finnair Plus -pisteitä voi ostaa lahjaksi.

Nopean lahjakortin saa sähköpostilla tai tekstiviestillä vaikka jouluaattona

4. Eettisyyttä arvostavalle: Hyväntekeväisyyslahja

Vielä muutama vuosi sitten hyväntekeväisyyslahjaksi pystyi ostamaan lähinnä vuohia tai koulutarvikkeita kehitysmaihin, mutta nyt tarjonta on laajentunut hurjasti.

Pelastakaa Lapset -järjestön Toivekaupasta saa aineettomia lahjoja, joilla voi auttaa kotimaan hädänalaisia lapsia ja lahjoittaa esimerkiksi päivän tukiperheessä. Helsinki Missio -järjestön lahjarahan kohteena ovat erityisryhmät kuten yksinäiset nuoret ja ikäihmiset.

Eettisiä ja hyvää tekeviä lahjavinkkejä on listattu myös kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan sivustolle .

5. Hänelle, jolla on jo kaikkea: Sähköinen lahjakortti

Jos lahjan keksiminen on ylivoimaista, lahjarahat voi sijoittaa avoimeen lahjakorttiin, jolla voi asioida lähes missä tahansa kaupassa tai hankkia haluamansa elämyksen. Myös syötävä lahja on hyvä vaihtoehto.

Esimerkiksi Presentcard-palvelussa lahjan saaja voi valita lahjakortin satojen kohteiden joukosta: vaikkapa Motonetiin, Linnanmäelle tai Robert’s Coffeeseen. Nopean lahjakortin saa sähköpostilla tai tekstiviestillä vaikka jouluaattona. Delicard.fi-palvelu toimittaa erilaisia gourmetruokia ja -herkkuja kotiovelle, ja palvelussa sähköpostilahjakortin voi ajastaa saajalle jouluaatoksi.

 

Lue myös: Näin pääset lääkäriin joulunakin – puhelimella