Parhaat sovellukset kesälomareissulle

Vietätkö lomasi Suomen kesästä nauttien? Erilaiset matkasovellukset tekevät kotimaan matkailusta vaivattomampaa. Niiden avulla majoitus, ruokapaikat, kelikamerat ja jopa bensiinin hinta löytyvät käden käänteessä.

Teksti: Osku Kannisto

airbnb

Airbnb

Lomalla ei aina tarvitse majoittua hotellissa tai teltassa. Airbnb-sovelluksen avulla voit yöpyä kotoisasti yksityisasunnossa. Sovelluksen avulla voi ilmoittaa ja etsiä kotimajoituspaikkoja eri puolilla Suomea ja maailmaa. Sopivat majoituspaikat etsit helposti reitin varrelta ja kattavien hakuehtojen avulla löydät juuri sopivan majoituksen.  

Sovellus Androidille 
Sovellus iOSille 

 

tripadvisor

TripAdvisor

TripAdvisor on nimensä mukaisesti matkaneuvoja, ja vieläpä erinomainen sellainen. TripAdvisoriin matkaajat voivat kirjoittaa arvosteluita majoituspaikoista, ravintoloista ja nähtävyyksistä. Tietojen avulla voit suunnitella varsinkin kaupunkilomat helposti oman makusi mukaan.

Sovellus Androidille 
Sovellus iOSille
Sovellus Windowsille

vr-mobiili

VR Mobiili

Junalippujen hankkiminen ja käyttö onnistuu helpoimmin VR:n omalla sovelluksella. VR Mobiilista tarkistat hinnat ja varaat liput määränpäähän ilman koneella tai lipputiskillä notkumista. Ostetut liput säilyvät puhelimessa, vaikka verkkoyhteys ei olisi käytettävissä, joten paperisia lippuja ei enää tarvita.

Sovellus Androidille 
Sovellus iOSille
Sovellus Windowsille

kelikamerat

Kelikamerat

Autolla matkustamisen mukavuuteen vaikuttaa olennaisesti ruuhka- ja säätiedot. Niitä pääset kätevimmin tarkkailemaan Kelikamera-sovelluksella. Sovelluksella näet nopeasti eri kohteiden säätilan. Useista kameroista saat puhelimeen myös reaaliaikaisen kuvan tieliikennetilanteesta.

Sovellus Androidille 
Sovellus iOSille

tankille

Tankille

Autolla matkaavia kiinnostaa aina, mistä lähimmät huoltoasemat löytyy ja kuinka paljon bensiini niissä maksaa. Tankille-sovelluksen avulla voit vertailla tien päällä, mistä löytyy edullisinta bensiiniä.

Sovellus Androidille 
Sovellus iOSille

nomadi

Nomadi

Kaupunkikävelyjen ei tarvitse olla pelkkiä kuntoiluretkiä. Nomadi-sovelluksen avulla saat reitteihin enemmän sisältöä. Kävelykierroksella voit esimerkiksi bongata taidetta Turun katukuvasta tai tutustua vanhan Porvoon historiallisiin kohteisiin. Sovelluksen avulla löytyy kätevästi myös lähialueen parkkimittarit. Sovellus osaa kertoa reitiltä löytyvien kohteiden tiedot, joten kävellessä myös oppii paljon uutta – melkein kuin olisi opas matkassa.

Sovellus Androidille 
Sovellus iOSille
Sovellus Windowsille