Miksi hankkisin QLED-television?

QLED-televisiot ovat laadultaan ja käytettävyydeltään erinomaisia vaihtoehtoja. Tässä kahdeksan syytä, miksi Samsungin QLED-televisio kannattaa hankkia.

Teksti: Osku Kannisto

4K-tarkkuus ja laajennettu hdr-värimaailma ovat nostaneet televisioiden kuvanlaadun uudelle tasolle. Tämä on merkityksellistä, kun laadukasta ohjelmaa on saatavilla yhä enemmän  erilaisista palveluista. QLED-televisiot puolestaan ovat kehityksen kärjessä niin kuvanlaadun kuin ominaisuuksiensa osalta. QLED on led-televisioiden viimeisin kehitysaskel, joka laajentaa toistettavaa värimaailmaa ja ruudun kirkkautta kilpailevia tekniikoita paremmin.

1. Näyttävä ilmestys

QLED-televisiot ovat aina ulkoisesti viimeisteltyjä. Ne voi asentaa tyylikkään jalkansa varaan tai näyttävästi seinälle. Parhaissa malleissa riittää vain yhden ohuen kaapelin vienti televisioon. Sillä kytkeytyy niin virta kuin ulkoiset kuvalähteet, kuten dvd-soittimet ja pelikonsolit, jotka voi piilottaa ulkoisen OneConnect-liitinlaatikon viereen vaikka toiselle puolelle huonetta.

2. Erinomainen käytettävyys

Samsungin QLED-televisioiden käytettävyys on intuitiivista. Yksinkertaisella kaukosäätimellä pystyy hallitsemaan helposti ja luotettavasti television monipuolisia ominaisuuksia ja sovelluksia. Sovelluksien paikat saa määrittää itse alavalikkoon, jotta niiden käyttö on vaivatonta. Ohjekirja löytyy suoraan asetusvalikosta ongelmatapauksia varten.

3. Vain yksi kaukosäädin kaikkeen

Helppokäyttöisyys ei rajoitu television omiin sovelluksiin. Samsung-televisionkaukosäätimellä pystyt ohjastamaan esimerkiksi bluray-soitinta, pelikonsolia, Apple TV:tä ja jopa Elisa Viihteen omaa boksia!

4. Huikea kuvanlaatu

QLED-televisio eroaa tavallisesta lcd-televisiosta paremman kirkkauden ja laajemman väriavaruuden osalta. Kirkasta kuvaa katselee mielellään valoisassakin tilassa. Kuva näyttää tehokkaan prosessoinnin ansiosta hyvältä, vaikka itse alkuperäinen video ei sitä aina olisikaan (esim. YouTube).

5. Hdr-loistoa

Hdr (high dynamic range) tarkoittaa käytännössä entistä luonnollisempaa kuvaa ja suurempaa kontrastia, jolloin mustan ja valkoisen sävyt näkyvät entistä paremmin. QLED-televisioissa hdr-kuva syttyy täyteen loistoonsa. Hdr-videoita löytyy muun muassa Netflixistä, YouTubesta, Apple iTunesista sekä fyysisinä 4kUltraHD-levyinä.

6. Kaikki sovellukset suoraan televisiossa

Samsungin sovelluskirjasto kattaa natiivisti kotimaisten videopalvelujen (Yle Areena, mtv3, Ruutu…) ohella kaikki suurimmat ulkomaiset palvelut (Netflix, Viaplay, HBO Nordic, YouTube…). Uutuutena mukaan on tullut Applen iTunes, jonka käyttö ei vaadi Applen laitteita. Mukana on myös Elisa Viihteen oma sovellus, joten Viihteen palveluista pääsee nauttimaan ilman erillistä boksia.

7. Pitkälle kestävä ratkaisu

QLED-televisioiden erinomainen suorituskyky, monipuoliset ominaisuudet ja käytettävyys takaavat, etteivät televisiot vanhene nopeasti. QLED-televisioissa ei myöskään ole ongelmaa kuvan kiinnipalamisesta eli kanavalogot tai muut pitkään samalla paikalla näkyvät kohteet eivät jumiudu ruudulle vahingossa. QLED-televisiosta nauttii vielä monen vuoden päästäkin ongelmitta.

8. Sulava pelinäyttö

Samsungin huippumallit haastavat nykyään parhaat pelimonitorit. PS4:n, Xbox One S/X:n uusimmat pelit tukevat hdr-värejä ja näyttävät upeilta QLED-televisiolla. Parhaimmat QLED-televisiot tukevat lisäksi 120 hertsin virkistystaajuutta sekä dynaamista freesync-päivitysnopeutta, joilla pelien sulavuus ja viiveet pääsevät samalle tasolle huippupelimonitorien kanssa.

Tutustu QLED-televisioihin.