Mitä katsoa Elisa Viihde Viaplaysta? Listasimme kesän kuumimmat sarjat ja elokuvat

Elisa Viihde Viaplayn valikoimista löytyy monipuolinen ja kattava määrä erilaista katsottavaa kesäpäivien iloksi. Kokosimme kevään katsotuimpien sisältöjen joukosta tukun mielenkiintoista elokuvia ja sarjoja.

Älykkään draaman ystävälle

The Good Doctor: Älykästä sairaaladraamaa Yhdysvalloista

The Good Doctor oli kevään katsotuin draamasarja Elisa Viihteessä. Sarja sijoittuu kuvitteelliseen San Jose St. Bonaventuren sairaalaan. Freddie Highmore esittää autistista nuorta kirurgia Dr. Shaun Murphyä. Hänellä on hämmästyttävä kyky nähdä mielessään ”potilaan läpi” ja ennakoida kirurgiset toimenpiteet visuaalisena kaaviona. Mielikuvitusta ruokkiva ja ajatuksia herättävä sarja on saanut laajan ja uskollisen katsojakunnan, eikä syyttä.

KATSO THE GOOD DOCTORIN VIISI KAUTTA

Poikani Joel: Äidin pahin painajainen

Miltä kuulostaisi kesäilta kihelmöivän psykologisen jännärin parissa? Sitä tarjoilee Saara Cantellin ohjaama kaksiosainen minisarja Poikani Joel. Tampereelle sijoittuvassa sarjassa Roosan (Laura Malmivaara) poikaa Joelia (Alex Laine) epäillään nuoren tytön murhasta. Napakasti käsikirjoitetun sarjan kantavia teemoja ovat uusperhearki ja äidinrakkaus. Jännäri, joka pitää otteessaan viime sekunneille asti.

KATSO POIKANI JOEL

Metsäjätti: Mies vaneritehtaan varjosta

Miika Nousiaisen romaaniin pohjautuva Metsäjätti sijoittuu pieneen Törmälään, joka on riippuvainen kunnan suurimpana työnantajana toimivasta vaneritehtaasta. Jussi Vatasen esittämä Pasi palaa Helsingistä kotikonnuilleen ”tehostamaan” juuri tuotantoennätyksen tehneen laitoksen toimintaa. Metsäjätti on ajankohtainen, sillä viime vuosina usea paperitehdas on lakkautettu. Todentuntuisen ja inhimillisen draaman ystävälle. Huumoriakin mahtuu mukaan.

KATSO METSÄJÄTTI

 

Hyytäviä rikoksia, pahaenteisiä kohtaamisia

Ivalo: Kansainvälistä rikosdraamaa ruskamaisemissa

Elisa Viihde -alkuperäissarja Ivalon toinen kausi ohitti kevään katselumäärässä jopa uuden James Bond -elokuvan ’No Time To Die’. Ruska-aikaan sijoittuvalla kakkoskaudella seikkaillaan muun muassa Suomen Lapissa ja Venäjällä. Toisen kauden tähtinä nähdään ensimmäisen kauden tapaan Iina Kuustonen ja Pihla Viitala, mutta uusia kasvoja on mukana – näyttelijöitä on yhteensä kuudesta eri maasta. Tarjolla on vetävää rikosdraamaa ja hienoja näyttelijäsuorituksia.

KATSO IVALON KAKSI KAUTTA

Wisting: Poliisitrilleri vuonojen maasta

Norjalainen rikosdraamasarja Wisting perustuu Jørn Lier Horstin suosittuihin dekkareihin. Sarja on rikkonut useita katsojaennätyksiä Pohjoismaissa ja se on noussut katsotuimpien joukkoon myös Elisa Viihde Viaplayssa. Kolmannella kaudella Sven Nordinin esittämä kokenut poliisi Wisting kohtaa uransa vaikeimman tehtävän.

KATSO WISTINGIN KOLME KAUTTA

Let Him Go: Perheidylli särkyy karmealla tavalla

Surullisessa rikostrillerissä Kevin Costnerin esittämä eläkkeelle jäänyt sheriffi George ja hänen vaimonsa Margaret (Diane Lane) menettävät ainoan poikansa onnettomuudessa. Pojanpoika ja leski muuttavat yllättäen syrjäiselle maaseutukylälle kauas isovanhemmista. Isovanhemmat lähtevät pelastamaan lapsenlapsensa ja miniänsä väkivaltaisesta ihmissuhteesta. Tunteisiin vetoavaa ja todentuntuista draamaa.

KATSO LET HIM GO

 

Kepeää komediaa ja kutkuttavia juonenkäänteitä

Mies joka kuoli: Sieniyrittäjän viimeinen kujanjuoksu

Kesän uutuussarjassa Jussi Vatanen näyttelee sympaattista haminalaisen sienifirman johtajaa, joka saa kuulla kuolevansa myrkytykseen. Elinaika lasketaan päivissä, ja ennen kuolemaan hänen pitää selvittää murhaaja, saada firma ja rakkauselämä kukoistamaan. Kuusiosaisen genrehybridin on ohjannut Samuli Valkama ja se perustuu Antti Tuomaisen menestysromaaniin. Huumori on mustaa, juonenkäänteet kohtalokkaita ja kutkuttavia. Kesäinen Hamina on ikään kuin yksi päähenkilö sarjassa. Tämä sarja ei jätä kylmäksi.

KATSO MIES JOKA KUOLI

Kultakala: Ajankohtainen aihe koskettaa monia

Tosipohjaisessa draamakomediasarjassa pureudutaan monia suomalaisia koskettavaan teemaan, kun Katariina Kaitueen esittämällä päähenkilöllä todetaan varhaisiän Alzheimer. Käsikirjoittaja Tatiana Elf ja tuottaja Essi Hellén ovat muistisairaan lähiomaisia. Sarja muistuttaakin siitä, että muistisairaus muuttaa myös lähiomaisten elämän. Kultakala vyöryttää esille laajan kirjon tunteita liikutuksesta nauruun. Sopii yhteiskunnallisista aiheista pitävälle katsojalle.

KATSO KULTAKALA

Seurapeli: Kesäpäivä kärjistyy merenrantahuvilassa

Jenni Toivoniemen ensimmäisessä pitkässä elokuvassa joukko alle nelikymppisiä helsinkiläisiä ystävyksiä kokoontuu viettämään syntymäpäiviä saaristohuvilalle. Alku sujuu iloisesti, mutta illan kuluessa alkaa piirtyä esiin, ettei kukaan seurueesta ole tyytyväinen elämäänsä. Tilanne kärjistyy yllätysvieraan ja tämän käynnistämän seurapelin myötä. Pääosissa näyttelevät Emmi Parviainen, Samuli Niittymäki ja Laura Birn. Hienovireinen draamakomedia on kepeä ja ajatuksia herättävä.

KATSO SEURAPELI

 

Vauhtia, jännitystä ja vaarallisia tilanteita

The Blacklist: Jännittävää jenkkiviihdettä

Mikä olisikaan etenkään sadepäivinä mukavampaa kuin rentoutua amerikkalaisen rikossarjan parissa. Vuonna 2014 startannut The Blacklist on saanut korkeat katsojaluvut niin Yhdysvalloissa kuin Suomessa. Sarjassa seurataan FBI-agentti Elizabeth Keenin (Megan Boone) ja rikollispahiksen Raymond ”Red” Reddingtonin (James Spader) rosvojahteja, joista ei puutu kimurantteja käänteitä ja ihmissuhteiden leiskuntaa. Hänelle, joka haluaa katsoa perinteistä amerikkalaista rikosviihdettä.

KATSO THE BLACKLISTIN YHDEKSÄN KAUTTA

No Time to Die: Taattua Bond-laatua

Viime vuoden ehdoton leffatapaus No Time to Die murskasi katsojaennätyksiä ja oli arvostelumenestys. Elokuva jäi Daniel Craigin viimeiseksi James Bond -elokuvaksi. Läksiäisten kunniaksi elokuva vyöryttää katsojan eteen jopa Bond-mittapuulla massiivisen spektaakkelin, josta ei puutu vaikuttavia takaa-ajo ja toimintakohtauksia. Historian pisimmässä, 2 tuntia 43 minuuttia kestävässä Bond-elokuvassa riittää viihdykettä koko kesäillaksi.

KATSO NO TIME TO DIE

Wrath of Man: Rajua actionia

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjoilee myös Jason Stathamin tähdittämä ja Guy Ritchien ohjaama rikoselokuva Wrath of Man. Elokuvassa vastapalkattu arvokuljetusvartija osoittaa huikeaa ammattitaitoa ryöstöjen torjunnassa, mutta miehen taustat herättävät kuitenkin kysymysmerkkejä. Ryöstökohtaukset ovat rajuja eikä näyttäviä erikoistehosteita säästellä. Sopii kovaotteisesta toiminnasta pitäville.

KATSO WRATH OF MAN

 

Elisa Viihde Viaplay, kokeile nyt