Muista nämä, kun lähdet festareille

Varustautumalla kesärientoihin oikein varmistat, ettei puhelin hyydy tai häviä kovassakaan menossa.

Teksti: Osku Kannisto

1. Suojaa puhelin

Puhelimen tai tabletin voi pakata minigrip-pussiin, jotta se kestää kesäsateet. Puhelimen kosketusnäyttö toimii muovin läpi, joten puhelin on täysin käyttökelpoinen suojattunakin. Jos yövyt teltassa, voi pussiin pakata mukaan vielä kuivia riisinjyviä, jotka sitovat kondensoituvaa kosteutta tehokkaasti. Riisin sijaan voit käyttää myös monista esineiden myyntipakkauksista löytyviä kosteudenpoistajia.

2. Kytke paikannus päälle

Varmista, että puhelimessa on Etsi puhelimeni -toiminto kytkettynä päälle. Kadonneen puhelimen löytäminen on huomattavasti helpompaa sen gps-koordinaattien perusteella. Ohjeet kadonneen puhelimen löytämiseen auttavat.

3. Ota musiikki mukaan

Festareille sopii mainiosti mukaan kannettava äänentoisto. Säänkestävällä akkukäyttöisellä bluetooth-kaiuttimella saat oman soittolistan soimaan iltaisin ja sopivien taukojen aikana.

 

ensiapu

4. Varaudu hätätilanteeseen

Kovassa vauhdissa sattuu ja tapahtuu. Pahimman varalle kannattaa varautua Ensiapu hätätilanteessa -sovelluksen (Android / iOS) ja 112 Suomi -sovelluksen (Android / iOS) lataamisella.

 

5. Säästä akkua

Aktiivisessa käytössä oleva puhelin kuluttaa akkunsa loppuun nopeasti. Ongelman saa ratkaistua varavirtalähteellä. Peruskäyttöön riittävät pienet taskuversiot. Telttaillessa parempia ovat isommat mallit, joilla puhelimen voi ladata useammankin kerran. Tutustu myös akunsäästövinkkeihin.

 

weatherpro

6. Selvitä säätila

Tarkat säätiedot tekevät päivien suunnittelusta helpompaa. Sadekarttojen avulla voi pahimmat suihkut välttää ja poistua paikalta ajoissa. WeatherPro on yksi parhaista sääsovelluksista ja antaa tuntikohtaisen sääennusteen sekä sadetutkaennusteen pariksi tunniksi eteenpäin. (Android / iOS)