Näin jumppaat aivojasi

Lomalla (ainakin sadepäivinä) on aikaa aivojumpalle. Kokeile näitä puhelimella ja tabletilla pelattavia älypelejä.

Teksti: Osku Kannisto

threes

Threes

Threes-pelissä yhdistellään 4×4-ruudukossa samoja numeroita luoden niistä yhä isompia lukuja. Pelin aloituskynnys on matala, mutta nälkä isompiin tuloksiin kasvaa nopeasti pelatessa. Tulokset tallentuvat, joten ennätyksen jahtausta voi jatkaa aina sopivan hetken tullen.

Saatavuus:  IOSAndroid ja Windows

trivia_crack

Trivia Crack

Suomenkielinen Trivia Crack on kevyt tietovisailu, jota pelataan netissä kavereita tai satunnaisia pelaajia vastaan. Rekisteröityminen onnistuu helposti Facebookin kautta, joten haastettavissa olevat ystävät löytyvät nopeasti. Kategorioina ovat muun muassa tiede, urheilu ja historia.

Saatavuus:  iOSAndroid ja Windows

peak

Peak

Pitkäjänteiseen aivoharjoitteluun hyvä vaihtoehto on englanninkielinen Peak. Sitä on tarkoitus käyttää säännöllisesti ja määrätietoisesti ja näin kehittää taitojaan muun muassa ongelmanratkaisussa, keskittymiskyvyssä ja muistin kehityksessä. Sovellus pitää kirjaa kehityksestä ja nostaa haasteiden vaikeutta kehityksen perusteella.

Saatavuus:  iOS ja Android

japanilainen_kuvaristikko

Japanilaiset väritysristikot

Japanilaiset väritysristikot pitävät keskittymis- ja päättelykyvyt terässä. Ne ovat liian pieniä puhelimen ruudulla täytettäviksi, mutta isolla tabletilla ja tietokoneella ratkominen onnistuu. Ruutuja väritetään pysty- ja vaakarivien päässä olevien vihjenumeroiden perusteella, kunnes tehtävän kuva on valmis.

Saatavuus: Selain (kaikki käyttöjärjestelmät)