Näin kuvaat retrovideoita puhelimella

Muistatko kaitafilmit ja 90-luvun vhs-kotivideot? Samaa nostalgian tuntua saa myös puhelimella kuvattaviin videoihin. Retrovideoiden kuvaaminen on hauskaa ja lopputulos omaperäinen.

Teksti: Osku Kannisto

 

Vintage-kamerasovelluksilla saat videoihisi menneiden vuosikymmenten tuntua eri kameratekniikoita matkivien sovellusten avulla. Omat lapsuus- ja nuoruusmuistot heräävät, kun jälkikasvua taltioi kaitafilmi- tai vhs-kuvaa käyttäen. Kuvaaminen on hauskaa, ja retrovideoita on kiva jakaa kavereillekin. Sovellukset käyvät mainiosti myös eri vuosikymmenten teemabileiden taltiointiin!

vhs-camcorder

VHS Camcorder

Kukapa ei muistaisi 90-luvun vaihteen ensimmäisiä kotivideoita! VHS Camcorderilla pääset kuvaamaan näitä päivämäärällä ja aidon näköisellä kohinalla tehostettuja videoita puhelimella ja tabletilla. Voit säätää kuvassa näkyvää lumisadekohinaa ja päivämäärää vapaasti.

iOSille 

8mm-vintage-camera

8 mm Vintage Camera

70-luvun nuoret muistavat kaitafilmit, joille omat ensiaskeleet on tallennettu. 8 mm Vintage Camera muuttaa puhelimesi kaitafilmikameraksi. Voit säätää värien virhettä, mykistää äänen ja lisätä projektorin äänen videoiden ääniraidaksi autenttisuutta tavoitellessa. Sovelluksesta löytyy lisäksi muita kameroita esimerkiksi mustavalkofilmien tekoon.

iOSille

ProCamera

ProCamera

Jos videoiden laatu ja sovelluksen käytettävyys ovat pääkriteerinä, kannattaa tutustua ProCamera-sovellukseen. Se tuo kuvaukseen videokameran säädöt, joita puhelimen perusohjelmasta ei löydy. Osaava käyttäjä pitää mahdollisuudesta säätää valkotasapainoa ja tarkennusta käsin. Tallennustarkkuuden ja kuvausnopeuden pystyy määrittämään käsin, joten halutessaan kameran saa pakotettua vaikka 25 fps nopeudelle, jolloin sisävalot eivät vilku videoissa.

iOS 

Androidilla retrovideoita voi kuvata näillä sovelluksilla:

Vintage Retro Camera + VHS 
Vintage 8 mm Video – VHS