Näin pääset takaisin unirytmiin

Lomien loputtua arjen aikataulut voivat tuntua hankalilta. Testasimme sovelluksia, jotka auttavat uniongelmissa.

Teksti: Osku Kannisto

Aikaiset aamut tuottavat monelle loman jälkeen hankaluuksia. Puhelinta voi hyödyntää sekä uneen pääsemiseen että unirytmin tarkkailuun. Kokeile esimerkiksi näitä kolmea sovellusta.

sleep_cycle

Sleep Cycle -herätyskello

Unirytmin seurantaan ei tarvita aktiivisuusrannekkeita tai muita apuvälineitä, kunhan puhelimen laturin johto ulottuu sängyn viereen. Sleep Cycle -sovellus analysoi yöunen puhelimen mikrofonin avulla. Puhelin tulee asettaa yöpöydälle mahdollisimman lähelle päätä. Tuloksena ilmoitetaan sängyssä vietetyn ajan ohella kuvaaja unen syvyydestä yön aikana.
Sovelluksen voi asettaa herättämään puolen tunnin sisällä oikeasta herätysajasta vaiheessa, jolloin uni on kevyttä. Näin käyttäjä herää aina mahdollisimman pirteänä.

Androidille
iOSille

shhh

Shhh… Sleep in Seconds

Jos uneen vaipuminen tuottaa ongelmia, voi apua hakea rauhoittavista äänistä. Shhh… Sleep in seconds -sovellusta suositellaan käytettäväksi kuulokkeilla, tosin puhelimen kaiutinkin toistaa äänet ongelmitta. Rauhoittava meren kohina työntää harhailevat ajatukset pois mielestä ja tuudittaa uneen nopeasti. Valittavina vaihtoehtoina ovat yöunet, pikatorkut tai lentokoneunet.

Androidille
iOSille

dream_talk_recorder

Dream Talk Recorder

Unissa puhumista tai kuorsausta on hankala havaita itse. Dream Talk Recorderilla voit tarkkailla yöllisiä ääniä. Puhelin asetetaan äänittämään kaikki tavallisesta taustamelusta poikkeavat äänet yön aikana. Tuloksia voi kuunnella aamulla. Sopii myös lapsien yöllisten heräilyjen tarkkailuun.

Androidille
iOSille

Lue myös: Biohakkerit käyttävät teknologiaa elämänlaatunsa parantamiseen. Mitä kaikkea voi mitata?