Näin vähennät roskapostitulvaa

Onko mitään mahdollisuutta vähentää roskapostien määrää? Omaguru neuvoo.

Sähköpostiosoite päätyy helposti postituslistoille käyttäjän osallistuessa erilaisiin kilpailuihin epämääräisillä sivuilla.

Roskapostittajat yrittävät saada sähköpostitilejä haltuunsa selvittämällä salasanoja.

Jotkut mainostajat esittelevät tarjouksia, joissa pyydetään myös kaverien sähköpostiosoitteita. Roskapostilistalle päätyminen ei välttämättä siis ole edes käyttäjän oma vika.

Sähköpostin salasana on hyvä vaihtaa aika ajoin ja käyttää tarpeeksi haastavaa salasanaa. Suositeltavaa on sisällyttää salasanaan numeroita, isoja kirjaimia sekä erikoismerkkejä.

Roskapostisuodattimet auttavat nimensä veroisesti suodattamaan sähköpostiin tulleita viestejä. Palveluntarjoajan puolelta on mahdollisuus yleensä aktivoida kyseinen suodatin päälle ja määrittää sääntöjä tietyille roskapostittajille.

Palveluntarjoajan, oli sitten kyseessä Googlen Gmail tai Microsoftin Hotmail, roskapostiasetukset määritetään kirjautumalla webmailissa sähköpostiin ja menemällä kohteeseen Asetukset ja sen jälkeen Roskaposti.

Myös sähköpostiohjelmissa, kuten maksullisessa Microsoft Outlookissa ja ilmaisessa Mozilla Thunderbirdissä, on omat suodattimet, jotka voivat auttaa sähköpostin siivoamisessa. Lisäksi näissä ohjelmissa voi suodattaa tietyltä lähettäjältä tulevat roskapostit.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Millainen on turvallinen salasana? Lue tästä

Elisa Turvapaketti suojaa laitteesi verkon vaaroilta