Navigaattori korvaa paperikartan

Tutustu ilmaisnavigaattoreihin, joita voi käyttää autoillessa, kävellessä, julkisissa liikennevälineissä ja pyöräillessä.

Teksti: Osku Kannisto

Here_maps

1. Here Maps

Nokiasta tuttu Here Maps on tarjolla kaikille suurille mobiilialustoille. Sovellus on selkeä, ja se hallitsee myös julkisen liikenteen. Sovellus kertoo liikennekameroiden paikat ja päivittää nopeusrajoitukset kohdalleen. Karttojen lataus muistiin onnistuu rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi. Suomenkielinen opastus täytyy ladata erikseen sovelluksen valikoista.

 

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU

 

Google_Maps

2. Google Maps

Google Maps ei juuri esittelyjä kaipaa. Se on navigaattori, johon kilpailijoita ensisijaisesti verrataan. Googlen erikoisuus on street view -katunäkymä, jolla kartasta päästään aitoon, kuvattuun katunäkymään. Tarjolla on myös julkinen liikenne ja pyöräilyreitit tietyissä kaupungeissa. Sovellus tarjoaa runsaasti lisätietoja kohteista reitin varrella ja opastaa täysin suomeksi. Uusin versio välittää tiedot myös Apple Watchiin. Karttoja voi ladata manuaalisesti pala kerrallaan muistiin offline-käyttöä varten muutamaksi viikoksi kerrallaan.

 

 

itunes

 

android

 

Waze

3. Waze – GPS, Kartat & Liikenne

Waze haastaa ja monilta osin ohittaa puhelimen perusnavigaattorin ominaisuuksiltaan. Sen erikoisuus on vapaaehtoisuuteen ja yhteisöllisyyteen perustuva reittitietojen koosto, joka pystyy reaaliajassa raportoimaan tietoja liikenteestä. Sovellus tarjoaa myös polttoaineen hintatietoja eri asemilta, ja näin tarkan euron kuski pystyy optimoimaan pysähdyksensä. Valitettavasti suomenkielistä opastusta ei Wazelle vielä löydy. Palvelu ei tue julkista liikennettä eikä karttoja voi ladata valmiiksi puhelimen muistiin.

 

 

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU

 

Tutustu muihin sovellusvinkkeihin.