Tunnetko nämä uudet tavat hakea töitä?

Uudet rekrytointipalvelut ovat työmarkkinoiden tindereitä. Esittelemme neljä palvelua, jotka ovat vasta tulossa mobiilisovelluksina mutta toimivat jo verkossa.

Teksti: Noora Valkonen

piik2

1. PIIK: kumppaneiden kurkistelua

PIIK on vasta tulossa markkinoille. Se toimii kuin pieni hakukone: se pariuttaa asiantuntijoita ja työnantajia heidän profiileittensa sisältöjen perusteella. Mitä tarkemman profiilikuvauksen tekee, sitä osuvamman tuloksen saa. Palvelu haarukoi sopivaa kumppania esim. persoonallisuuden, osaamisen ja tarpeiden mukaan. Osapuolet pääsevät kurkkimaan toisiaan anonyymisti ja reaaliaikaisesti. Kun molemmat ovat hyväksyneet toistensa kontaktipyynnöt, identiteetit paljastetaan ja tutustuminen voi alkaa.

PIIK:iin tunnistaudutaan puhelinvarmenteella, mikä takaa henkilöiden ja kohtaamisten aitouden. Palvelu lanseerataan joulukuun alussa. Vaikuttaa lupaavalta. Ilmainen.

www.piik.it

pockethunt

2. Pockethunt: työnantaja tekee aloitteen

Pockethuntissa työnantajat etsivät itselleen sopivia ammattilaisia. Työnhakija voi luoda palveluun osaajaprofiilin ja pysytellä nimettömänä siihen saakka kunnes vastaan tulee houkuttava työ. Hän saa itse päättää, kenelle paljastaa koko profiilinsa.

Työtä etsivä voi osoittaa tykkäävänsä työnantajasta, jolloin työnantaja saa hänen profiilinsa heti nähtäväkseen. Oman osaamisen kuvaamisella ja suosittelijoilla voi ansaita profiilitähtiä, jotka parantavat sijoitusta työnantajien hakutuloksissa. Pockethunt on selkeä käyttää, ilmeeltään pelkistetty. Työnantaja saa kokeilla palvelua kuukauden ajan ilmaiseksi. Työnhakijoille se on ilmainen.

www.pockethunt.com

treamer

3. Treamer: keikkatyöhön sutinaa

Treamer auttaa löytämään liikkuvaa työvoimaa nopeasti yllättävissäkin tilanteissa. Se on myös ratkaisu nuorten työllistämiseen: kuka tahansa voi palkata sovelluksen avulla nuoren aikuisen tilapäisiin töihin – on homma sitten ikkunanpesua tai seuranpitoa vanhukselle. Työnhakija saa ilmoituksen puhelimeensa aina, kun uusi työ julkaistaan hänen lähellään. Työn tarjoaja ja tekijä voivat myös chattailla.

Helppokäyttöinen palvelu muistuttaa logiikaltaan sosiaalisen median sovelluksia. Treamer toimii työnantajilta keräämillään palvelumaksuilla ja hoitaa heidän puolestaan palkan sekä muut työnantajakulut.

www.treamer.com

iOS

mazhr

4. Mazhr: itsetuntemuksella kohti sitä oikeaa

Mazhr yhdistää yrityksiä ja heille sopivia kandidaatteja toisiinsa, mikäli molemmat niin haluavat. Palvelu peilaa profiileja avoimiin tehtäviin ja laatii yrityksille listoja niihin soveltuvista henkilöistä. Tehtävästä kiinnostunut voi halutessaan paljastaa kaikki tietonsa. Työnhakija voi myös itse etsiä sopivia tehtäviä.

Mazhr lupaa auttaa urasuunnittelussa. Sen erikoisuutena ovat testit, joilla työnhakija voi lisätä itsetuntemustaan. Testitulokset voi lisätä omaan profiiliin, jos mielii kasvattaa niillä arvoaan työmarkkinoilla. Into himmentää hiukan se, että testit ovat maksullisia. Myös profiilin syventäminen on maksullista.

www.mazhr.com

Tiedätkö, kuinka työelämä muuttuu? Lue asiantuntijoiden näkemykset siitä, millaista työ on vuonna 2030.