Nuorten MM-lätkä alkaa: Näitä pelaajia kannattaa seurata

Nuoret Leijonat jahtaavat taas kultaa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. Suomella on kasassa erinomainen joukkue, josta löytyy ykköskierroksen NHL-varauksia ja tukku alle 18-vuotiaiden maailmanmestareita.

Teksti: Joska Saarinen

Ukko-Pekka Luukkonen – tulikuuma ykkösvahti?

Perinteisesti suomalaisen menestysjoukkueen kulmakivenä on ollut tulikuuma maalivahti. Vuonna 2016 se oli Kaapo Kähkönen, kahta vuotta aikaisemmin Juuse Saros. Nyt vuorossa on Ukko-Pekka Luukkonen, joka on jo todistanut kestävänsä kovat paineet alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. HPK:n sopimuspelaaja Luukkonen on saanut tällä kaudella arvokasta peliaikaa Mestiksen kärkijoukkueisiin kuuluvassa LeKissä, jonka maalilla hän on pelannut 18 ottelua torjuntaprosentilla 91,4.

Seuraa Luukkosen otteita nuorten MM-kisojen jälkeen Mestiksessä Elisa Viihde Sport -kanavilta.

Eeli Tolvanen – välietappi olympialaisiin?

Nuorilla Leijonilla on jälleen riveissään suosikki MM-turnauksen maalikuninkaaksi. Jokereissa pelaavan Eeli Tolvasen, 18, lentoa KHL:ssä on ollut tällä kaudella ilo seurata. Huippulahjakas hyökkääjä on tehnyt peräti 17 maalia 39 ottelussa. Kun yhtä tehokas meno on jatkunut myös miesten maajoukkueessa, voi helposti ennustaa, ettei Tolvasta nähdä Euroopan kentillä tämän kauden jälkeen. Hyvät nuorten MM-kisat, sen jälkeen olympialaisten kautta kohti NHL:ää ja Nashville Predatorsia.

Nauti Tolvasen peleistä Jokerien paidassa tilaamalla Viasat Urheilu -kanavapaketti.

Miro Heiskanen – NHL-tasoa

Tolvasen tavoin olympiakandidaatteihin kuuluva HIFK-puolustaja Miro Heiskanen on tällä kaudella väläytellyt sellaisia esityksiä, että kotimainen Liiga taitaa sittenkin olla hänelle väärä sarja. Sulava luistelu, varma kiekonkäsittely, eliittiluokan peliäly ja yllätykselliset syötöt ovat ominaisuuksia, jotka tekevät Heiskasesta NHL-tason puolustajan. Heiskanen saattaa jo piankin jaella syöttöjään Dallas Starsissa, mutta sitä ennen hänen esityksistään voi nauttia nuorten MM-kisoissa ja HIFK:n paidassa.

Ihastele Heiskasen peliesityksiä Ruutu+:n kanavilta.

Otto Koivula – luotettava roolipelaaja

Jos Suomen peli menee solmuun, päävalmentaja Jussi Ahokas heittää todennäköisesti Otto Koivulan kentälle. Isokokoinen laitahyökkääjä on tehokas mutta osaa myös pelata yksinkertaista peliä, näyttää esimerkkiä ja taistella. Vuosi sitten vihkoon menneissä nuorten kisoissa Koivula oli nelosketjussa Suomen parhaita pelaajia, vaikka se ei tulostaululla näkynytkään. Kauden päätteeksi harva yllättyi, kun Ilves-hyökkääjä palkittiin Liigan parhaana tulokkaana.

Katso Koivulan ja Ilveksen pelejä Ruutu +:n kanavilta.

Rasmus Kupari – kisojen yllättäjä?

17-vuotias hyökkääjä Rasmus Kupari on jonkinlainen yhdistelmä Jesse Puljujärveä ja Sebastian Ahoa, jos Kärppien päävalmentajaa Mikko Mannerta on uskominen. Siksi Kupari voi nousta näissä kisoissa yllättävän suureen rooliin Nuorten Leijonien joukkueessa. Tällä kaudella liigadebyyttinsä Kärpissä tehnyt Kupari on viime aikoina pelannut lainasopimuksella Mestis-joukkue Hermeksessä. Siellä huipputaitava hyökkääjä on saanut paljon vastuuta ja tehnyt myös pisteitä.

Nuorten MM-joukkueen pelaajista Mestiksessä tällä kaudella pelaavat Luukkosen ja Kuparin lisäksi Lassi Lehtinen (KeuPa HT) ja Niilo Halonen (SaPKo).

Elisa Viihde Sport näyttää yksinoikeudella jääkiekon Mestistä.

Jääkiekon nuorten MM-kisat näkyvät Ylen kanavilla 26.12.2017–5.12.2018. Kisojen jälkeen nuoria tähtiä voi seurata Elisa Viihteen tarjoamien kanavapakettien kautta mm. NHL:ssä, KHL:ssä, Liigassa ja Mestiksessä.