Oletko nähnyt jo nämä ohjelmakirjastojen huippusarjat?

Yliluonnolliset ilmiöt ja perhetrillerit ovat vuoden suuria hittejä suoratoistopalveluissa.

Teksti: Leena Virtanen

Perhedraamaa ja jännitystä

Big Little Lies

1990-luvun tv-guru David E. Kelley (Ally McBeal, Rooman sheriffi) palaa tv-draaman huipulle elokuvamaisen komealla sarjalla. Perheiden kulissit romahtavat Montereyn merenrantamaisemíssa, ja pinnan alla kytee väkivaltaa. Perheenäitien rooleissa loistavat mm. Nicole Kidman ja Reese Witherspoon. Hurjia jännitteitä, upeaa näyttelemistä ja vahva tunnelma.

hbonordic

Ozark

Perhe pakenee isän hämäräbisneksiä Chicagosta Missouriin Ozarkin järviseudulle. Meksikolainen huumekartelli hengittää niskassa, ja riitaantuneet vanhemmat pitävät perhettä kasassa vain pysyäkseen hengissä. Isää näyttelee komediarooleistaan paremmin tunnettu Jason Bateman. Samastuttavia hahmoja poikkeusolosuhteissa.

Netflix

Yliluonnollisia mysteereitä

Stranger Things

Poika katoaa pikkukaupungissa, ja muutakin outoa alkaa tapahtua. Vuoteen 1983 sijoittuva sarja yhdistää tieteisjännäriä ja kauhua, ja viittauksia vilisee vuosikymmenen klassikoihin kuten E.T. -elokuvaan. Odotettu kakkoskausi alkaa 27. lokakuuta. Hellyttävää kasarinostalgiaa, mieleenpainuvia henkilöhahmoja.

Netflix

The OA

Sokea tyttö katosi mystisesti ja palaa vielä mystisemmin, sillä hän on saanut näkönsä takaisin. Sarja käynnistyy, kun hän alkaa kertoa tarinaansa paikallisille teinipojille.

Jos pidät Stranger Thingsistä, pidät myös tästä ja toisin päin.

Netflix

Handmaid’s Tale

Margaret Atwoodin vanhaan Orjattaresi-romaaniin perustuva dystopia ei tunnu nykymaailmassa täysin mahdottomalta. Visuaalisesti upean mutta ahdistavan sarjan pääosaa näyttelee Mad Menistä tuttu Elisabeth Moss.

Tieteiskirjallisuuden klassikko muuntuu moderniksi tv-draamaksi.

hbonordic

Komediaa ja huumoria

Pää edellä

Kotimaista sitcomia kolmesta helsinkiläiskaveruksesta, joilla riittää aikaa väitellä ja heittää läppää. Päärooleissa nähdään Lauri Tilkanen, Ylermi Rajamaa ja Kalle Lamberg. Elisan alkuperäissarjan tuottaa Moskito Television.

Uutta kotimaista huumoriviihdettä. Elisa Viihteessä 31. 8. alkaen.

Elisa viihde

Glow

Draamakomedia naisista, jotka päätyvät showpainijoiksi Los Angelesissa 1980-luvulla. Päähenkilö, näyttelijäksi pyrkivä Ruth (Alison Brie) joutuu luopumaan illuusioistaan menestyäkseen painijana.

Hulvatonta ajankuvaa ja naishahmoja, jollaisia ei muissa sarjoissa näe.

Netflix

Downshiftaajat

Kotimainen draamakomediasarja seuraa ystävyksiä, jotka kamppailevat toimeentulon ääripäissä: ykköskaudella rahasta on pulaa, kakkoskaudella sitä ilmaantuu liikaakin. Huipputekijöiden ja huippunäyttelijöiden sarja on noussut hitiksi.

Elisa Viihteen alkuperäissarja.

Elisa viihde

Taattua laatua

The Crown

Kaikkien aikojen parhaita historiallisia draamasarjoja, päähenkilönä kuningatar Elisabet II. Käsikirjoittaja Peter Morgan vakuutti jo The Queen -elokuvallaan. Nuorena Elisabetina nähdään häikäisevä Claire Foy. Kuninkaallisista kiinnostuneille, historiadraamojen ystäville.

Toinen kausi alkaa 8. joulukuuta, ja sarjan on luvattu jatkuvan nykyaikaan saakka.

Netflix

The Deuce

The Wire oli monen mielestä 2000-luvun paras tv-sarja. Sen tekijän David Simonin uusin The Deuce kuvaa 1970-luvun porno- ja prostituutiobisneksiä Manhattanilla. Karheaa realismia luvassa. Alkaa 11. syyskuuta.

hbonordic

Young Pope

Italian tunnetuimman nykyohjaajan Paolo Sorrentinon (Suuri kauneus) loistelias tv-sarja ei päästä katsojaa helpolla mutta tarjoaa esteettisiä nautintoja. Vastustamaton Jude Law näyttelee vastavalittua amerikkalaista paavia, josta kukaan ei tiedä, onko hän lintu, kala vai peräti jumala. Sivuroolissa muun muassa Diane Keaton.

Syvällistä pohdittavaa, Vatikaanin ja Italian kauneutta.

cmore

Lue myös

Tiedätkö mitä eroa on suoratoistokanavalla ja maksukanavalla? Nettitelevision termistöstä asia selviää.