OnePlus 3 haastaa tuplasti kalliimmat kilpailijansa

 Olisiko nyt oikea hetki päivittää puhelin? Uusi OnePlus 3 haastaa ominaisuuksillaan kilpailijoiden tuplasti kalliimmat lippulaivamallit. Testasimme, miten paljon lupaava uutuus toimii.

TEKSTI: OSKU KANNISTO

 

Isolla 5,5 tuuman näytöllä varustettu OnePlus 3 on puhelin, joka soveltuu niin viihde- kuin työkäyttöönkin. Se on kauniisti viimeistelty ja istuu käteen tukevasti. Käyttöjärjestelmä on selkeä, joten siirtyminen toisesta Android-puhelimesta ei tuota ongelmia.

Ominaisuudet ovat paremmat kuin monissa kalliimmissa lippulaivamalleissa. Merkittävintä on vakiona tuleva 64 gigatavun tallennustila. Moniajoa varten käyttömuistia on huikeat 6 gigatavua, joten kaikkia suosikkisovelluksia voi pitää auki huoletta yhtä aikaa.

Suorituskyvyssä ei ole moitteen sijaa. Suoritin on sama kuin esimerkiksi LG G5:ssä, Sony X Performancessa ja HTC 10 –puhelimissa. Näytön värit ovat hieman liioitellun elävät, mikä miellyttää useimpia käyttäjiä. Ruudun maksimikirkkaus on tyydyttävä, mutta ei pärjää esimerkiksi iPhone 6S:lle.

Turvallisuutta sormenjäljellä

Etupuolelle sijoitettu sormenjälkilukija on esimerkillisen nopea ja puhelin käynnistyy viiveettä sen avulla. Se ei valitettavasti toimi kotinäppäimenä, mikä varmasti turhastuttaa alussa iPhone- ja Samsung-puhelinten entisiä käyttäjiä. Sivuun asetettu hälytysäänten mykistyskytkin sisältää kolme valintaa, joista keskimmäisellä voi puhelimen ilmoitukset rajoittaa vain tärkeimpiin.

16 megapikselin takakamera ottaa hyviä kuvia. Hämärässä kohina kasvaa ja yksityiskohdat pehmenevät. Tämä ei ole ongelma, kunhan kohteet pysyvät paikoillaan. Kamera pyrkii valottamaan kuvat aina kirkkaiksi, minkä vuoksi liikkuvissa kohteissa on usein vauhtiviivoja.

Videokuvaa saa tallennettua aina 4k-tarkkuudella asti. Video on yksityiskohdiltaan erittäin tarkkaa. Sähköinen kuvanvakaaja poistaa käden tärähdykset, mutta kättä liikuttaessa kuvassa on pientä nykimistä.

Lisää virtaa kiireiselle

Lataukseen käytetään uutta usb-c-liitäntää. Sen avulla puhelimen saa ladattua puolessa tunnissa päivän käyttöä varten. Usb-c-liitäntä on toistaiseksi harvinainen, joten laturin unohtuessa kotiin ei voi lainata kaverin microusb-laturia. Kuulokkeita paketista ei löydy lainkaan, joten ne täytyy hankkia erikseen.

OnePlus3 on hintaansa nähden lähes uskomattoman hyvä puhelin. Sen elinkaaren voi olettaa venyvän vuoden tai kahdeksi pidemmäksi kuin muilla saman hintaluokan puhelimilla. Puhelin tukee kahta sim-korttia ja cat6-luokan 4G-nopeuksia aina 300 Mbit/s asti, joten puhelin pysyy kehityksen vauhdissa.

 

oneplus3

 

OnePlus 3
Hinta: 399 €
Näytön koko: 5,5 tuumaa
Ruudun tarkkuus: 1920 x 1080 pikseliä
Muisti: 64 Gt
Kamerat: 16 ja 8 MP
Paino: 160 g

Plussaa: Suorituskyky, 64 Gt muistia vakiona, hyvät kamerat

Miinusta: Kuulokkeet eivät sisälly hintaan, ei muistikorttipaikkaa

Kenelle: Erinomaista hinta-laatusuhdetta ja tehoa arvostaville.

 

 

Katso myös Unboxing-video, jolla yrittäjänä toimiva Nuppu jakaa ensikokemuksensa uutuuspuhelimesta.

pallo

Nimi: Nuppu Vehmasaho

Yritys: Trinacom Oy

Yrityksen toimiala: Markkinointi ja mainonta sekä graafinen suunnittelu

Mitä älypuhelinta olet aiemmin käyttänyt? Harkitsetko OnePlus 3:a seuraavaksi puhelimeksesi? Aiemmin käytössä ollut pitkä liuta iPhoneja. OnePlus3 on vakavassa harkinnassa seuraavaksi puhelimeksi.

 

 

Lisää OnePlus 3 -käyttökokemuksia sekä unboxing-videoita löydät Elisa Palstalta.