Miten parannan pätkivää verkkoyhteyttä?

Pätkiikö kodin verkkoyhteys turhauttavan paljon mobiilireititintä käytettäessä? Näillä ohjeilla parannat yhteyttä.

 

Kun reititintä käytetään pääsääntöisesti yhdessä osoitteessa, on suositeltavaa, että se pakotetaan osoitteessa parhaaseen verkkoon. Pakotus voidaan tehdä reitittimen hallintasivulta. Tällä voidaan useissa tapauksissa vähentää mobiililaajakaistoissa esiintyvää pätkimistä.

Jos esimerkiksi lähimpään tukiasemaan tulee enemmän käyttäjiä, voi kuuluvuutta kuvaavien tolppien määrä vähentyä helposti kahdesta tai kolmesta yhteen tai kahteen. Reitittimet pyrkivät ylläpitämään hyvät kuuluvuudet ja vaihtavat verkon tarvittaessa 4G:stä 3G:hen. Verkon vaihtuessa yhteys katkeaa hetkeksi ja esiintyy käyttäjälle pankkiyhteyden katkeamisena ja sivujen latautumattomuutena.

Lisäksi 4G-liittymissä on Dual Carrier – tekniikaksi kutsuttu ominaisuus, jonka johdosta yhteys käyttää kahta yhtäaikaista 3G-yhteyttä. Tämä mahdollistaa tuplanopeuden normaaliin 3G:hen verrattuna, vaikka reititin olisi pakotettu 3G-verkkoon.

Paras paikka reitittimelle selviää kotiolosuhteissa kokeilemalla ja katsomalla reitittimestä missä kohdassa löytyy eniten kenttää. Paras kenttä saadaan yleensä ikkunan viereltä.

 

Lisäantennilla huomattava parannus kuuluvuuteen

Mikäli verkon pakottaminen ei tuo haluttua lopputulosta, saadaan lisäantennilla aiempaa parempi yhteys.

Sisäantenni on suositeltava ratkaisu kerrostaloihin. Vaaksan mittaisessa sisäantennissa vahvistusmatka on noin puoli kilometriä.

Ulkoantenni on tehokkaampi ratkaisu heikommalla kuuluvuusalueella. Lähimmän tukiaseman suunnan saat omalta operaattoriltasi, jolloin antenni voidaan suunnata tukiasemaa kohti ja saavuttaa näin parempi kuuluvuus. Ulkoantennien vaikutusalue on jopa kymmenen kilometriä.

Jos haluat lisätietoa tai tarkempia neuvoja, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiantuntijaan.

 

Vinkit antoi Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni

Tutustu Elisan Omaguruun