Pelaa lautapelejä tabletilla

Jäikö lautapeli hankkimatta? Moniin lautapeleihin pääsee näppärästi käsiksi myös tabletilla. Bonuksena pisteenlasku hoituu automaattisesti eikä pöytää tarvitse siivota pelin loputtua.

Teksti: Osku Kannisto Kuvat: Osku Kannisto ja iStock

 

Tabletit tarjoavat edullisen ja toimivan alustan monille tutuille lautapeleille. Tutut pelit kuten shakki, backgammon, Mastermind, Monopoli ja Neljän suora löytyvät sovelluskaupoista. Google Playssa ja Applen App storessa on tarjolla näiden ohella erinomaisia vaihtoehtoja rauhalliseen illanviettoon niin yksin kuin ystävien kanssa. Testaa vaikka näitä kolmea peliä:

 

Afrikan tähti

 Afrikan tähti

Kovin monia pelejä ei ole saatavilla suomeksi, mutta Afrikan tähti  on harvinainen poikkeus. Tosin sitä pääsee ainakin toistaiseksi pelaamaan vain yksin tekoälypelaajia vastaan.

itunes

android

Carcassonne

Carcassone

Yksi parhaista yksin ja yhdessä pelattavista peleistä on Carcassonne, jossa pikkulaatoista koostetaan isoa kokonaisuutta läpi pelin. Peli soveltuu kaikille kouluikäisistä vanhuksiin. Carcassone on saatavilla vain englanniksi.

itunes

android

Ticket to Ride

Menolippu / Ticket to Ride

Koko perheelle soveltuva Menolippu on käännetty tabletille erinomaisesti. Englanninkielisessä Ticket to Ridessa kootaan junaratoja Yhdysvaltoihin ja lisälaajennusten myötä Eurooppaan ja Aasiaan. Yhdessä pelaaminen onnistuu tablettia ringissä kierrättämällä tai käyttämällä useaa laitetta samanaikaisesti.

itunes

android

Huom! Pelivalikoima ei suinkaan lopu näihin. Kokeilun arvoisia pelejä ovat ainakin Catan, Alhambra, Pandemic ja erittäin haastava Puerto Rico.