Piditkö lukemastasi? Tästä vinkit kirjoihin, joista saatat myös pitää

Löysitkö kirjan tai kirjasarjan, jonka haluaisit jatkuvan ikuisesti? Jos haikailet hyvän kirjan perään, katso lukuvinkimme.

Teksti: Laura Pörsti

 

Yhteiskunnallisen jännityksen ystäville

Pidätkö Ilkka Remeksen Horna-sarjasta? Pidät kenties hyvin taustoitetusta yhteiskunnallisesta jännityksestä ja uhkakuvien rehellisestä kohtaamisesta.

Nämä voisivat kiinnostaa sinua myös:

Dan Brown: Meteoriitti

Yhdysvaltojen presidentinvaalit, häikäilemätön salaliitto, yksityiskohtaisia tieteellisiä teorioita ja Da Vinci -koodista tuttu tekijä. Mikä voisi mennä pieleen?

Äänikirja

Harri V. Hietikko: Pandemian jälkeen

Ajankohtainen asetelma: ärhäkkä virus on karsinut muutamassa viikossa 90 prosenttia maailman väestöstä. Suomi on muuttunut, ja pandemiasta selvinneiltä paljastuu uusia, outoja piirteitä…

E-kirja 

Pascal Engman: Patriootit

Ajankohtaisia uhkia tässäkin: terroristisolu on sitä mieltä, että Ruotsi on palautettava ruotsalaisille. Neljää näkökulmaa yhdistävä teos on radikalisoitumisen juurilla.

E-kirja

Äänikirja 

Historiallisen viihteen ystäville

Pidätkö Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoista? Pidät ehkä kirjasarjoista, jotka elävöittävät tunnettuja historian tapahtumia tarkalla mikrotason kuvauksellaan. Kulttuurihistoria saa sinut liekkeihin!

Nämä voisivat kiinnostaa sinua myös:

Raili Mikkanen: Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää

Minna Canth herää eloon Elli-tyttären näkökulmasta. Nuortenkirjaksi kategorisoitu teos avaa suomalaista kulttuurihistoriaa ja tasa-arvoaatetta 1800-luvun lopussa kenelle tahansa.

E-kirja 

Äänikirja 

Paula Havaste: Saarenmaa-sarja

Sarjan kolme kirjaa kertovat Viljan ja Villemin elämästä neuvostoajan Virossa 1900-luvun puolivälissä. Herkullisuusvaroitus: virolaisen majatalon ruokia kuvataan niin tarkasti, että yksi teoksista on voittanut Turun kirjamessujen ja ruokamessujen yhteisen Kirja à la carte -palkinnon.

Morsiusmalja E-kirja

Morsiusmalja Äänikirja

Asko Jaakonaho: Valon juhla

Katri Valan ja Olavi Paavolaisen suhdetta maalailee tämä romaani, jossa päädytään samoihin juhliin kuin Enni Mustosen Ruokarouvan tyttäressä. Oivaa rinnakkaislukemista Mustoselle!

E-kirja 

Inspiraation etsijöille

Piditkö Michelle Obaman Minun tarinani -kirjasta? Pidät ehkä teoksista, joissa nainen raivaa tiensä huipulle taustastaan ja eteen tulevista esteistä huolimatta.

Nämä voisivat kiinnostaa sinua myös:

Ulla-Maija Paavilainen: Suurin niistä on rakkaus – Kirsti Paakkasen tarina

Tuore teos paljastaa, miten vaatimattomista oloista Saarijärveltä ponnistaneesta Paakkasesta tuli tyylikuningatar ja Marimekon pelastaja.

E-kirja 

Äänikirja 

Margot Lee Shetterly: Hidden Figures (2017)

Tositarina maailmasta, jossa tummaihoinen ei saanut käydä samassa vessassa valkoihoisen kanssa – mutta hänen laskelmiaan tarvittiin NASA:lla kuulennon toteutumiseksi. Kolmen tummaihoisen matemaatikkonaisen tarinassa valottuu myös avaruustutkimuksen historia.

E-kirja 

Maria Veitola: Veitola ja Toisin päin

Mediapersoona avaa kirjoissaan omaa elämänpolkuaan niin, että siitä on jokaisen helppo tunnistaa jotakin. Samalla hahmottuu, miten Suomessa raivataan tietä yhden alan huipulle. Äänikirjat lukee Veitola itse.

Veitola E-kirjaÄänikirja

Toisin päin E-kirjaÄänikirja

Kasvutarinoista kiinnostuneille

Piditkö Elena Ferranten Napoli-sarjasta? Pidät ehkä koukuttavista kasvutarinoista ja pohdit mieluusti ihmissuhteiden voimaa kirjojen kautta.

Nämä voisivat kiinnostaa sinua myös:

Heather Morris: Auschwitzin tatuoija  ja Cilkan tarina

Ihmisten pahuus ja hyvyys elävät rinta rinnan näissä keskitysleirille sijoittuvissa teoksissa, jotka perustuvat tositapahtumiin. Tarjolla sivistystä ja ihmissuhteiden voimaa kiehtovassa romaanimuodossa.

Auschwitzin tatuoija E-kirjaÄänikirja

Cilkan tarina  E-kirjaÄänikirja

André Aciman: Kutsu minua nimelläsi ja Etsi minut

Ensimmäinen osa on intiimi kasvutarina ja hehkuva rakkaustarina kahden nuoren välillä tunnelmallisessa italialaisessa kesässä. Toinen osa palaa samoihin henkilöihin vuosia myöhemmin. Mitä ihmeellisestä kesästä on jäänyt eloon?

 Kutsu minua nimelläsi E-kirjaÄänikirja

Etsi minut E-kirjaÄänikirja

Sofia Lundberg: Punainen osoitekirja

96-vuotiaan tukholmalaisen Doriksen elämä aukeaa osoitekirjan nimien kautta eri aikatasoilla. Tämä kasvutarina kulkee lopusta alkuun päin. Varoitus: kyynelkanavat ovat tämän kirjan kanssa koetuksella.

E-kirja

Äänikirja 

Tulevaisuutta pohtiville sci-fin ystäville

Piditkö Margaret Atwoodin Orjattaresi-romaanista? Pidät ehkä älykkäistä, huolella kirjoitetuista dystopioista, joissa ei pelätä ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Nämä voisivat kiinnostaa sinua myös:

Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin

Kehuttu ja palkittu dystopia Ruotsista, joka on muuttunut apartheid-yhteiskunnaksi. Kuva yhtälailla tästä ajasta kuin tulevaisuudesta – kauneus ja kauheus samassa paketissa.

E-kirja 

Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina

Futuristinen trilleri sisäoppilaitoksesta, jonka oppilaat kasvatetaan ilman vanhempia, uskomaan oman hyvinvointinsa merkitykseen. Mutta miksi? Nobel-voittaja Ishiguro ei petä.

Äänikirja 

Maja Lunde: Mehiläisten historia

Millainen olisi maailma ilman mehiläisiä? Sen saavat kokea he, jotka elävät vuotta 2098 Lunden romaanissa. Tämän lukenut suhtautuu mehiläisiin ikuisesti hieman toisin.

E-kirja

Äänikirja 

Arjen huumoria arvostaville

Pidätkö Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajista? Nautit ehkä herkullisista henkilöhahmoista, jotka tarjoavat peilin itsestään selvältä tuntuvaan arkeen. Pureva huumori ja nasevat huomiot ovat sinun juttusi.

Nämä voisivat kiinnostaa sinua myös:

Miika Nousiainen: Juurihoito

Hampaat kannattaa hoitaa ennen tämän kirjan lukemista! Tiedossa hammaslääkärihuumoria ja matkustelua maailman ympäri, erikoisia lähisukulaislöytöjä, lämpimiä henkilöhahmoja ja terävää satiiria.

E-kirja

Äänikirja 

Anni Saastamoinen: Sirkka

Sirkkaa on kuvattu Mielensäpahoittajan työikäiseksi vastineeksi. Teos tarjoaa täyslaidallisen tarkan, introvertin toimistoihmisen näkökulmaa maailmaan. Pirjo Heikkilä on äänikirjalle täydellinen lukija.

E-kirja

Äänikirja 

Tim Walker: Lost in Suomi

Amerikasta Suomeen muuttanut Walker tekee humoristisen tarkkanäköisiä huomioita kokemuksistaan uudessa kotimaassaan ja auttaa näkemään oman kulttuurimme uudenlaisessa valossa. Hassuja tilanteita ja herkullista tarinankerrontaa!

E-kirja 

Äänikirja