Lemmikin omistaja, näin teet elämästäsi helpompaa

Lähdössä lomalle, mutta mistä lemmikille hoitaja? Digitalisaatio ratkaisee myös koiranhoito-ongelmat.

Teksti: Sanni Jokinen Kuva ja video: Vesa Hänninen

Jos ajattelit, että startup-tapahtuma Slushilla ei ole tavalliselle ihmiselle juuri tarjottavaa, mieti uudestaan. Tänä vuonna tapahtumassa on huomioitu myös lemmikkien omistajat. Suomalainen Oupet esittelee tapahtumassa palvelua, jossa koiralleen tai kissalleen voi hakea hoitoapua. 

”Palvelu tuotiin markkinoille elokuussa, ja tällä hetkellä meillä on noin 500 rekisteröitynyttä käyttäjää”, kertoo Mira Loimula Oupetilta.

”Ihmisten elämä on kiireistä, ja tällaiselle palvelulle on kysyntää.”

Hoitajia, joihin voi luottaa

Lemmikkien hoitopalvelun idea on yksinkertainen: Hoitajaehdokkaat rekisteröityvät palveluun ja luovat itselleen profiilin. Lemmikin omistaja etsii palvelussa näkyvältä kartalta hoitajaehdokkaat ja valitsee itselleen sopivimman. 

”Lemmikkien hoitajat määrittelevät palkkapyyntönsä itse – eikä palvelua ole pakko hinnoitella lainkaan. Motiivina voi olla vain eläinrakkaus ja halu auttaa, Loimula kertoo.

Yritys tarkistaa hoitajakandidaattien profiilit ennen julkaisua, ja lemmikkien omistajat antavat hoitajista arviot. Palveluun otetaan mukaan vain täysi-ikäisiä hoitajaehdokkaita.

”Kyse on kuitenkin siitä, että mennään toisen kotiin hoitamaan hänen perheenjäsentään”, Loimula toteaa.

Tulevaisuudessa lemmikkien kirjoa halutaan laajentaa, mutta toistaiseksi Oupetin kautta saa hoitoa koirille ja kissoille Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa.

elisa-x-slush-footer

 

Tiesitkö, että voit ladata kännykkääsi koirapillin? Lue lisää.