Yllättikö luottokorttilasku? Näin pysyt budjetissa

Kesän ja lomien jälkeen on aika ottaa itseään niskasta kiinni myös talousasioissa. Esittelyssä kolme budjetin hallintaan tarkoitettua sovellusta.

Teksti: Osku Kannisto

wally

Wally – kulutuksen tarkkailuun

Wally soveltuu kulutuksen seurantaan ja menojen tasapainottamiseen. Sovellukseen syötetään tulot ja menot päivä- ja halutessa paikkakohtaisesti. Tietoja syötettäessä valitaan kategoria, paikka ja summa. Menojen liitteeksi voi ottaa kuvan kuitista, mistä on hyötyä, kun tuotteissa on takuu tai haluat vaikkapa tarkastella ruokakassin sisältöä tarkemmin. Sovellus on helppokäyttöinen mutta vaatii asetusten säätöä ensimmäisellä kerralla.

Androidille
iOSille

ynab

YNAB – tarkkaan budjetointiin

You Need A Budget on tarkkaan rahankäytön suunnitteluun soveltuva palvelu. YNAB toimii mobiililaitteen ohella tietokoneen selaimesta, mistä budjetin laatiminen on hyvä aloittaa. Käyttäjä suunnittelee kuukausittaisen budjettinsa tarkasti eri kulutuskategorioiden mukaisesti. Sen toteutumista vahditaan todellisten kulujen perusteella. Palvelua voi kokeilla kuukauden ajan ilmaiseksi.

Androidille
iOSille

splitwise

Splitwise – kulujen jakamiseen

Splitwise sopii kulujen tasaamiseen. Sen avulla puolisot, kämppikset tai harrastusporukat voivat huolehtia yhteisten menojen tuomista kuluista ilman yhteistä tiliä. Sovelluksen avulla on helppoa tasata laskut myös ulkomaanmatkoilla sekä pitää kirjaa lainatuista rahoista. Kavereita voi kutsua sähköpostilla tai linkillä liittymään tehtyihin ryhmiin.

Androidille
iOSille