Seuraa näitä: 8 uutta laatusarjaa

Syksyllä katsojia hemmotellaan niin amerikkalaisella komedialla kuin pohjoismaisella jännityksellä ja rohkealla eurodraamalla. Tutustu ainakin näihin sarjoihin.

Teksti: Leena Virtanen

1. Better Things

Vastikään Suomessakin vieraillut koomikko Louis CK on kirjoittanut, ohjannut ja tuottanut FX-kanavalle komediasarjan Better Things, jonka päähenkilönä on kolmen tytön yksinhuoltaja Sam (Pamela Adlon). Samilla on tyypilliset yksinhuoltajan ongelmat: rahaa pitää tienata, mutta samalla on hinku elää omaakin elämää.

Better Things 9. 9. alkaen HBO Nordic.

 

2. Nousuvesi

Nousuvesi on uusi ruotsalainen jännityssarja, jossa ratkotaan 25 vuotta vanhaa murhaa. Rikospaikkana on pikkupaikkakunta Ruotsin länsirannikolla, ja rikosta alkaa ratkoa nuori poliisiopiskelija Olivia Rönning, jota näyttelee Julia Ragnarsson. Kymmenosainen sarja perustuu Cilla ja Rolf Börjlindin rikosromaaniin, josta kirjailijat ovat itse työstäneet käsikirjoituksen.

Nousuvesi 11. 9. alkaen TV1 ja Yle Areena.

 

3. Ex-onnelliset

Suosikkiohjaaja Johanna Vuoksenmaan (Klikkaa mua12 tapaa pilata avioliitto) uusi 12-osainen draamasarja Ex-onnelliset kertoo viidestä eronneesta perheestä, jotka asettuvat asumaan samaan kerrostaloon. Pääosissa muun muassa Miia Nuutila, Essi Hellén ja Mikko Nousiainen.

Ex-onnelliset 12. 9. alkaen. MTV3

 

4. Westworld

J. J. AbramsJonathan Nolan (Christopherin veli), Anthony HopkinsEd Harris ja perustana Michael Crichtonin 1970-luvun elokuva. Siinä kolmiosaisen Westworld-minisarjan huippunimiä. Hyytävä sarja yhdistelee rohkeasti aineksia sekä scifistä että westernistä.

Westworld 3. 10. alkaen HBO Nordic.

 

HBO_INSECURE_101_091415_JPF_0609[1]

5. Insecure

Issa Rae saavutti menestystä komediasarjallaan Awkward Black Girl, joka julkaistiin vain netissä. Nyt Rae jatkaa komediauraansa HBO-sarjalla Insecure, joka osittain perustuu Awkward Black Girliin. Sarjan pääosissa nähdään afroamerikkalaiset ystävättäret, ja sen teemat nousevat mustan keskiluokan elämäntilanteista. Issa Rae näyttelee itse toista pääosaa, Mollya esittää Yvonne Orji.

Insecure 10.10. alkaen HBO Nordic.

 

6. Wasteland

Tsekkiläinen uutuusdraama Wasteland on HBO Europen tuotantoa. Jännityssarjassa seurataan pohjoisböömiläisen pikkukaupungin tapahtumia ja poliittisia salajuonia. Nuori naispormestari taistelee kansainvälistä kaivosyhtiötä vastaan, kun hänen tyttärensä katoaa. Sarjan käsikirjoittaja Stepan Hulik muistetaan upeasta historiallisesta draamasarjastaan Palava pensas, jota Yle on esittänyt.

Wasteland 30. 10 alkaen HBO Nordic.

 

7. Stranger Things

On vuosi 1983 amerikkalaisessa pikkukaupungissa, kun 12-vuotias poika katoaa ja tilalle ilmaantuu vähäpuheinen tyttö, jolla on supervoimia. Dufferin veljesten Stranger Things on tehty rakkaudesta 80-luvun elokuviin ja Stephen Kingin kauhuromaaneihin. Sarjan toinen kausi on luvattu vuodeksi 2017.

Netflix

 

8. The Get Down

Moulin Rouge -ohjaaja Baz Luhrmanin musikaalimaisessa The Get Down -sarjassa lausutaan hiphopin syntysanoja 1970-luvun Etelä-Bronxissa New Yorkissa. Musiikkia, tyyliä, teinidraamaa, ajankuvaa.

Netflix

 

Elisa Viihde tarjoaa useita kanavapaketteja. Tutustu tarjontaan.