Tabletit testissä: valitse näin

Tablettia valitsemassa? Lue helpot vinkit ja katso, kuinka tabletit menestyivät laitevertailussa.

Teksti: Osku Kannisto

 Jos olet joskus valinnut tablettia, tiedät, että valinta voi olla hankala. Tablettitarjonta on suuri, ja voi olla vaikea hahmottaa, mihin asioihin oikeasti pitäisi kiinnittää huomiota. Lue tästä 8 tärkeintä vinkkiä ja tutustu tablettivertailumme tuloksiin.

 

Mieti nämä:

1. Missä käytät tablettia? Jos hankit tablettia kotiin, 10-tuumainen tabletti on hyvä vaihtoehto. Jos taas kuljetat tablettia jatkuvasti mukana, 8-tuuman pikkutabletti toimii paremmin.

 

2. Tarvitsetko nettiä usein? Jos tabletissa ei ole SIM-korttipaikkaa, voit käyttää tablettia vain langattomassa verkossa. Erityisesti jos liikut paljon tabletin kanssa, SIM-korttipaikka on tärkeä. Kaikki tämän vertailun tabletit tukevat datayhteyksiä 150 Mbit/s siirtonopeudella. Samsungilla ja Sonylla mobiilisiirto on mahdollista jopa 300 Mbit/s.

 

3. Ketkä käyttävät? Jos koko perhe käyttää tablettia, erilaisista profiileista ja rajoitusmahdollisuuksista on hyötyä. Huomaa, että iOS-laitteet (iPadit) ja Android-laitteet eivät anna luoda omia käyttöprofiileita eri perheenjäsenille. IPadissa tabletin käyttöä voi rajoittaa käyttöajan ja sallittujen ominaisuuksia osalta. Androidissa rajoitukset ovat hankalampia ja ratkeavat yleensä vain valmistajien omilla sovelluksilla, joita löytyy ainakin Asukselta ja Samsungilta.

 

4. Miten käytät? Tableteissa on erilaisia kuvasuhteita, ja ne sopivat erilaisiin käyttötapoihin. Vaitoehtoja löytyy vanhojen tietokoneiden 4:3 kuvasuhteesta aina televisiosta tuttuun 16:9 laajakuvaan. IPadit ja Samsungin tabletit noudattavat 4:3 kuvasuhdetta. Sitä on mukava käyttää sekä vaaka- että pystyasennossa. Laajakuvamallit soveltuvat parhaiten videokäyttöön, koska kuvan ylä- ja alapuolille ei jää isoja mustia palkkeja.

 

5. Katsotko kuvia? Jos kuvan laatu on sinulle erityisen tärkeää, kiinnitä huomiota ruudun tarkkuuteen. Hyvä tarkkuus tekee kuvasta terävän, eikä siitä erota pikseleitä. Tarkasta kuvasta on erityistä iloa digikuvia katsellessa. Testin parhaat näytöt ovat Applen iPadissa, Samsung Tab2:ssa, Huawein M2:issa sekä Sonyssa.

 

6. Työskenteletkö tabletilla? Jos käytät tablettia työskentelyyn, tarvitset yleensä näppäimistön. Asuksen ja ZTE:n mukana tulevien fyysisten näppäimistöjen kanssa kirjoittelu on paljon mukavampaa kuin kosketusnäytöltä. Lisäksi näkymä muuttuu tuplakokoiseksi, kun näppäimistöä ei näy ruudulla sähköpostia tai dokumenttia kirjoittaessa. Näppäimistöjä voi ostaa myös erikseen.

 

7. Kuunteletko musiikkia? Jos ääni on sinulle tärkeä valintakriteeri, valitse laite, jossa on panostettu äänentoistoon. Tämän vertailun laitteista tällaisia ovat Huawein M2 ja Lenovon Yoga. Viihdekäytössä minkä tahansa tabletin kaveriksi voi suositella kunnollisia kuulokkeita.

 

8. Miten suojaat laitteen? Muista myös turvallisuus, erityisesti kun käytät laitetta kodin ulkopuolella. Jos etsit vaivatonta ratkaisua, valitse tabletti, jossa on sormenjälkitunnistin. Se on myös lapsille helppo käyttää.

 

Tablettivertailu

Vertailussa on mukana joukko uusimpia tabletteja. Kaikki vertailun laitteet sopivat peruskäyttöön ongelmitta. Vasta tehokäytössä erot tulevat merkittäviksi.

10-tuumaiset

Apple iPad Air 2

apple_ipad_air2

 
APPLE IPAD AIR 2
Hinta: 569 €
Koko: 9,7 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: iOS
Ruudun tarkkuus: 2048 x 1536 pikseliä
Muisti: 16 Gt
Kamerat: 8 ja 1 MP
Sormenjälkitunnistin: on
Paino: 444 g

Apple iPad Air 2 on turvallinen valinta kaikkeen käyttöön. Laitteessa viehättää muoto ja keveys sekä loppuun asti hiottu käytettävyys. Työkäyttöä ajatellen iPadin lisälaite valikoima on huikean laaja ja kattaa muun muassa monista laitteista puuttuvat vga- ja hdmi-sovittimet. Ryhmän parhaiten toimiva sormenjälkitunnistin tekee tabletin käytöstä vaivattomasti turvallista.

IPadin kuva toistuu neutraalisti. Värit eivät toistu korostettuina, mitä vaativat käyttäjät ja nettivideoiden katsojat arvostavat. Ruudun kirkkaus on hyvä, joten ulkokäyttökin onnistuu.

Äänenlaatu on tyydyttävän tukeva sylikäyttöön. Isoon huoneeseen äänenvoimakkuus ei riitä.

Air 2 suorituskyky on erinomainen. Käyttö sujuu viiveettömän mukavasti eikä raskaatkaan pelit nyi. Rajattu 16 gigatavun tulee nopeasti ongelmaksi ahkeralle käyttäjälle.

Hyvää: suorituskyky, keveys, laadukas näyttö, laaja lisälaitevalikoima

Huonoa: pieni tallennustila eikä muistikorttipaikkaa

Kenelle: aktiiviselle- ja yrityskäyttäjälle

 

Apple iPad Pro 9.7

small_ipad_pro9_rgold

 
Apple iPad Pro 9.7
Hinta: 849 – 1209 €
Koko: 9,7 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: iOS
Ruudun tarkkuus: 2048 x 1536
Muisti: 32 – 256 Gt
Kamerat: 12 ja 5 MP
Sormenjälkitunnistin: on
Paino: 444 g

Apple iPad Pro 9.7 on tabletti, jonka ominaisuuksista ei ole tingitty. Vaikka ulkoisesti laite näyttää iPad Air 2:lta, ei sama päde sisukseen. Tabletti on erittäin tyylikäs, ohut ja kevyt. Fyysinen kotinäppäin toimii sormenjälkitunnistimena, jolla tabletin saa pois lukituksesta vaivattoman helposti.

Näyttö on erinomainen. Kuvanlaadussa viehättää luonnolliset värit, hyvä kontrasti ja laajat katselukulmat. Vastakkaisille sivuille asennetut kaiuttimet toistavat äänet tasaisesti ja tarvittaessa voimakkaasti viihdekäytössä.

Suorituskyky on erinomainen eikä notkahda raskaimpienkaan pelien parissa. Kamerat ovat tabletiksi poikkeuksellisen hyvät. Videota voi kuvata jopa 4k-tarkkuudella. IPad Pro on kaikin puolin erinomainen tabletti, mikä heijastuu myös sen hintaan.

Hyvää: ergonomia, kuvan ja videon laatu, äänentoisto, kevyt

Huonoa: kallis

Kenelle: kompromissitonta tablettia etsivälle

 

Asus ZenPad ZD300CL

asus_zenpad

Asus ZenPad ZD300CL
Hinta: 328 €
Koko: 10,1 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1280 x 800
Muisti: 16 Gt (+microsd-korttipaikka)
Kamerat: 5 ja 2 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 518 g (näppäimistöllä 970)

Asus ZenPad ZD300CL erottuu joukosta mukaan kuuluvan irrotettavan näppäimistön avulla. Laite on selkeästi suunnattu aktiivisille käyttäjille, jotka kantavat läppärin sijaan mieluummin tablettia mukanaan.

Tabletti on varsin raskas ja näppäimistön kanssa painaa lähes kilon – eli saman verran kuin esimerkiksi Applen 12’’ Macbook. Näppäimistön tuntuma ja tiukka näppäinasettelu eivät vastaa kannettavaa. Tehokäytössä merkittävintä on kuitenkin koko ruudun näkymä kirjoitettaessa, koska pinta-alaa ei tarvitse uhrata kosketusnäppäimille.

Kuvanlaatu on tyydyttävä, mutta kirkkaus ei vakuuta. Näppäimistö sisältää erilliset kaiuttimet, jolla äänentoistoa saa selkeästi paremmaksi tabletin omaan kaiuttimeen verratessa.

Suorituskyky soveltuu parhaiten hyötykäyttöön eli kirjoitteluun ja nettisurffailuun.

Hyvää: fyysinen näppäimistö, äänentoisto

Huonoa: raskas näppäimistön kanssa

Kenelle: paljon kirjoittavalle

 

Huawei MediaPad M2 10

huawei_m2_10

HUAWEI MEDIAPAD M2 10
Hinta: 389 €
Koko: 10,1 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1920 x 1200
Muisti: 16 Gt (+microsd-korttipaikka)
Kamerat: 13 ja 5 MP
Sormenjälkitunnistin: on
Paino: 490 g

Huawei MediaPad M2 10 on hintaansa verraten erinomaisesti varusteltu tabletti. Vertailun tarkimmat kamerat, modernit ominaisuudet ja tyylikäs muotoilu haastavat vertailun kalliit huippumallit.

Kuvanlaadussa viehättää voimakkaat värit ja kuvan kirkkaus. Tarkalta ruudulta valokuvat toistuvat näyttävinä. Viistosta katsellessa kuva sen sijaan haalistuu nopeasti.

Äänenlaatu on selkeästi testin kärkeä. Äänet toistuvat tukevina eikä kuulokkeita kaipaa. Äänenvoimakkuutta riittää enemmän kuin tarpeeksi

Sormenjälkitunnistin toimii turvakäytössä ja hipaisulla toimivana kotinäppäimenä, jolla kotinäyttöön palaaminen onnistuu välittömästi. Hyvän suorituskyvyn ansiosta tablettia on miellyttävä käyttää.

Hyvää: laadukas olemus, erinomainen äänentoisto

Huonoa: katselukulmat

Kenelle: hyvän hinta-laatusuhteen arvostajille

 

 

 Huawei T1 10

huawei_t1_10

HUAWEI T1 10
Hinta: 179 €
Koko: 9,6 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1280 x 800
Muisti: 8 Gt (+microsd-korttipaikka)
Kamerat: 5 ja 2 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 450 g

Huawein T1 10 on järkihintainen tabletti ja soveltuu erinomaisesti peruskäyttöön ja ensitabletiksi. Tabletti on muotoilultaan pitkulainen myötäillen laajakuvaista ruutua.

Kuvanlaatu on tyydyttävä, mutta ruudun kirkkaus ei riitä aurinkoiseen säähän. Kuva himmenee sivuilta katsellessa, mutta värit toistuvat normaalisti.

Äänentoisto on tyydyttävä, mutta ääni alkaa säröytyä, jos sen voimakkuutta korottaa liikaa. Tabletilla oli selkeitä ongelmia äänen tahdistuksessa kuvaan (huulisynkroni) Netflixia katsellessa.

Fyysisiä ohjausnäppäimiä ei ole, joten ohjaus tapahtuu vain ruudun näppäimillä. Peruskäyttö onnistuu viiveettömästi, mutta peleissä suoritusteho ei riitä nykimättömään pelikokemukseen.

Hyvää: edullinen, näppärän kokoinen

Huonoa: suorituskyky peleissä, pieni tallennustila, viive puheessa netflixissa

 

Huawei T2 10

small_hua_t2_10_whi

HUAWEI T2 10
Hinta: 269 €
Koko: 10,1 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1920 x 1200
Muisti: 16 Gt (+microsd-korttipaikka)
Kamerat: 8 ja 2 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 495 g

Huawein T2 10 on varma valinta koko perheen viihdekäyttöön. Laajakuvainen tabletti istuu käteen tasaisten reunojensa ansiosta hyvin.

T2:n kuvanlaadussa viehättää hyvä kontrasti ja runsaat värit. Kirkkaus riittää valaistuunkin huoneeseen.

Äänentoisto on T2:n selkeä vahvuus. Tabletin molempiin päihin asennetut kaiuttimet luovat siistin äänikentän lisäämään elokuvan tunnelmaa. Äänenvoimakkuus on ihailtava tabletiksi.

Tabletissa ei ole fyysisiä näppäimiä, joten sovellusten valinta ja navigointi tehdään aina ruudun avulla. Suorituskyky on hyvä, joten tabletti ei vanhene nopeasti. Kamera toimii poikkeuksellisen hyvin hämärässäkin kuvatessa.

Hyvää: erinomainen viihdekäytössä, äänentoisto

Huonoa: ei fyysistä kotinäppäintä

Kenelle: koko perheelle ja aktiivikäyttäjälle

 

Lenovo TAB2 A10-30

lenovo_tab2_a10

Lenovo TAB2 A10-30
Hinta: 199 €
Koko: 10 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1280 x 800
Muisti: 16 Gt (microsd-korttipaikka)
Kamerat: 5 ja 2 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 525 g

Lenovo TAB2 A10-30 on testin isoista tableteista toiseksi edullisin. Se on selkeästi liian raskas yhdessä kädessä pidettäväksi, joten käyttö yhdellä kädellä ei onnistu.

Näytön kuvanlaatu miellyttää silmää, mutta maksimikirkkaus ei riitä ulkokäyttöön kesällä. Kuva haalistuu sivulta katsellessa runsaasti.

Molemmille puolille asetetut kaiuttimet puoltavat viihdekäyttöä. Puhe nousee selkeästi muiden äänien yläpuolelle hiljaisellakin voimakkuudella tehden katselusta vaivatonta.

Edullisuus heijastuu käytettävyyteen. Kotiruutujen selailu onnistuu hyvin, mutta pelatessa havaitsee nykimistä ja asetuksia tehdessä kaikki komennot eivät välity ensiyrittämällä.

Hyvää: stereo-kaiuttimet, edullinen

Huonoa: painava yhteen käteen, nykiminen peleissä

Kenelle: koko perheen mediatabletiksi

 

Lenovo YOGA 3-X50L

lenovo_yoga3_x50l

LENOVO YOGA 3-X50L
Hinta: 299 €
Koko: 10,1 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1280 x 800
Muisti: 16 Gt (microsd-korttipaikka)
Kamerat: 8 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 655 g

Lenovo YOGA 3-X50L:n muotoilu poikkeaa alaosan pyöreän ulkonevan osalta. Tabletin erikoisuus on kääntyvä kamera, joten selfiet ja videopuhelut toimivat parhaalla tarkkuudella.

Kuva on tyydyttävä, joskin tarkkuutta jää kaipaamaan kuvia katsellessa. Kirkkaus ei riitä ulkokäyttöön ja kuva haalistuu selkeästi viistosta katsoessa.

Kuvaruudun alapuolelle sijoitetut kaiuttimet ovat erinomainen ratkaisu. Äänet toistuvat puhtaina suoraan katsojaa kohden ilman kotelokaikuja. Äänenvoimakkuus riittää isoonkin huoneeseen ongelmitta.

Tabletin takaa aukeaa tuki, jonka avulla sen saa seisomaan pöydällä tai kallistettua sylissä. Tabletti toimii erinomaisesti lapsitelevisiona ruokapöydässä. Kädessä pitäessä pyöreän pullea alalaita puolestaan ärsyttää.

Hyvää: yhdysrakenteinen pöytätuki, hyvä äänentoisto

Huonoa: painava, vaatimaton tarkkuus

Kenelle: kakkostelevision hankkijalle

 

 Samsung Galaxy Tab A 10.1

small_sam_tab_a_10_whi

SAMSUNG GALAXY TAB A 10.1
Hinta: 299 €
Koko: 10,1 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1920 x 1200
Muisti: 16 Gt (microsd-korttipaikka)
Kamerat: 8 ja 2 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 525 g

Päivittynyt Samsung Galaxy Tab A on siirtynyt laajakuvasuhteeseen vanhojen mallien 4:3-näytöstä. Käyttöä selkeyttävä fyysinen kotinäppäin on tallella ruudun sivulla.

Värit toistuvat elävän loistavina ja kirkkautta riittää valoisaankin huoneeseen ongelmitta. Äänenlaadussa etusijalla on puheen toistuminen. Valitettavasti kaiuttimet on sijoitettu vain toiseen kapeaan reunaan, joten ne toistuvat elokuvia katsellessa pistemäisesti laitteen sivulta.

Kosketusnäyttö toimii luotettavasti ja fyysinen kotinäppäimen avulla lapsikin löytää kotivalikon nopeasti. Samsungin oma Lasten tila –sovellus mahdollistaa täydellisesti hallittavat lapsikäytön, minkä vuoksi tabletti on erinomainen vaihtoehto pienten lasten talouksiin. 

Hyvää: Lasten tila, hyvä kuva

Huonoa: painava yhteen käteen

Kenelle: perheen luotettava yhteistabletti

 

Samsung Galaxy Tab S2 9,7

samsung_galaxy_tab_s2

SAMSUNG GALAXY TAB S2 9,7
Hinta: 539 €
Koko: 9,7 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 2048 x 1536
Muisti: 32 Gt (microsd-korttipaikka)
Kamerat: 8 ja 2 MP
Sormenjälkitunnistin: on
Paino: 470 g

Samsung Galaxy Tab S2 9,7 on selkeästi ryhmän parhaita laitteita, jolle voi povata pitkää käyttöikää. 300 Mbit/s nettinopeus ja varma suorituskyky tarjoavat perusteltua vastinetta hinnalle.

Samsungin näyttö on tarkka ja kirjaimellisesti häikäisevä. Sen maksimikirkkaus on vertailun paras, joten käyttö aurinkoisenakin päivänä onnistuu. Värit toistuvat hieman ylikylläisen elävinä, mikä on monen käyttäjän mieleen. 4:3 kuvasuhde puoltaa monipuolista käyttöä.

Äänenlaatu on tyydyttävä, mutta voimakkuutta voisi olla enemmän. Puhe kuitenkin toistuu erittäin selkeästi eikä ääni säröydy.

Fyysisessä kotinäppäimessä on sormenjälkitunnistin. Tabletin suorituskyky on hyvä ja kaikki toiminnot tapahtuvat ongelmattoman ripeästi.

Hyvää: todella kirkas näyttö, laajat katselukulmat, ominaisuudet

Huonoa: kuvasuhde viihdekäytössä

Kenelle: näyttävää kuvaa himoitsevalle

 

Sony Xperia Z4 Tablet

sony_xperia_z4

Sony Xperia Z4 Tablet
Hinta: 679 €
Koko: 10,1 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 2560 x 1600
Muisti: 32 Gt (microsd-korttipaikka)
Kamerat: 8 ja 5 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 393 g

Sony Xperia Z4 Tablet on teknisesti vertailun edistyksellisin ja kallein laite. Sen tukee 300 Mbit/s lte-yhteyksiä ja on suorituskyvyltään erittäin nopea.

Huikean tarkka näyttö sopii vaativallekin käyttäjälle ja toistaa värit täyteläisinä myös kirkkaassa valossa. Tarkkuudesta on suurin ilo valokuvia katsellessa. Äänenlaatu on tyydyttävä.

Sonyn keveys on olennainen osa laitteen viehätystä ja mahdollistaa sujuvan käytön pitäen tablettia toisessa kädessä ja näppäilemällä toisella. Laite on pöly- ja vesitiivis, joten sen voi huuhdella kraanan alla esimerkiksi kokkauksen jälkeen.

Käyttömukavuus on erinomainen hyvän suorituskyvyn ansiosta. Sony suoriutuu raskaammistakin tehtävistä ripeästi, mitä aktiivikäyttäjät arvostavat.

Hyvää: kevyt, suorituskykyinen, vesitiivis

Huonoa: hintava, ei sormenjälkitunnistinta

Kenelle: tehokäyttäjälle

 

ZTE W105 Windows

zte_w105

ZTE W105 Windows
Hinta: 349 €
Koko: 10,1 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Windows 10
Ruudun tarkkuus: 1280 x 800
Muisti: 32 Gt (microsd-korttipaikka)
Kamerat: 5 ja 2 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 650 g (1020 g näppäimistöllä)

ZTE W105 Windows on tabletin kuoriin pakattu täysverinen Windows-tietokone. Pakettiin kuuluu suojakuorena toimiva näppäimistö, jonka avulla laitetta voi käyttää läppärin tavoin. Hiirenä toimii näppäimistö alle sijoitettu kosketuslevy.

Näyttö on tarkkuudeltaan vaatimaton parempiin verratessa. Se soveltuu selkeästi paremmin hyöty- kuin huvikäyttöön. Näppäimistön tuntuma on huomattavasti Asusta parempi, vaikka näppäimet ovat pieniä.

Hyötykäyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat Windows-käyttöjärjestelmän ansiosta. Kevyitä sormella pelattavia pelejä ja ulkoisten laitteiden, kuten aktiivisuusrannekkeiden, hallintaan soveltuvia sovelluksia sen sijaan ei juuri löydy.

ZTE:n paino näppäimistöllä vastaa ultrakevyitä kannettavia, jotka tosin ovat sitä kertaluokkaa kalliimpia.

Hyvää: erinomaiset hyötykäyttömahdollisuudet

Huonoa: raskas, suorituskyky tehokäytössä

Kenelle: Läppärin korvaajaa hakevalle

 

8-tuumaiset:

 

Huawei MediaPad M2 8

huawei_m2_8
Huawei MediaPad M2 8
Hinta: 299 €
Koko: 8 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1920 x 1080
Muisti: 16 Gt (microsd-korttipaikka)
Kamerat: 8 ja 2 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 330 g

Huawei MediaPad M2 8 poikkeaa edukseen halvemmista pikkutableteista. Lisähinnalle saa selkeää vastinetta. Muotoilu, moninaisuudet ja suorituskyky ovat askeleen verrokkeja edellä. Niistä on iloa laitteen käyttöikää ajatellessa. Pienen koon ansiosta tabletti kulkee helposti matkassa.

Tarkka näyttö on laitteen kiintopiste. Se toistaa värit pirteän elävinä. Valokuvien ja nettivideoiden katselu on miellyttävää. Kirkkaus riittää valoisaankin tilaan hyvin.

Äänentoisto on tukeva molemmille sivuille asetettujen kaiuttimien ansiosta. Puhe kuuluu selkeästi hiljaisilla voimakkuuksilla. Tarvittaessa äänet saa kattamaan isonkin huoneen.

Käytettävyydessä ei ole moitteen sijaa. Valikot ja kosketusnäyttö toimivat viiveettä ja peleissä ei nykimisiin törmätty.

Hyvää: tukeva äänentoisto, kevyt, miellyttävä käyttää, hyvä ja tarkka näyttö

Huonoa: ruudun ympärillä mustat reunat

Kenelle: suorituskykyistä minitablettia etsivälle

 

Lenovo YOGA 3-850L

lenovo_yoga3_850l
Lenovo YOGA 3-850L
Hinta: 199 €
Koko: 8 tuumaa
Käyttöjärjestelmä: Android
Ruudun tarkkuus: 1280 x 800
Muisti: 16 Gt (microsd-korttipaikka)
Kamerat: 8 MP
Sormenjälkitunnistin: ei
Paino: 460 g

 

Lenovo YOGA 3-850L on pieni, mutta selkeästi muita vertailun pikkutabletteja painavampi. Matkakäyttöä ajatellen alaosan pyöreä ulkonema aiheuttaa haasteita ahtaassa tilassa. Pöytäkäyttö onnistuu erinomaisesti takaa avattavan tuen ansiosta.

Kuva on väreiltään hieman kylmä. Valokuvat eivät pääse täyteen loistoon, kuten tarkemmilla malleilla. Kirkkaus riittää ongelmitta sisätiloihin, mutta kirkkaassa säässä kuva jää haaleaksi.

Alaosaan sijoitetut kaiuttimet osoittavat suoraan kuulijaa. Äänet toistuvat puhtaina, kun niihin ei sekoitu kotelon sisäisiä kaikuja. Äänenvoimakkuutta on runsaasti jopa isoon huoneeseen.

Lenovon suorituskyky ei vakuuta. Peleissä on selkeää nykimistä. Testilaitteella kuva nyki selkeästi myös Netflixia katsellessa. Surffailu ja some-käyttö sujuvat ongelmitta.

Hyvää: tukeva äänentoisto, yhdysrakenteinen tukijalka

Huonoa: nykiminen videoissa ja peleissä, painava, vähän muistia

Kenelle: pientä viihdetablettia etsivälle

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2016. Osa laitteista on saattanut jo poistua myynnistä. Tutustu ajantasaiseen laitevalikoimaan täällä.